Prokázaná alergie na psa u 4měsíčního chlapečka

luciusj
30. čer 2017

Dobrý den,
prosím o radu a Vaše zkušenosti. Můj 4 měs. syn trpí již od druhého měsíce atopickým exémem. Dnes mi byli sděleny výsledky z imunologie, že má silnou alergii na vajíčko a psa.
Pes je ale naše láska a dát ho pryč je to nejposlednější řešení ... Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Stačí omezit kontakt mezi psem a dítětem? Co mohu udělat proto aby pes mohl zůstat v naší péči?

kvakuska
30. čer 2017

@luciusj když pes je vaše láska, tak dejte pryč dítě 😈

renatka16
30. čer 2017

Můj syn je na psa alergický, my psa naštěstí nemáme,ale tchýně ano... Je to zrovna pes, který skáče všude, leží všude a je ho hrozně moc.
Stačí když syn si lehne tam, kde ležel pes, nebo na něj sáhne a pak sobě na obličej a hned celý oteče.O:-)
Já bych určitě psovi zakázala chodit do pokojíčku a ložnice, nenechávala bych ho ležet na gauči,často vysávat apod.
Asi ale i záleží jak se alergie na malém projeví... ono mít alergii na zvíře a mít ho doma není moc příjemné :(

soyevita
30. čer 2017

@luciusj Já sama jsem celý život alergická na pejsky.A psa mám....Paradoxně se mi po pár měsících zlepšily i ostatní alergie.Ale začátky byly krušné-cca 4m
Jinak existuje spray na srst
Pravidelné vyčesávání je hodně důležité.
A ty testy jsou 100% u takto malého dítěte?

novamamina
30. čer 2017

Já znám případ, kdy matka držela dítě v totálně sterilní domácnosti. Potom si matka našla nového partnera a ten měl psa. Samozřejmě její syn při prvním kontaktu se psem totálně celý otekl. Matce to bylo "jedno" prý že si zvykne. A on si na psa opravdu zvykl. Nevím jak dlouho to trvalo, ale alergie zmizela. Zkus hodně vysávat, psa vyčesávat, nepouštět tolik k prckovi.
Držím palce ať ti klapne

nita1984
30. čer 2017

Bývalý přítel byl a je na psy alergik. Našel si me v době, kdy jsem měla psy tři. První měsíce byly náročnější, ale zvykl si a nakonec si při rozchodu jednu z mých fen nechal a má ji dodnes
@kvakuska at žijí agresivní komentáře mimo mísu 😔

soyevita
30. čer 2017

@luciusj Jinak jak píšou holky,pravidelně vysávat,vytírat.Zamezit přístup ,kde prcek spinká.
Zkusit se dá čistička vzduchu a ten spray
https://www.proalergiky.cz/eshop/balicek-pripra...

caverina
30. čer 2017

tak
@kvakuska to řekla poněkud nevybíravě ale úplně tak mimo mísu to zase není...pokud mu byla v takhle málem věku prokázána alergie na psa tak podle mě jiné řešení než dát pejska pryč asi není...určitě to je smutné ale dítě a jeho zdraví je určitě přednější..

hani007
30. čer 2017

@luciusj Najdete si dobrehi homeopata a reste to takto. Davat psa pryc je kravina. A jak uz tu nekdo psal i ja jsem mela jako mala tezkou alergii na psy. Kychani, smrkani atd. Meli jsme tri. Mama to neresila, holt mi jen vic odsavala nudle a vysavala koberce. Do par mesicu byl s alergii pokoj.

blahova_andrea
30. čer 2017

je mi líto, ale za sebe můžu říct, že záleží na každém jednotlivém člověku a síle jeho alergie. u mě třeba nestačí pravidelně větrat a vysávat, nestačí psa nehladit a nenechat se olizovat. rozhodně si nezvyknu po pár měsících utrpení a nepřestanu být alergická. v bytě, kde je pes nevydržím bez následků ani jedno odpoledne. natož měsíce. nežiji ve sterilnu ani náhodou, ale se zvířetem v uzavřené místnosti být nemohu. nepomáhají ani údajná plemena pro alergiky. cpát do sebe léky nehodlám, takže si raději nepořizuji domů zvíře. a to podotýkám, že jsem vyrůstala se zvířaty. měli jsme vše možné a to v bytě. v té době jsem silně reagovala na kočku, pes se dal přežít. alergie a jejich síla se během života mění, ale v životě bych to netestovala na miminku. sama sebe bych neodsoudila k měsícům lapání po deku, slepoty a škrábání do krve. jak bych to mohla udělat vlastnímu dítěti? pro mě je dítě prostě vždy postaveno nad domácím mazlíčkem. žijete v bytě nebo domě? pokud v domě, nejde z pejska udělat venkovního? nejde ho darovat někomu kdo bydlí poblíž, sousedům, rodičům...někoho o kom víte, že by se dobře staral. že se ho nezbavíte, aby se měl hůř?

