Nevysvětlitelná a stále se vracející bolest ucha

anicka1211
29. čer 2017

Ahoj holky, už si nevím rady, doktoři na nic nepřišli a tak už nevím na koho se obrátit.
Trpím už asi 3 roky na bolest levého ucha. Pamatuju si, že tenkrát jsem měla zánět zvukovodu a i přesto, že jsem s ním byla u doktora a dostala na to kapky a já nevím co ještě, tak se bolest po dvou měsících vrátila.
Chytlo mě to vždy v pátek večer a byla jsem zoufalá,doktor z ORL už v tu dobu neordinoval a na pohotovost sem nemohla. Tak jsem si zkuslia dát ibalgin nebo brufen atp. a zabral a do pondělí, kdy jsem s tím chtěla jít na ORL to ucho přestalo bolet.
Ale za měsíc se ta bolest vrátila a zas v pátek večer. Zas jsem si dala ibalgin a za měsíc zas to stejný. Když mě to chytlo po čtvrté, tak to bylo kupodivu v týdnu a zašla jsem hned na ORL, doktorce jsem pověděla, co mám s tím za problémy a jak dlouho mě to trápí a že se mi to vrací. Vyšetřila mě, ale vůbec nic v tom uchu nenašla, prý je úplně v pořádku. Ale mě pořád bolelo a po pár ibalginech to zas přestalo.
Ale pak mě zas v krátké době rozbolelo a tak jsem šla na jiné ORL, tam mě taky vyšetřili, udělali mi i audio, ale všechno v pořádku a zas na nic nepřišli a mě ucho bolelo. Doktorka přišla s verzí, že to může být od zubů, ale ty mě nebolely.
Tak že to může být od pravého pantu, který mi přeskakuje při každém kousnutí, protože jsem asi před 4 léty blbě skousla a klaplo mi v něm a od té doby klape a z toho jsem taky nešťastná. Prý to jde do kříže a může to dělat tyhle problémy. Tak jsem odešla s nepořízenou a zas to zaléčila ibalginem a kapala jsem si do ucha kapky, co jsem dostala na zánět zvukovodu - ještě mi zbyly, tak jsem si řekla, že mi třeba pomůžou, něco jsem si dát musela, jinak bych se zbláznila.

No a teď jsem měla asi rok pokoj a bolest se najednou před měsíce znovu vrátila. Byla jsem s tím na pohotovosti, chytlo mě to pozdě odpoledne. Na pohotovosti mě vyšetřili a nic nezjistili, připadala jsem si jak blbec. Tak jsem si zas vzala ibalgin nebo něco podobnýho a do pár dnů to zas přešlo. Ale teď měsíc po tom posledním bolení se mi to zas vrátilo a zas mě to bolelo. Tak jsme zas byli na pohotovosti a tentokrát mi řekli, že tam je zánět zvukovodu a vpáčený bubínek. Dostala jsem kapky antibiotické a léky od bolesti a že ještě na audio mám jít. Na audio jsem šla po 5ti dnech (byl zas víkend) ke své ORL doktorce a ta nic už v uchu neviděla, zánět zvukovodu už nebyl a audio bylo úplně v pořádku. Tak jsem se radovala.
Ale dnes mě to ucho zas bolí. Já už vážně nevím, co to znamená, proč to bolí a co s tím mám dělat, kam ještě zajít, aby přišli na příčinu té vracející se bolesti.
Máte někdo podobné zkušenosti nebo mi můžete poradit ještě nějaká vyšetření?

coxa
29. čer 2017

Doporučuji vyšetření na streptokoka, známí s tím takto také bojovali a až když doktoři objevili streptokoka a přeléčili ho, byl klid.

michalova
29. čer 2017

já doporučuji vyšetření na klinice stomatologie - specializace čelistní kloub. Já tyhle bolesti mám přez rok a před měsícem mi diagnostikovali onemocnění čelistního kloubu, příznaky co máte jsem měla a mám taky.

