5leté dítko odmítá jíst to, co dřív normálně jedlo

ilonka30
6. dub 2018

Zdravím,je tu nějaká maminka,která řešila problém s 5letým dítkem,které odmítalo jíst to co dřív normálně jedlo? Problém začal zhruba před půl rokem ve školce,kdy malá přestala vše tam zcela jíst. Do té doby jedla ve školce normálně. A postupně se problém přenesl domů,kde taky přestala jíst to co dřív jedla. Nechce nic krome bramborove kase,bobika,vypije trochu vyvaru a kakao a dost pije. Krev i moc v poradku. DMechce ani ty nez

priefi
6. dub 2018

@ilonka30 a nenutili ditku ve skolce jidlo, ktere uz nemohla, ze musi snist? Nekdy tento natlak zpusobi odpor k jidlu a dite pak odmita i jidla, ktere pred tim melo rado.

bonavoxa
6. dub 2018

@ilonka30 Mám podobnou zkušenost. Dcera už je i tak nejedlík, zkoušeli to po dobrém a pak i po zlém, na čas byl problém do ní cokoliv dostat. Navíc si z toho odnesla nervózní tik, okusování kůžičky na rukou a nohou. Když přešla do jiné třídy, kde ji nenutili, tak se to trochu upravilo. Přežívá na pár potravinách. Plus nějaké vitamíny. Nabízíme, děláme z jídel zvířátka a obrázky, to se jí pak líbí a zobne si.

ilonka30
autor
6. dub 2018

@priefi Tvrdí,že ji nenutily ucitelky do jidla,ale rict mi muzou cokoli. Spis nevim jak s ni dal. Jestli ji nechat o tech par potravinach nebo to treba resit s psychologem. Ve skolce pry zadny problem nema. Jinak je dost prubojna a živa.

ilonka30
autor
6. dub 2018

@bonavoxa prave,ze mala jedla pekne a byla hezky kulata a ted ji malo,tak jsem z toho sama nervni. Nevim jak ji pomoct.

bonavoxa
6. dub 2018

@ilonka30 Děti mají různá období. Naše je teda docela extrémní nejedlík od začátku. Taky měla období, kdy byla kulatá...sice nevím z čeho, teď v pěti letech má 20 kilo a 118 cm. Doktorce se takto líbí víc než tlusté děti, kterých má v ordinaci většinu. Pro klid to klidně můžeš řešit, my psychologia navštěvujeme pravidelně, i na gastru jsme byli. Hlavně nenutit. Naše malá by dokázala nejíst, nějaké vyhladovění u ní nefungovalo. Když dítě extrémně nejí, řeší se to pak potravinovými doplňky. Vždy jsem do ní živiny nějak propašovala, ráno mixuju smoothie, dělám vývary a zasmažené polévky, apod.

ilonka30
autor
6. dub 2018

@bonavoxa jj..vyvar taky do ni dostanu. Zkusim rozmixovat ovoce. Ale sladky by bastila,tedy hlavne cokoladu. Jinak susenky moc nemusi.jen Bebecka. Clovek neni na to zvykly,jedla krasne a ted hruza. Male bude 5 v kvetnu. Ma 110 cm a 18 kg.

iulia
6. dub 2018

Nemyslím, že to bylo nutne způsobeno tím, že ji nutili k jidlu. Taky se mohlo stat něco (např. s kamarádkou, učitlekou ve školce). Ony děti jsou všeobecně hodně citlivé. A k jídlu - osvědčilo se mi nenutit - když něco chutná neodpírám (ony se toho stejně časem nasyti a potom jsou ochotné ochutnat i něco jiného). Doplnit vitamíny a např. ovoce a zeleninu, svačinky chystám jakože vyhradně pro tátu nebo mámu na velké talíře a jakmile to není jídlo určené ji, tak si vždy něco dá.

ilonka30
autor
6. dub 2018

Ja vim.ze to bylo neco ve skolce a je pravda,ze to mohlo cokoli