První zoubek a 5./6. nemoc?

dendamom
21. srp 2022

Ahoj maminky,
Mame 5 mesicu a roste nam 1.zoubek. Zvysena teplota, prujem, neklid-prisuzuji zoubku, klasika 🤷‍♀️
Pak se ale objevilo par vyrazek a obcas jeste zvysena teplota. Nase dr ma dovolenou, a tak me napadlo zeptat se tady, stejne by mi mozna jen potvrdila mou domnenku. Myslite, ze se muze jednat o 5. nebo 6.nemoc? A jak probihala u vas? Spousta maminek rikala, ze horecky nemely a vyrazek take par.
Dekujii za odpovedi a nazory 😊

susmevem
21. srp 2022

@dendamom ... to ti tu takhle nikdo neřekne, klidně může jít o šestou nemoc, nebo je to jen projev od zubů. Doktorka má určitě zástup, tak tam zítra skoč a uvidíš...

patypresdevaty
21. srp 2022

Oběma vám roste zoubek? Juuuuu

xxx3d
21. srp 2022

5. a 6. nemoc mají poměrně specifické právě ty pupínky a jejich výskyt, malej pátou neměl, a u šesté měl jeden den vysokou teplotu, horečku, a následně výsev vyrážek od pupíku přes záda na krk
( ta pátá je víc na obličeji, ale neměli jsme to, tak nevím přesně)
to, co popisuješ bych osobně připsala prvnímu zoubku,
ale zároveň bych třeba jen zavolala doktorce, té, která má zástup, a následně pokud by ona naznala, že mám přijít, tak bych přišla, to záleží fakt na tom, jaké jsou ty vyrážky, a jak na tom tvoje dítě celkově je.

palja
21. srp 2022

@dendamom tak u nás měly obě dcery 6.nemoc vysoké horečky ke 40° po 4 hodinách celé 3 dny a pak se objevila drobnoskvrnita vyrážka postupně po celém těle, jedna to měla i na hlavě.
5. nemoc měla jen jedna dcera, vysoké horečky 3 dny a pak vyrážka po celém těle a motylovy exantem přes celý obličej.
U vás to bude spíše k zubům.

dendamom
autor
22. srp 2022

Děkuji za reakce, zda se, ze to bude opravdu jen zoubek 🙂