Medový zubní kaz. Máte zkušenost, jak probíhala vyšetření?

bartovaandrea
11. únor 2022

Ahoj, jsem úplně v háji, naše třetí dcera má medový zubní kaz na horních jednickach a dvojkach. Péči o zuby má stejnou jako její dvě starší sestry, které je mají ukázkové. Loni v listopadu jsme byli na kontrole, upozorňovala jsem zubařku, že nahoře zezadu má nějaké fleky (do té doby jsem o takovém kazu ani neslyšela) a zubařka, že to nic není, tak ok nechala sem to být, že to je jen pigmentace. 26.12 jsem zjistila, že jí kousíček zoubku odpadl, začala sem hledat a našla to o tom měsícem kazu,jsem z toho fakt na prášky, probrecela sem tolik dní a nocí. Ale má otázka má s tím někdo zkušenost? Jak probíhalo ošetření? Dočetla jsem se i o narkóze a dání implantátů, vůbec nevím co se bude dít, na netu jsem toho zase až tak moc nenašla. Děkuji, a prosím komentáře, že si za to můžeme sami si odpusťte, je mi ze mě na nic i tak, co jsem dopustila. Díky za odpovědi.

korin
11. únor 2022

Myslím, že je to hodně vrozené a moc s tím nenaděláš. Měl to syn kamarádky, o první zuby prakticky přišel, druhé mu narostly zdravé. Neměl to někdo v rodině?

bartovaandrea
autor
11. únor 2022

@korin já s bráchou ne, ale je oravday že já mam špatně zuby, ale čištěním a tou péči v dospělosti se mi hodně spravily, spíš se nehodí bych řekla, ale u Kakudie mě to to zarazilo, říkám si i aby se jí pak nesmály děti ve školce, tak a zase brečím, sem tak naštvaná, že sem se o to víc nezajímala hned jak sem to zjistila a věřila zubarce, že o nic nejde.

merope
11. únor 2022

@bartovaandrea Plno dětí ve školce už jedničky nemá.

bartovaandrea
autor
11. únor 2022

@merope já si toho právě u nás u dětí ve školce nevšimla, že by jim chybělo, ale asi je to tím, že sem se na to nezaměřovala no.

merope
11. únor 2022

@bartovaandrea První mléčné zuby se vyměňují kolem 5-6 let věku. Možná máte předškoláky odděleně a mladším ty zuby budou vypadávat až koncem roku. Ale mezi dětmi je to opravdu normální, že někdo nemá zuby.

janety32
11. únor 2022

Taky mě to mrzelo, když jsem to synovi objevila, zubař je tam chce udržet, dokud se to nebude zaněcovat, nijak to neřešil, prostě to tak někdo má, i přes péči, tak se tak nemrskej 😉

sirinfirst
11. únor 2022

Jsou to první zuby, na druhé to vliv nemá, není důvod se tim trápit. Má to dost dětí a s péčí to nesouvisí. Možná trochu se stravou?

hezz17
11. únor 2022

Na IG dentist for small. Ma tam 2 prispevky na tema medove zuby. Doporucuju

betysch
11. únor 2022

Mrkni se na Instagram Dentist_for_small nebo krasozubka.Na FB je podpůrná skupina -Jak na zdravé zuby podporující, motivační a edukativní skupina.Ta je teď pozastavena.Jinak já jsem 3leté dceři nechala opravit zuby pod celkovou narkózou.(u dcery se díky předoperačním odběrům zjistil problém který se dovyšetřuje). Nic se netrhalo,má bílé plomby.A nelituji.Zvládla to krásně.Trauma nemá.Čistím poctivě,jednosvazkový, sonický kartáček,zubní nit.X různých past máme, stejně se jí kaz udělal.Připadala jsem si jak idiot.Nezná bonbóny lízátka.Pije jen neslazené a stejně.A pozor zubní kaz se rád šíří.

milli_2020
3. dub 2022

@betysch kde rjste ji nechala zuby opravit? Doporučila byste lékaře? Nešlo to v analgosedaci? Nebo s rajským plynem? Měla více kazu,že jste se rozhodli pro celkovou?

sinicka
3. dub 2022

@betysch zdravim, taky se chci zeptat, kde jste zoubky nechali spravit, dekuji

bartovaandrea
autor
3. dub 2022

@sinicka
@milli_2020
My jdeme 25.4 na kontrolu do dětské nemoc ICE, tak tam nám řeknou jak se bude pokračovat dále. Podam info.

betysch
3. dub 2022

@milli_2020 @sinicka V dětské nemocnici Brno.Já jsem zaměstnanec a kamarádka tam dělá na anestezii(takže asistovala při uspávání)Myslím že sedaci by dcera ještě nezvládla a Dr. si s ní mohla v klidu vyhrát. Jsem i ráda že šla do celkové.Navíc nemá mezírky-některé zuby má mírně přes sebe-co šlo tak jí Dr mezírky mírně vytvořila.Kazů mezizubních našli nakonec víc.Všechno v klidu ošetřily.Dcera se v pohodě probudila -nebrečela,nic si nervala.Zubařku jsme u zákroku měli jinou než jsme si domluvily(onemocněla) ale byly jsme spokojení.

bartovaandrea
autor
6. dub 2022

@betysch děkuju !!!! Taky jdeme do děje do Brna a mám hrozného strach, jak se tam i na mé budou dívat, že má takový zuby.

betysch
6. dub 2022

@bartovaandrea nebudou.Byly jsme přes noc na jednodenní chirurgii.Přístup super.Chovaly se k nám krásně.Navíc Dr. sama řekla že jsou zvyklý dětem škubat všechny zuby a poznají kdo se o ty zuby aspoň trochu stará.Jestli jdete taky přes noc tak akorát doporučuju vzít si sebou pro sebe jídlo.