Holky, mám holčičku, má skoro 21 měsíců. Od narození (porodní váha 3770g, výška 52 cm) byla cvalík, krásně přibírala. Všichni říkali, že to neva, že to vyběhá. Ale teď má cca 85 cm a téměř 17 kg!!! Od té doby co chodí (asi 7 měsíců) přibrala 6 kg. Ale většinou když začnou děti běhat, už tolik nepřiberou. Váží víc než její pětiletá sestřenice!! A přitom jí zdravě, pije jen vodu nebo neslazený čaj, ze sladkého jí pouze ovoce (jeden kus za den), nevařím omáčky, nezahušťuji moukou, přílohy má málo, piškoty jen za odměnu. Ještě ani neměla čokoládu nebo buchtu. Nevím jestli je to v genech, v manželově rodině jsou spíš hubení, já jsem taky štíhlá (178 cm, 62 kg), ale u nás v rodině je obezita častá. Proto se snažím ji naučit jíst zdravě, ale marně. Myslíte, že to může být nějaká nemoc? Mám to řešit s pediatričkou??
Nebyla na UM? Manžel jako dítě byl na UM a mel v roce 16kg. Je zdravej..na některý děti za umělá strava prostě působí víc..
@milius Snažím se,ale i tak minimálně třikrát za den kojíme plus večer před spaním. Zkusila jsem Nutrilon,to odmítá,tak kakao z normálního mlíka,to už vůbec ne 😒 Chtěla jsem ho něčím zalepit na noc,aby se necpal a spal,ale nepovedlo se.Kaši nechce,má večer normální jídlo od oběda,takže polívku nebo nějakou zeleninu. No uvidíme 😀
Zdravím. Jídelníček máte dobrý, možná bych zvážila vyšetření krve...
Já bych se na to zeptala i dr. protože to nemusí být jen že je prostě "tlustší" z jídla ale může jít i o nějaký zdravotní problém, třeba štítná žlaza a tam se tomusí hlídat a řešit. Malý je taky větší má 17m, 83cm a přes 13kg, dcera má ve 4,5 letech naopak méně než většina dětí 102cm a 15kg. Určitě bych to konzultovala s dr. aby případně vyloučila zdravotní problém.
No,měřila jsem ho sama a naměřila jsem 86 cm,je velikej celkově. Má to i geneticky dané po tatínkovi 😒 Určitě se jí zeptám,jestli není potřeba udělat nějaké odběry...
Svým způsobem vám malinko váhu závidím, náš prcek 20 měsíců má 8600 g. a kolem 80 cm. Mám kamarádku z porodnice, její prcek má taky 20 měsíců, 90 cm a přes 16 kg. Chodíme ke stejnému dr a neřeší nic.Tak nevím..Je to dobrej dr. Ale zkusila bych fakt vyšetření krve a štítky. Jí zdravě,pohyb má, nepije sladký..Poradila bych se s pediatrem.
@marki133 Ahojky,to doufám,aspoň mi to pořád všichni říkají,ale chodí od 11,5 měsíců a přibírá pořád... V roce měl 13,6 kg a teď ve skoro 17 měsících 16 kg 😖 Škrtím ho v jídle,jen tak něco nedostane,ale kojíme ve dne i v noci... 😒