hani007
30. čer 2017

@caverina Blbost. Reseni se vzdycky najde. At uz zkusit homeopatika, vic vysavat nebo naucit psa bydlet ma zahrade pokud ji pani ma. Nebo jednoduse nedavat psa primo k diteti. V zivote by me nenapadlo, hned dat psa pryc..

blahova_andrea
30. čer 2017

@soyevita ano, když jsem dočasně musela bydlet u rodičů, kteří měli psa, tak jsem musela mít neustále zavřený pokoj, po zbytku bytu se vyskytovat minimálně a pořád mi jela čistička vzduchu.

novamamina
30. čer 2017

@blahova_andrea Přesně jak píšeš, záleží na síle alergie. Ale já bych to ještě nějakou dobu určitě zkusila. Pravděpodobně dítko může dýchat a není na tom zase tak tragicky. Jinak už by se to určitě řešilo dříve. Zakladatelka píše že jsou malému 4 měsíce. To by tak dlouho nevydrželi pokud by byl malý velmi silný alergik.
Za mě bych to ještě nezvdávala. Já mám doma kocourka a je to náš "prvorozený", strašně doufám že až se mimi narodí, nebude na něj mít alergii. Pokud ano, budu taky nějak řešit. Ale dát ho pryč fakt nechci. To by bylo až úplně krajní řešení.

soyevita
30. čer 2017

@blahova_andrea Já to měla takhle,našich psa jsem přežila-měli pudla.Ale když jsem hlídala kokra kamarádce,měla jsem opuchlé oči a dusila se.Vadilo mi,když se pes jen otřel o moji nohu.Okamžitě jsem se osypala.Nedej bože mě olízl.
Pak jsem si pořídila psa vlastního-chlupatého.A jak už jsem psala,promořila jsem se.Na alergen jsem si zvykla a zlepšily se mi i otatní alergie.
Prvně bych zkusila vyčerpat všechny možnosti.
Od úpravy stravy kojící matky ,až po čističku vzduchu.

blahova_andrea
30. čer 2017

no a teď jsi bez alergie jen na svého psa nebo ti nevadí už žádní psi?
každopádně já se mám teda na tohle fakt ráda a pejskař nejsem. mě by to zvířátko nestálo za to se snažit něčím promořit. jsem ráda, že už se zvířaty nežiju a žít nemusím a mohu normálně dýchat. ono u každého to není jen o rýmě. někomu jde při alergii i o život

terezapetrova
30. čer 2017

@kvakuska probůh to je zas názor 😞

soyevita
30. čer 2017

@blahova_andrea Nevadí mi absolutně žádný pes a alergii mám potvrzenou.
Ostatní alergie na prach ,pyl atd.se mi dost zlepšily.

luciusj
autor
30. čer 2017

Děkuji za rady, již odnaučuji psa z ložnice kde má malý postýlku. Určitě koupím sprej na srst a zvažuji i čističku. Bohužel zahradu nemáme. V Srpnu máme návštěvu u alergologa tak to zkonzultuji s lékařem.
Alergickými příznaky je pouze atopický exém ...
Samozřejmě nechci ohrozit zdraví synka, když to nepůjde jinak samozřejmě pes půjde stranou. Je to ale nejkrajnější řešení - když se vcítím do psa, který si prošel útulkama a bůhví čím ... my mu dali lásku a péči ...miluje on nás a my jeho ... a teď bysme mu měli dát sbohem tak mi je z toho smutno ☹

mammoth007
30. čer 2017

@luciusj ja naprosto chapu, jak tezke to je. Od malicka jsemm mela alergii na zvireci chlupy, nejdriv jsem mela jen exem, ale kolem tri let se pridalo tezke astma. Cim vic jsem byla drzena od zvirat, tim tezsi reakce nastala pri kontaktu. Pak se mama rozhodla poridit psa domu. Nejdriv to byl hukot, ale pak se to nejak uklidnilo...bohuzel alergie je nevyspytatelna a v mem pripade me dohnala v nejmene vhodnou dobu. Po temer triceti letech souziti se zviratama, jsem na tento zpusob reseni dojela az az. Nejdriv my skolabovali plice, pak mi zacala slezat kuze z rukou a nohou a doktorum trvalo dlouho, nez je napadlo spojeni s alergii. V te dobe jsme meli doma psa a dve kocky. Takze jsem se rozhodla nejdriv vyzkouset, zda je to mozne a na dva tydnny jsem sla z bytu pryc. Behem tech dvou tydnu se moje telo zmatorilo neuveritelne. Vzhledem k tomu, ze jsem jeste ke vsemu byla tehotna, museli nakonec vsichni mazlici z domu ☹ bohuzel to holt nekdy jinak nejde. Jen chci rict, ze reseni "vsak on si na toho psa zvykne" nemusi byt nejstastnejsi.

jezz1e
30. čer 2017

Přítel měl taky alergii, psovi bylo 13, takže pryč bych ho fakt nedala. Přítel si zvykl .. Pes nesměl do ložnice, pořídili jsme čističku, stříkali sprejem vzduch, koberce, hodně větrali. Pes bohužel nedávno zemřel a přítel se furt ptá, kdy si pořídíme nového 🙂 To samé kamarádka, ta s mým psem v autě nevydržela, po pár letech s ním spala i ve stanu...
Samozřejmě u dítěte to chce probrat lékařem.

jezz1e
30. čer 2017

Kdyžtak ti můžu půjčit na vyzkoušení čističku a ty spreje (home-cleanse a air-cleanse), ale jestli je projevem jen atopický ekzem, tak se účinek asi krátkodobě nepozná.

luciusj
autor
1. črc 2017

@jezz1e Spreje jsme se rozhodli koupit. Ale ta čistička by možná stála za to to zkusit 🙂 To bys byla moc hodná 🙂 Mě pak ještě napadlo horský sluníčko a pořádně tím vypálit byt ...

luciusj
autor
1. črc 2017

@mammoth007 Děkuji za názor. Určitě stojí za to o tom uvažovat takhle ... Nerada bych aby to zašlo takhle daleko to určitě ne ... ale říkám si že pravidelnýma kontrolama u alergologa by se dalo takovýmto extrémům vyhnout ...

luciusj
autor
1. črc 2017

Už se nemůžu dočkat konzultace s alergologem. bohužel tam jdeme až v srpnu a do té doby asi zešílím ... Špatný svědomí, že vědomě ubližuji dítěti mě dohání ...

blahova_andrea
1. črc 2017

@mammoth007 z tvého příběhu mě mrazí ☹

blahova_andrea
1. črc 2017

jinak já tedy budu prodávat čističku avair oxygen, protože už se zvířátkem bydlet nemusím, zbytečně mi doma straší

luciusj
autor
3. črc 2017

@blahova_andrea Za kolik máš představu ji prodat??

luciusj
autor
3. črc 2017

Myslíte, že kombinace čističky a protialergenních spreju je dostatečně účinná?? Že by pes nemusel z bytu??

hapovab
3. črc 2017

@luciusj mala mela udajne v cca pul roce / roce alergii na psa mliko a mouku, mela take atop. Ekzem a pak nespecifik. fleky, se ktetymi si nikdo nevedel rady. Chvili jsem ji zkusila dat dietu bez mlika a mouky, ale uz tak skoro nic nejedla.No vyprdla jsem se na vsechno, jedla vsechno, psa mame porad, ekzem nema zadny (jsou ji dva roky).V te dobe jsem denne vysavala a vytirala (savem primo na psi alergeny) a snazila se omezit kontakt.Je pravda ze nejhorsi to bylo kdyz mala lezla,jak zacala chodit tak byl klid.Zalezi i na t jedzli nema i jine projevy, ja mam alergii na kocky a zavrit me do mistnosti s kockou tak se udusim.

kackacka37
3. črc 2017

Memu synovi nasli alergii na kocky, nastesti jen hraniční asi v 5ti letech, kočku jsem taky hned pryc nedala, homeopatie pomohla. Tak zkuste a asi pockat s ockovanim, jestli jste jeste neockovali.