Nateklé oko. Co to může být?

ronja55
1. kvě 2022

Hezký den, včera večer začalo dceři (2 roky) natékat horní víčko nad levým okem. Byli jsme odpoledne na čarodějnicích, ale nejsem si vědomá že by se do něj bouchala nebo si něco píchla do oka. Malá se chová normálně, oko jí nebolí. V noci jsme volali na pohotovost a poradili mi dát fenistil kapičky a zkusit oko vypláchnout. Ráno je stav viz foto. Nevím jestli mám jet teď hned na pohotovost nebo počkat případně na zítra na oční. Vůbec nechápu z čeho to může mít tak nateklé. Nesetkal se s tím někdo ?

klokanka31
1. kvě 2022

@ronja55 Jeď na pohotovost ať něco nezanedbáte

eloana
1. kvě 2022

Radeji jedte- muze to byt alergie, ale ja mela ve 13 orbitalni celulitidu- diky tomu mam 7 operaci, projevuje se to otokem, ale pokud to dceru neboli, tak to nebude…. Orbit. Celulitida boli-nemuzes pohnout okem a jsou k tomu horecky. Po me zkusenosti k kazdym otokem oka radeji jedu.

ronja55
autor
1. kvě 2022

@eloana právě že jí to vůbec nebolí. Zkoušela jsem jí to i mačkat a nic. Je čilá a od ráno si hraje. Teplotu nemá, jen trošku průjem ale ten měla už včera. Raději ale pojedeme, nechci nic zanedbat když jde o oko.

eloana
1. kvě 2022

@ronja55 pri orbitalni celulitide te boli bulva- nemuzes hybat okem doleva a doprava….ja to mela zanedbane- neb nasim rekli, ze mam zanet spojivek… takze se s nasledky potykam jeste ted….radeji jedte…. Ale dle vseho to dcera nema… fakt to boli hodne….

slecnami
1. kvě 2022

Ahojky 🙂 Nejsem úplně zastánce ježdění na pohotovost "s každým prdem", ale tady bych také raději jela, držím pěsti, ať to je jen nějaká banalita😉🙏

petaov
1. kvě 2022

Nemohlo ji něco štípnout, třeba ovad? Mívala jsem jako dítě takové reakce na štípnutí. Otok pak zmírní obklady, nebo to zmizí samo. Vydržela bych do zítra na oční.

amazonkajanik
1. kvě 2022

@ronja55 já bych tedy pro klid duše jela. I kdyby to měl být ve výsledku jen štípanec, otok nevypadá vůbec hezky...

eloana
1. kvě 2022

@ronja55 jak to dopadlo?

goovana
1. kvě 2022

@eloana také mě zajímá