Omfalokéla. Má s tým niekto skúsenosti?

miskafl
15. únor 2012

Ahojte. Chcela by som sa dozvediet nieco o omfalokele, ak s tym ma niekto skusenosti, prosim napiste, vela som sa o skusenostiach nedopocula. Mam jednu zdravu dcerku, minuly rok som mala mat babo s trizomiou 21, no a teraz ked sme sa rozhodli pre dalsie teraz toto..Este nastastie nic nie je iste, som v 10tt a idem na kontrolu na ultrazvuk o 2 tyzdne, vraj to do 12tt este moze zmiznut. Pani doktorka videla na ultrazvuku crievko vonku... Dakujem za radu.

jana.z.uo
15. únor 2012

Dobrý den,paní doktorko ráda bych se zeptala,jaká je pravděpodobnost,že by se opakovala stejná VVV.Před dvěmi lety jsem ukončila těhotenství - Omfalokela,nyní jsem v 10+3tt a včera mi gynekoložka na UTZ řekla,že bříško není ještě uzavřené,že střevní kličky jsou v břiše,ale ještě je tam tuková "něco" (velice se omlouvám za laické vyjadřování),ale že je to v tomto období ze 60% normální.Prosím o Váš názor.Mockrát děkuji.
Ano je to normální do 12.gestačního týdne hovoříme o tzv. fyziologické herniaci pupečníku takže se nálezem neznepokojujte a nechte se zkontrolovat tak za 2-3 týdny nejdříve. Pravděpodobnost recidivy je cca 5-7% KN
...............
našla jsem toto, bud v klidu, určo se to zatáhne, je fakt brzo,přeji hodně štěstí🙂))

miskafl
autor
15. únor 2012

Dakujem Janka za reakciu :D No snazim sa na to velmi nemysliet, aj na internete som citala ze do toho 12tt sa to stava casto... ale kedze minuly rok som mala mat babo s downovym syndromom a teraz som citala ze tato omfalokela je casto spojena prave s tymto syndromom a inymi vyvojovymi a strdcovymi vadami atd.. tak sa dost bojim...to budu dlhe dva tyzdne...

miskafl
autor
15. únor 2012

Nenajde sa niekto kto by o tom vedel nieco blizsie? Myslim skusenosti...dakujem

terite
22. dub 2014

@miskafl Ahoj, můžu se zeptat, jak to u tebe dopadlo? Dnes jsem 11+6tt a na kontrole mi dr. zjistila stejný problém. Střívka jsou stále vyhřezlá mimo bříško. V této fázi těhotenství už by to být nemělo. Odeslala mě na podrobnější utz do centra prenatální diagnostiky, kam jdu ještě dnes. Moc se bojím.

aida35
12. pro 2014

@terite Dobry den. Muzu se zeptat jestli vam tedy nakonec omfalokelu nebo gastroschizu potvrdili? Ja jsem ve 29 tt a od 11 tt vim, ze ji mame. Jezdim do Motola, Brna kde jsem uz i nahlasena na cisare a na Cernopolni mi budou maleho operovat. Jsem ze Zlina. Proto bych chtela vedet vasi zkusenost a co vam nabidli nebo rekli. Moc dekuji za odpoved.

ivchez
11. lis 2016

Zdravím všechny nově prichozi. Chci tady napsat, protože nám řekli na prvnim screeningu, ze máme podezření na omfalokelu ve 12 tt. Nasledovala návštěva genetika, odběr choliovych klků, kde lékař tvrdil, ze je to jasná omfalokéla. Většina lékařů nám bud decentně naznačovala nebo bohužel i na rovinu řekla jako jediné řešení ukončení těhotenství. Chtěla bych tímto uklidnit maminky, ze to není důvod k ukončení. Nechci aby jste si prošly stejným peklem jako my. Nakonec jsem hledala ba ne tu maminky a spojila se s nimi. Dozvěděla se, ze rozštěp bříška operují na Motolské nemocnici ihned po narozeni. Napsala jsem na info stránky nemocnice a do 19 dnů se mi ozval pán s kompletne popsaným postupem komu kdy a kam volat a na co se objednat ke konzultaci přímo na Motol. Zcela jiný přístup než u nás ve městě. U nás byl nakonec happyend. Na kontrole za 3 týdny můj lékař vyloučil na sonu omfalokelu.
Takže holky pokud opravdu mate vše ostatní v pořádku, tak neztracejte naději. Vase miminko ma i s omfalokelou možnost normálního života. Není to ani dědičná vada. A na Motole jsou uzasni lékaři, kteří vám mohou pomoci. Hodně štěstí.

ivchez
11. lis 2016

Kdyby někdo v budoucnu potřeboval info napište mi do zprávy. Odpovim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru