Prodlužování kostí u dětí. Zkušenosti?

lucajda17
20. srp 2019

Ahoj Maminky, dcerce (3 r)byl diagnostikovan PFFD syndom sedmeho stupne. Ma zakrivenou pravou stehenni kost a kratsi o 1,5 cm. Chtela jsem se zeptat, jak se u vasich deti vse vyvíjelo. Jak hodne zaostavala v rustu jedna koncetina vuci druhe? Kdy vam byla naplanovana operace? O kolik cm se kost prodluzovala? Jak to cele zvladaly vase deti po operaci? Jak dlouho zustaval fixator na noze? Za odpovedi budu moc rada.
Dekuji Lucie.

verace81
21. srp 2019

Neteř měla jednu nohu kratší o 1 cm a chodila jen na cvičení, které teda docela flákala a nosí speciální vložky do bot.

lucajda17
autor
21. srp 2019

@verace81
Moc dekuji za odpoved. U nasi male bude nejspis nejhorsi, ze rozdil v koncetinach bude vetsi. Prozatím je to jen 1,5 cm a podle doktoru operace bude naplanovana mezi 6-7 rokem. Moc neverim tomu, ze by kost rostla stejne jako druha. A tak jsem se pokusila napsat sem, jestli se nekdo treba nenajde kdo si tim prosel. Presto dekuji za odpoved.

evickadau
25. dub 2021

Ahoj, myslim, ze pokud ma tvoje dcera ve trech letech jen 1.5cm rozdil, je to jeste v pohode a po prodlouzeni kosti bude treba uz vse v poradku. Urcite se ten rozdil v budoucnu bude zvysovat, ale u vas asi ne moc drasticky. Taky zalezi, jestli ma v poradku kycel, ktera je u teto vady casto take spatna a koleno. Pokud ale kycel i koleno v pohode, tak mate stesti. 🙂 Muj syn ma fibula aplazii, chybi mu lytkova kost. Je mu rok a uz ted ma rozdil delky nozicek cca 8 cm. No, uvidime jaka bude budoucnost, kazdopadne je to jak to je 😉 mej se hezky.