Neštovice u ročního dítěte. Pomůže kojení k lepšímu průběhu?

20. čer 2022

Ahoj všem, existuje bohužel reálná šance, že nám 3,5letý syn dotáhl domů neštovice po týdnu ve školce a do toho mám ještě ročního synka. A můj dotaz zní - vzhledem k tomu, že často kojím, mohlo by mu kojení pomoci aspoň k lepšímu průběhu, v případě, že se starší skutečně nakazil a mladší to chytne? Už nevím, čím se uklidnit...Díky všem!

tahejhula
20. čer 2022

Dcera mé známé je prodělala v měsíci věku a průběh byl v pohodě. Kojení je významné plus u jakékoli nemoci, nemáš šanci ovlivnit, jestli to dítě chytne, zkus být v klidu.

teryem
20. čer 2022

Buď v klidu, máme za sebou s roční. Není kojená a průběh byl naštěstí úplně v pohodě. Od ní to chytil osmiletý a ten si to tedy užil pořádně.. lehký průběh přeji 🤗

gruyerre
20. čer 2022

Myslím, že u ročního dítěte není třeba se bát a nehrozí horší průběh než třeba u tříletého. Jestli tě to trochu uklidní, my jsme je zvládli bez potíží v šesti týdnech.

autor
20. čer 2022

@tahejhula
@gruyerre Holky, děkuju a jsem ráda, že jste to zvládly hezky, ale četla jsem, že u miminek do 6m je průběh v pohodě, že mají ještě protilátky od matky z bříška. Mám z toho šílené nervy, ale vím, že nic neovlivním 😒.

tahejhula
20. čer 2022

Malá mojí známé měla navíc vadu srdíčka, takže strach měli. Ale zvládla to parádně. Fakt klid a já v sílu kojení věřím, synovi mnohokrát pomohlo i při velké nemoci.

autor
20. čer 2022

@teryem Máte to nějak čerstvě za sebou? Jako děkuji za uklidnění, člověk stejně neví, jak to bude u něj, že, ale ráno mi kamarádka poslala fotky, jak vypadala její 11m dcerka, která to chytla úplnou náhodou v čekárně u pediatra a přiznám se, že mi úplně vytryskly slzy..

autor
20. čer 2022

@tahejhula Já taky v to věřím a fakt se až modlím, abychom to zvládly v klidu kdyžtak. Moc děkuji 🙏

autor
20. čer 2022

*zvládli 🙈

teryem
20. čer 2022

Ano máme, před cca 2 -3 měs myslím.. chytla to právě roční, i když jsem to spíš čekala od svýho druháka.. měla jich plnou hlavu, a po těle různě, ale nevypadalo to, jakoby nějak trpěla..trochu se skrabala na hlavičce, ale po těle ani ne..snad budete mít lehký a rychlý průběh

pe_tu_ss_ka
20. čer 2022

Syn je také přinesl ze školky před vánoci, dcera je říjnová a i když mě dětská uklidňovala, že by jí kojení mohlo ochránit, tak přesně poslední den inkubační doby (21) od výsevu syna, se vysypala taky. Měla jich víc, větší boláky a delší čas trvalo vyschnutí (Syn měl vyseto do 3 dne a do týdne stroupky). Ale zvládla to pěkně na to, že je chytila v necelých 3 měsících.

zmrzlinka
20. čer 2022

Dcera měla ve 4 měsících a průběh měla blbej no....nevybereš si....

autor
20. čer 2022

@zmrzlinka Co znamená blbý průběh u vás?

zmrzlinka
20. čer 2022

Horečky ,zvracení ,byla neklidná a nespala...

nazka
20. čer 2022

My teď prodělali neštovice, je to týden, co je tomu konec. Nejdřív dcera ze školky a chytla to i menší, dvouletá. A obě v pohodě. Pupínky teda měly doslova všude, ale to se dá. Jeden den teploty, svědělo to a to bylo celý. Kupte imazol a je ještě gel přímo na neštovice, co to chladí. Opravdu se toho neboj, aspoň to budete mít z krku.

syslounek
20. čer 2022

Dcera je chytla v roce a půl, už odstavená. Lehký průběh: bez teplot, pupínků tak kolem 50. Syn měl teď, skoro ve třech letech, taky bez teplot a pupínků asi jen deset, takže nás Dr straší, že asi nemá protilátky a může to chytnout znovu.

areh
20. čer 2022

Mladší syn měl před rokem v 10m. Neštovic měl hodně, hlavně v horní polovině těla a na hlavně. K tomu vysoké horečky. Měla jsme strach hlavně kvůli tomu, že holčina od který to moji kluci chytli s tím byla v nemocnici. Ale naštěstí horečky ustoupily a neštovice po celou dobu nesvědily. Tak vlastně dobrý 🙂

korin
20. čer 2022

Dcera měla neštovice v 10 měsících a jako jediná z našich tří dětí nemá žádné jizvičky. Posetá byla fest, hlavně záda a linie vlasů, naštěstí v obličeji a na sliznicích neměla nic.

emamaira
20. čer 2022

U nás měl neštovice starší syn i manžel, máme taky ještě ročního, který je stále kojeny, ten je nechytl. Přičítám to tomu kojení, jinak by bylo opravdu divný, že je nechytil 😀