Nedomykavost chlopně u malý. Nemáte někdo zkušenosti?

zuziik
17. zář 2007

Ahoj maminy,
v patek jsem byla na utz a pan doktor zjistil slabou nedomykavost chlopně v srdíčku mojí malý. Říkal, že je to normální a že se to objevuje u 2-5% dětí. A že se to většinou spraví. Na kontrolu mám jít ve 30tt. Hledala jsem informace o tomto na internetu, ale nikde jsem je nenasla. Nemáte prosím někdo s tímto zkušenosti??

Děkuju

avion
17. zář 2007

Je to lat. prolaps?

zuziik
autor
17. zář 2007

ne ne......nemá ji plně dovyvynutou, takže ji pořádně nedovírá.

megie
17. zář 2007

moja kamoška to má a chodievala často ako malá na liečenia a nemohla na telesnej behávať a robiť namáhavé cviky na kondičku, ale inak je v poho, teraz už na liečenia nechodí (má 20r.) len na kontroly dakedy, inak je všetko v poriadku, neboj 😉 😵

zuziik
autor
17. zář 2007

tak to jsem rada ze to neni nic zavaznyho....

bubaczik
17. zář 2007

zuzik mojej dcere to zistili v aprili tohto roku,a ma 13rokov.. 😕

marinka
17. zář 2007

Zuziku, já sama mám nedomykavost mitrální chlopně a chodím s tím akorát na kontroly ke kardiologovi, jednou za rok. Podle něj je to jedna z nejčastějších srdečních vad u nás, hned po šelestu a není to nijak vážné. Mně to v životě neomzeuje, jen občas mi srdíčko jakoby přeskočí nebo vynechá. Ale nemusím se ničeho vzdávat, můžu sportovat bez omezení a dokonce budu i rodit normálně. Takže vůbe neboj!! 😉

zuziik
autor
17. zář 2007

Moc Vám děkuju. Jsem rada ze to neni nic zavaznyho......hold se holka bude muset trochu setrit 🙂

misakulicka
19. zář 2007

No mě taky něco takého zjistili. Ptala jsem se doktora, jestli je to vážné-no moc se nesmál, říkal, že mi na to doktorka předepíše prášky a když jsem s těmi výsledky napochodovala k doktorce ani si to moc nečetla a když jsem chtěla tedy po ní nějaké prášky, ptala se mi na co??? No to jsou doktoři. Stávalo se mi, že jsem se uprostřed noci probudila a že mi hrozně rychle bušilo srdce. Prý pomáhá když člověk zakašle, že se to srdíčko tím nějak zmasíruje. A vždycky mi to pomohlo. Dřív jsem ty pilule na srdíčko brala - Egilok - ale už je asi rok neberu a myslím, že už takové problémy nemám. Ale i tak mám v plánu příští kontrolu u gyn. se jí zeptat, zda to nebude dělat problémy.
Mě na kardiologii poslali poprvé předtím rokem a půl a až tam mi zjistili, že mi ta chlopeň mírně nedomyká. Možná už to mám dlouho od dětství-nevím. Nikdy jsem toho moc neuběhla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru