Mudr. Libor Janeček. Jakou máte zkušenost?

prolenik
28. kvě 2023

Zdravím, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s dr. Janečkem a jaké? Děkuji!

levandule_k
29. kvě 2023

@prolenik Se zkus mrknout na recenze na netu, třeba na znamylekar.cz

maciceksta
29. kvě 2023

Dcera u něj byla na operaci uší. Všechno super, byli jsme spokojený.

xleni
29. kvě 2023

Úžasný lékař. Syn byl u nej na operaci s kylou a předkožkou.

prolenik
autor
29. kvě 2023

@xleni a s předkožkou ok? Právě proto o něm uvažuji, syn má problémy, ale už jsem četla i negativní recenzi, že násilně předkožku přetáhl, popraskalo, oteklo... a to nechci.

prolenik
autor
29. kvě 2023

@maciceksta děkuji 🙂

prolenik
autor
29. kvě 2023

@levandule_k Koukala jsem, i na svých stránkách má recenze, negativních je minimum, ale i tak to na člověka zapůsobí. Nechce, aby jeho děťátku bylo ubližováno 🙂 Tak se raději ptám ještě i tady.

xleni
29. kvě 2023

@prolenik jo, v pořádku. Nic mu nepretahoval násilně. Zákrok probehl v narkoze. Pak teda první a druhy den to syna bolelo, ale muselo se to pretahovat a mastit. Po dvou dnech uz v pohodě.

prolenik
autor
29. kvě 2023

@xleni děkuji 🙂 a můžu se ještě zeptat, jak byl synek starý? A od té doby je předkožka v pohodě? Nestahuje se to třeba zase? Můj syn, má hodně úzkou předkožku, která mu tedy i sama praská, já mu nepřetahuju, už mu další prasklinky způsobit nechci. Ale tedy nestěžuje si na bolest, nic. U specialisty jsme s tím zatím nikde nebyli.

normalnimatka
29. kvě 2023

nevim, jak máte starý dítě, a jaký má konkrétní problémy, ale tohle je dost kontroverzní téma. zkuste najít i odborný zdroje, který nedoporučuou tyhle operace do já nevim jak vysokýho věku. většinou se všecko napraví samo jen samotným vývojem.

jinak máte pusu, a pokud na takový vyšetření půjdete, můžete ho (nebo kohokoliv jinýho) dopředu upozornit, že si nepřejete, aby mu dělal to a ono, a nechť to kluk např. ukáže sám atp. prostě nebát se a normálně hájit zájmy dítěte.

ještě mě napadá, jestli znáte pinďa mast :D někdo s tím má dobrý zkušenosti. někdo naopak je proti násilnýmu řešení celkově, a ani mazání nedoporučuje.

xleni
29. kvě 2023

@prolenik měl 5 let, stáhnout mu nešla vůbec a dělala se mu tam taková bublina. Od té doby je vse v pořádku, v říjnu mu bude 8. Jenom chci říct, že pan doktor ani přetahovat násilím nezkoušel, jen to jakoby posunul směrem do leva a doprava a poznal, ze je přilepená. Nic násilím nedělal. A volba operace byla na nás. Ale tím, ze stejne sel po narkozu kvuli kyle, tak jsme to nechali udělat pri jednom.

prolenik
autor
31. kvě 2023

@normalnimatka vím o tom, je na to spousta názorů, ani od lékařů se nedozvíte, zda třeba přetahovat či nikoliv. Je to u nich 50 na 50. Pinďa mast jsme také zkoušeli, trochu to pomohlo, ale pak předkožka najednou byla prasklá na asi 3 místech a zase se to stáhlo. Od té doby na to raději nesahám. No asi to nechám ještě chvíli koňovi, a pak se uvidí. Děkuji za názor!

prolenik
autor
31. kvě 2023

@xleni Dobře, děkuji 🙂 u vás to byl asi trochu jiný případ, tam se jednalo o přilepení, my máme asi spíš fimózu (dost možná jizevnatou, protože to párkrát popraskalo), to je zúžení. Ale tak nechám to zatím ještě být a pak nejdřív za pediatrou a uvidí se.

normalnimatka
31. kvě 2023

@prolenik to mě mrzí...:(
kéžby se to co nejdřív samo srovnalo.
a ještě bych zkusila pohledat třeb ana fb, jestli tam třeba nebude speciálně k tomuhle skupina, kde by si rodiče radili svoje zkušenosti a měli třeba rozhled, jak se tohle řeší v zahraničí atp. tady to je většinou dost pozadu, než se ty novější poznatky zapracujou do praxe.