Nožky do o, nechat je zkontrolovat u ortopeda?

falomka
13. kvě 2018

Ahoj, kdy začít řešit?Stella má prostě óčka jako prase (15 měsíců ) Dr.viděla a řekla že vzhledem k tomu ze chodila brzo a byla těžká,jenže kolem to všichni mocně řešej,jak jsem nezodpovědná,tak co myslíte mám zůstat v klidu nebo radši nechat zkontrolovat u ortopeda?

eva118
13. kvě 2018

Kluk měl taky nohy do o. Chodili jsme dlouho k ortopedce kvůli kyčlím. Měl asi 18 měsíců, kdy říkala, že už je to tak tak, že by se mu už to mělo srovnat, ale ten věk si už přesně nevzpomenu, jestli 18 nebo 24 měsíců. Nohy se srovnaly, má je pěkně rovné. Já bych být tebou raději zavolala k ortopedovi, zeptala se, jestli musí být žádanka a šla to zkonzultovat.

jeklovka
13. kvě 2018

Dobrý pediatr by to měl poznat podle pohyblivosti kyčlí, ale návštěvou ortopeda nic nezkazíš. A neboj, nožky se dají cvičením srovnat.

market1512
13. kvě 2018

@falomka myslim, ze se rika, ze se ty nozky vyrovnaji po 2 narozeninach, kdyz se dite vytahne, respektive mu vice poporostou nozicky. Nas maly mel jen trosku, tak jsem se na to prave ptala ortopeda, maly ma cerstve 3 a nozky rovne. Mala bude mit 2 a obcas mi zase prijde, ze je ma do x, jak typicky holcicky mivaji. Ortoped mi tehda u maleho rekl, ze ty hodne "ockovky" se vetsinou srovnaji do 9-10 let samy, ale X ze vetsinou zustanou. Ale vite jak to je, kazdy doktor ma jiny nazor. Zadanka je potreba, tu vam na vyzadani pediatricka napise, treba dostanete cviky.