Ruka noha pusa u dospělého

dadulakk
21. srp 2018

Zdravím všechny maminky, potřebuji radu. Můj syn dostal v pátek teplotu do 38,5. V sobotu jsme jeli na pohotovost protože nechtěl jist ani pít. Doktor kouknul do krku a konstatoval anginu. Syn dostal open, v neděli už byl lepší ale udělala se mu vyrazka nejdřív na zadecku, pak na kolinkach a nakonec na ploskach nohou. V neděli večer začalo v krku pobolivat mě, hned sem vyrazila na pohotovost s anginou. Dostala sem také antibiotika. V noci přišla horečka a zimnice. Bolest v krku i další den stále horší, a v úterý od rána vyrazka na dlaních a plozkach nohou a kolenou. Nevěděla sem co by to mohlo být a tak sem raději ještě jela na orl. Podívala se mi do krku mandle hrozny, v puse plno aaftu a změnila mi atb na nějaký totální dryjak který sem po první dávce vyzvracela. Takže otázka zní, měl to nějaký dospělý tu nemoc ruce noha ústa takhle hroznou, nebo mám skutečně nějakou hroznou anginu na kterou musím fakt brát atb? Ještě dodám že syn už je ok až na Ty pupínky a moje obvodní má týden dovolenou.

knuffel
21. srp 2018

@dadulakk No tak se mi to nezdá, buď to je viróza pusa-ruce-nohy, nebo je to angína s antibiotiky. Pokud je to opravdu ta viróza, nemusíte se ládovat antibiotiky ani jeden... Tak těžko radit, doktorům na pohotovosti bych moc nevěřila, zkusila bych teda pediatra v případě dítěte, protože pokud je to fakt ta viróza, atb jsou vám na dvě věci.

dadulakk
autor
21. srp 2018

@knuffel taky si myslím a přitom by podle mě stačilo kdyby jednomu z nás na té pohotovosti udělali crp🙄

knuffel
21. srp 2018

@dadulakk Hybaj k pediatrovi...
My jsme taky kdysi byli na pohotovosti v sobotu s dcerou, mela 40, dostala antibiotika na anginu, ale nam se to nezdalo, byla to nakonec viroza 😐

alcar
21. srp 2018

Ja mela tuhle nemoc loni na podzim a zacalo to bolesti v krku, pak bolest hlavy, horecka a do druheho dne brutalni pupeny na rukach a nohach. Tehdy mi dr. brala stery z krku a tam nejaka bakterie vysla, takze ja mela sedmou nemoc v kombinaci s anginou. Jen afty jsem v puse nemela, ale jinak ty pupeny na rukach a nohach byly silene, lezla jsem po zdi, jak to svedilo, bolelo a palilo dohromady.

pabka
21. srp 2018

@dadulakk ruka-noha-ústa měla kamarádka, když jsme byly společně na dovolené, trpěla hrozne, antib se ale na to nedávají...

dadulakk
autor
23. srp 2018

@alcar přesně můj případ 😊nemůžu ani chodit, neudržím hrnek ale alespoň dneska už můžu pít a trošku i jist😂😐hroznej sajrajt. A dětská mi říkala že u dospělého se to vidí málokdy 🙄

dadulakk
autor
23. srp 2018

@pabka je to naprosto nejhorší onemocnění co jsem zatím prodělala 🤐 už se vůbec ničemu nedivím že ty prckové jsou pri tom úplně vyřízený

zazana81
23. srp 2018

Já jsem to kdysi chytla od dcery - ona měla jen puchýřky na rukách a teplotu, já pusu plnou aftů, neskutečně moc, nemohla jsem vůbec jíst. ATB jsem nebrala, MUDr. mi doporučila nějaká homeopatika na ty afty a za pár dní to bylo OK.

alcar
23. srp 2018

@dadulakk ano, pro me to byla taky asi nejhorsi nemoc, co jsem kdy mela. Mela jsem ji sice jen tri dny, ale ty nasledky...kuze z pat se mi loupala v carech a nehty mi slizaly jeste pul roku potom. 🙈😃 Hrozne, opravdu hrozne. Doporucuji si ruce i nohy namacet v silnejsim roztoku hypermanganu. Nebude to potom tolik svedit a rychleji se ty puchyre vysusi. A ja brala i kombinaci ibalgin a dithiaden. Kvuli tomu jsem i vlastne ukoncila kojeni. Jeste jsem to tak nejak placala (kluci byli bojkotari), ale pri te nemoci uz jsem to definitivne vzdala.

mitchie
23. srp 2018

Pokud ruka noha pusa tak "nemoc " je jen že začátku a pak se šíleně opupinkujete a svědí to, u dospělého to je daleko horší než u dítěte.

dadulakk
autor
23. srp 2018

@alcar já tiše doufám že mě to slézání nehtů mine. Ale je pravda že to mám fakt hodně moc 🙈

dadulakk
autor
23. srp 2018

@zazana81 já už se teď taky cítím lépe než když sem tu diskuzi zakládala, to sem byla opravdu zoufalá, nemohla sem polknout ani vlastní sliny🙊

dadulakk
autor
23. srp 2018

@alcar děkuji za rady určitě ten hypermangan zkusím. To koupím asi normálně v lékárně že? A dá se to přidat jakoby do koupele a nebo dát zvlášť a macet jenom postižená místa?

alcar
23. srp 2018

@dadulakk koupis normalne v lekarne, je to takovy fialovy prasek. Detem se dava uplne slabe ruzovy, ale ja si davala takovy fialovy. Macela jsem si jen nohy a ruce.

teeerez
23. srp 2018

mela jsem tu "cest" minule lete, fakt to desne boli. (deti to pritom nesly vcelku statecne...). Cca za tyden to tak nejak preslo, resila jsem ibalginem na bolest, ruzne bylinky (uz nevim co vsechno, ja je mam rada tak byly asi spis pro muj pocit) a hooodne vit. B

lydunka1989
12. srp 2020

Ahoj měla jsem 7. nemoc (ruky-nohy- pusa) minulý rok v lete. Mužu říct, že to byl dost mordor! První den zimnice pak 3 dny vysoké horečky. Cca 3 dne se zacali objedvovat puchýřky podlité vodou. Nic na to nepomáhalo. Namatlala jsme to pouze "fialovou vodičkou" a tekutým pudrem s obsahme střibra a dal trpiela jak pes. I po temeř mesici jsme do ruk jeste nemohla chytnout nic teleho ani studeného protože to šileně bolelo. Kompletne mi z dlaní a chodidel "sleza" kúže a taky všechyn nechty. (poslední foto je stav po 5 týdnech od začátku nemoci)