ivetkavysocina
30. čer 2017

Mě bolí ucho od zad, krční páteře😉 pomáhají pouze kvalitní masáže, když nechodim pravidelně kazdy měsíc, tak se bolest vrátí. Jinak taky souhlasím že by to mohlo být i stomatologicke.

daisyveronica
6. kvě 2019

Ahoj, oživuji diskuzi. Našla jsi příčinu tvé bolesti? Mám totiž to samé. Bolesti ucha, brnění levé tváře, tlačení levého oka,jednou mi i levé obočí spadlo jakoby níž,ale srovnalo se po 14dnech. Mám za sebou asi 10 návštěv ORL u 4 různých doktorů + 2× ambulanci, EEG, audio,neuro, stomatol.,ale nikdo na nic nepřišel. Začínám být zoufalá a připadam si už jako blbec to furt vysvětlovat dokola. Kabelku mam plnou zprav od lékářů, přehazujou si mě jak horký brambor a nic jsem se nedozvěděla. Bolesti se stupňují, teploty nemám, výtok z ucha také ne. Jen bolesti, které mi jdou z krku až do ucha 😔

malinkaelinka
7. kvě 2019

Tchán měl bolesti ucha - ale bez přestávek, nestupnovalo se to, tupá bolest, na ucho přestal slyšet. Nejprve mu pořád léčili zastydlou rýmu, pak se nacpal na vyšetření k primarovi ORL, ten ho poslal na CT a našel mu nádor v nosohltanu...

martaskaaa
7. kvě 2019

Ja mam zas bolesti ucha, jakoby pichani uvnitř a napuchne mi uzlina pod uchem jakmile je trochu chladneji nebo fouka vítr. Nikdo na nic nepřišel a je to vazne bolest az se mi chce brečet 😒

daisyveronica
8. kvě 2019

@malinkaelinka Fuj to mi ani neříkej. Když si hodim svý příznaky do googlu, vyjíždí mi jen samé rakoviny a podobně. Doufám,že se tchán uzdravil 💜

aneta15
8. kvě 2019

Taky to mám. Někdy mě bolí min, někdy víc, někdy vubec....mám diagnostikovanou otosklerozu, která podle doktorů nemůže bolet ale mě bolí. Než mi ji diagnostikovali běhala jsem od čerta k ďáblu...i moudraky jsem si nechala vytrhat. Doktor na ORL nechápe proč mě to ucho bolí, žiju s tím už 5 let....je to otravný ale jde si zvyknouz

chiara75
8. kvě 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@daisyveronica Mně ty tvoje příznaky připadají shodné s mými. Na ORL mne poslali na rentgen krční páteře a ukázala se tam blokace a osteochondroza. Také bolest oka, tváře vždy na jedné polovině. Jedna známá takhle dokonce dočasně ochrnula na polovinu tváře. Myslím, že bys ten rentgen měla taky podstoupit... rakoviny se neděs, to vůbec.

kittystar
25. lis 2020

@anicka1211 ahoj, obnovuji diskuzi, přišli jste na něco? Mně tedy v levém uchu i píská a šumí,asi 14 dní, ale jelikoz jsem měla i pocit, že mě bolí, kapala jsem si tam kapky, až mi zalehlo, doktor vyplachl, vypadl špunt, na chvilku to bylo lepší, šumění zůstalo... No a ta divná bolest ucha se vrací pořád, na orl jsem byla v úterý, až na šumění vše ok. No a teď mě to bolí zase, tak divně, jakoby tlačí nebo co... Já nevím. Kapky nepomáhají, ba naopak. Může to být páteř, zuby, panty? Nebo snad něco horšího? Už mě to nebaví. :(

chiara75
6. pro 2020
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@kittystar Ahoj, známe se z jiné skupiny. Myslím, že za tím může být i ten mimojícnový reflux. Je to divné, ale je to tak - u mně je to levé ucho, které mě bolí, pálí, svědí a mám vypozorováno, že to souvisí. Ostatně, malé děti, které na něj trpí, mívají často záněty středního ucha. Zkus tu Nolplazu užívat i večer.

