Roupy - vyvářka spodního prádla atd. Jak na to?

7. říj 2021

Ahoj, děti přinesly ze školky roupy, dostaly Vermox, co mám čekat? Budou mít stolici nějak prolezlou roupy, bude to znich padat, nebo jak vypadá to jejich vylučování? Druhá věc, mám vyvařit všechno spodní a ložní prádlo, a ručníky, ale to to zničím, ne? Vždyť ty gumičky u kalhotek a slipů odejdou... Ja se to dělá? Díky za zkušenosti.

leniczka23
7. říj 2021

Si mě.pobavila. 🤣 Bude to z nich padat prej. Čekej trošku smradlavejsi stolici ale prolezlé cervama to určitě nebylo, nějak jsem to.ani nepitvala, ale na oko nic jinak nebylo. Jinak ručníky a povlečení jsem vyvarila v pračce a spodní prádlo jsem vzala normapne na 60 jen jsem přidala Sanytol na praní. Stačilo to.

merope
7. říj 2021

Vyprala bych na 60 stupňů a případně pokud je tam něco, co by to nemuselo dát, tak zkusit dezinfikovat / vyčistit jinak.

autor
7. říj 2021

@leniczka23 Ty se směješ, ale my jsme měli jednou doma toulavýho vořecha, takovýho chudáka, co se toulal, a dali jsme mu tablety na odčervení a z něj to fakt padalo!

leniczka23
7. říj 2021

Fuj tvl😱😫😁

luciina
7. říj 2021

Prala bych na 60 moooožná 90°C a koupila bych desinfekci na prádlo. To myslím, že stačí

martt
7. říj 2021

Tak hodně záleží, v jakém "stádiu " jste to podchytily. Syn měl roupy po 2 druhé tablete měl v hodinku vidět červíky, ale žádné drama to nebylo. Jinak každý večer čisté pyžamko a ručník vše vyprat na 60 stupňů a nejlépe to ještě pak prezehlit žehličkou. Hlavně dar pozor aby si nekousal nehty na rukách ale i nohách nebo je nestrkal do pusy.

martt
7. říj 2021

@leniczka23 Nesmála bych se. Určitě červy padat nebudou. Ale syn jich pár vidět měl. A moje kamarádka ty dostali roupy všichni a její dětí to ve stolici měli docela dost vidět. A první otázka když jsem volala DR , ze mam podezření na roupy, tak byla a vidíte je ve stolici? Když jsem řekla, že ne. Tak mi řekla ať ji hlídám a vždy kouknu jestli tam jsou nebo ne. A moje teta tenkrát skončila kvůli roupum v nemocnici. Takže opravdu to sranda není a mohou být opravdu hodně.