Naušničky, vyměnit je dřív než za 6 týdnů?

ivetas01
14. bře 2018

Holky SOS prosím. 19.2. Jsem dceři nechala nastřelit nausničky, neměla to ani červené, ouška jsou v pořádku. Ale..četla jsem ze naušnice se mají vyměnit za zlaté nejdříve za 6 týdnů, ale dceři se nějak podařilo posunout ten špunt zezadu blíže k uchu a tím ostrým hrotem si propíchla kůži za ouškem. To jsem vyčistila lihem ale má to červené, tak teď nevím, neměnit ty náušnice raději dříve, ať se to nestane znova a hlavně, ať si tu ranku dál zbytečně nedráždí?? Děkuji za rady.

ela90
14. bře 2018

Ja bych je nechala min tech 6 tydnu a i dele. Ale tezko soudit, jaka je rana po tom hrotu. Pokud ae to nebude opakovat kazdy den, nemenila bych a jen hlidala ty stavajici. Na drobne poraneni a skrabance doporucuju hemagel, nejmensi tuba bohate staci na dlouho. A ted duvod proc bych nemenila? ... nechala jsem take male nastrelit nausnice. Po 6 doporucenych tydnech jsem ji je ve spanku sundala a chtela dat zlate. Jedna vklouzla jako nic. Zato druha byla adrenalin..
Po 2 dnech asi na 6 pokus, kdy mela chudera ucho cervene se podarilo. To jsem si ale myslela, ze budu muset vratit puvodni do ucha jeste na par tydnu. No ono neco asi bylo na tom, kdyz mi pani co nastrelovala rikala, ze priblizne za 6 mesicu je rana pekne zahojena. A to tak trvalo, nez se ji podrazdena dirka krasne stahla a prestala byt ruda... jo a po nastrelenych taky mela lehce za ouskama podrazdene, ale k nesrovnani s tim podrazdenim po vymene. A to si troufam tvrdit, ze jsem byla opravdu jemna a setrna a nic jsem nervala na silu.

makiszek
14. bře 2018

Určitě neměnit, to je tak na zánět do té dírky. Spíš je potřeba si teď dávat pozor a taky doporučuji hemagel

Po 6 týdnech jsem vyměnila a malá se u toho smála 😁

2hanah
14. bře 2018

@ivetas01 Koupila bych jiné s bezpečnějším zapínáním, také z chirurgické oceli jako se dělají ty nastřelovací a dírky a tu ranku mazala Framykoinem.

barca1010
14. bře 2018

Malá měla taky nastřelené náušnice, asi po 5tydnech jedno maličko hnisalo. Když jsem se ji podívala zezadu náušnice, tak tam měla takový špunt. Já ji to hned vyměnila za zlate a od té doby klid a navíc to šlo hezky čistit.

evaaskalova
14. bře 2018

My mame ouska hodne blizko k hlavicce, hned prvni den rano po nastreleni mela za obouma ouskama skrabance a drobne ranky. Volala jsem do salonu, pani rikala, ze se s timhle jeste nesetkali a ze menit je nemuzu drive jak za 4tydny,pokud nebudou hnisat,pokud jo, tak nejdrive za 6. Nechala jsem je jeste dalsi den, dcerka se s nimi naucila lezet tak,aby ji to nepichalo a pak uz to bylo v poradku. Nakonec nausnicky nosila 4mesice. 🙂

hojda
14. bře 2018

A jaké mate náušnice, já měla takový zakulacený plastový špuntík vzadu, z toho ta náušnička ani nevyleze.

hojda
14. bře 2018

Materiál byl bioplast, jinak super je tato paní https://www.nastrelovani-nausnic.cz/ zkuste jí zavolat, třeba poradí,

ivetas01
autor
15. bře 2018

Moc děkuji za rady. Já jsem právě myslela, že ty špunty jsou na pevno, na jednom uchu si ten konec minulý týden zatrhla při kojení o podprsenku ale vydezinfikovala jsem si ruce a špunt dala zpatky a teď zas druhé ouško tohle. A ten Hemagel, muže se i pro tak malé dítě, dcera 5.5 měsíce? Jinak ta ranka se zacelila a už to není kolem tak červené, tak to hned vypadá lépe než včera.
To zapínání vypadá takto.

ela90
15. bře 2018

Já ten hemagel používala na doporučení kamarádky, které to poradila přímo doktorka. malá měla 6m, ale pro jistotu se zeptejte v lékárně 😀. jinak u nás bez následku, jen pomáhá strašně dobře hojit rány. píšou že zalepit, ale to nedělám. lehce natřu před spaním a ráno vidím úžasný pokrok v hojení rány.

hojda
15. bře 2018

TAk to se divím, že tohle zapínání dávají miminkům, protože tam to není nijak kryté🙂 a hlavně by se tedy neměl ten špuntík jen tak lehce pohybovat☹.

ivetas01
autor
15. bře 2018

@hojda ono právě když ten špunt držel tak ten hrot čouhal jen trochu, ale jak se posunul, tak ten hrot tu kůžičku fakt dost prorazil. Vůbec jsem na uši nesahala, ničím nemazala ani neprotáčela, nechápu, jak se mohl uvolnit, a to jsem byla na to nastřelení u našeho pediatra, možná jsem radši měla jít někam do salonu ☹

eithelwing
15. bře 2018

Nám se to taky občas hýbe, pořád rovnáme, hlavně když malou strojím. Každopádně dírku bych ošetřovala, když tak navštívila pediatra, kdyby to nešlo. Hemagel je opravdu super!
A náušničky bych neměnila, vydržela bych těch 6 týdnů.

hojda
15. bře 2018

Já nechávala dávat ty bioplastvé, má je i naše dr. a tam je ta puzetka zakulacená a při té aplikaci se jakoby zamkne a nehýbe se to. Tohle je jasné, že to musí píchat☹. Jinak hemagel je super.