smudlinka10
6. pro 2020

Mam reflux a mam od nej bolesti ucha, prislo se na to az vysetrenim na orl, kdy doktor pouzim tenkou hadicku s kamerou. Zjistil, ze mam vse poleptane.

kittystar
6. pro 2020

@chiara75 ahoj. No popravdě jsem si to tak trochu myslela. Achjo. Takže je to běh na dlouhou trať... To tedy radost nemám. Ty uši mě občas trochu zlobily, ale teď už je to tři týdny vážně na hlavu. ☹️ Děkuji za radu.

kittystar
6. pro 2020

@smudlinka10 děkuji, tohle jsem si ve skrytu duše myslela... Reflux mám šílený.

sarkabls
5. kvě 2021

@anicka1211 dobrý den, jak vám to vyšlo? Mám stejný problém jako všichni zde od 22.2.2021, již po 3..poprve to tolik nebolelo, po 2. Týden, a teď se to zas rozjíždí šíleně. Doktorka mi dávala kapky, 2 X ATB, jednou výplach ucha, dnes vysála. Dnes mi dala kys. borovou. Nebudu rozepisovat bolesti mám úplně stejné a úplně stejně jak vy, cely ten koloběh, uplne vše stejné Děkuji moc

anicka1211
autor
25. srp 2021

@sarkabls dobrý večer, už sem nechodím dlouho, až dnes, tak se omlouvám, za pozdní reakci. No byla jsem s tím uchem ještě několikrát a jedna z dalších možných příčin se jevilo, že to může být od zádů. Dostala jsem rehabilitace a chodila na masáže, ale bolest se vracela. Až pak moje doktorka kupodivu z alergologie naznala, že mám zřejmě reflux a vyšetřila mě na něj, kde se to potvrdilo a dostala jsem helicid a ten čas mi jakoby zázrakem přestal klapat ten pant a bolest ucha zmizela. Občas mě to ucho taky ještě zaboli, ale teď už vím, že je to třeba od páteře, nebo když mi do něj nateče voda, nafouka atd. Kdoví čím to tenkrát bylo ta vracející se bolest, ale po tom helicidu a ztrátou klapani pantu byl klid.

6584verunka
8. lis 2021

Dobrý večer..tak koukám, že nejsem jediná..mám stejné trápení..cca 4 roky bolest v levém uchu..někdy přestane a je třeba půl roku klid, někdy bolí skoro pořád..na orl jsem byla snad 10x..paní doktorka většinou nic nenašla..občas lehký zánět, ale to mi říkala, že je proto, že se v uchu šťourám, když bolí..byla jsem na CT i Mag.res.mozku, byla jsem na odběrech krve, byla jsem na vyšetření jícnu, nechala jsem si vyndat moudrák..no už jsem z toho měla nervy v háji, takže jsem si uhnala panickou poruchu, takže furt někde po doktorech..připadám si jak hypochondr..je fakt, že jsem z toho ve stresu, pořád celá napjatá, takže může to být klidně od páteře, nebo ten čelistní kloub..co myslíte?

orisek56
14. led 2022

Já se sem pridam taky. V srpnu tohoto roku dcerka cosi dotáhla ze školky, pichali ji ucho, po týdnu ho pichali mě, z bubínku nic neřeklo. Dostala jsem nejdříve blba antibiotika, bylo mi po nich zlé, dostala jsem xorimax. Do porodu do konce října to dalo pokoj a po porodu 14 dní začaly obtíže. Nebudu zmiňovat x dalších, bo já mám komplex všeho možného, ale teďe nejvíce trápí to ucho. Na jedno ORL to lékař zhodnotil jako laktační psychózu ani se t nepodíval, na druhém mi dali kapky, že tam mám sekret, na třetí nic neviděli, ale půjdu aspoň na Audio. Ucho tlačí, je zalehle a špatně na něho slyším. A k tomu mě začalo štípat na té straně i oko a škubat na Vánoce spodní víčko , to pokračuje. Samozřejmě se přidaly závratě. Máte někdo a tím zkušenost ? Zažil to někdo?