Stolice u čtyřměsíční dcery. Poradíte, prosím?

anngelina
10. črc 2022


Dobrý den. Dcera, 4 měsíce, již týden problémy se stolicí. Nejprve klasický průjem 3 dny, pediatr, pohotovost, následně po svátcích opět pediatr a stěry, na výsledky čekáme.

Nasadili jsme Tasectan, stolice od té doby tmavě hnědá kaše s hlenem, vždy tak 6-10x denně (spíše málo než hodně), močí, pije, mléko bez laktózy na radu dr. taktéž dáváme. Užívá od narození Bio Gaiu.

Před dietou jsme dávali UM nutrilon a občas příkrm “na zvykanou”, nyní jen tu Bebu než laktózy.

Trápí mě četnost stolice (dříve 2x denně max) a barva (dříve klasická “michana vejce”). Už si nevím rady…

Předem děkuji

hvezdicka09
10. črc 2022

@anngelina ahoj, uvidíte co výsledky steru, kazdopadne 1./ u malého toto byly příznaky růstu zoubku, první měl v šesti měsících, nemusí zatim byt nic vidět a už se muže něco dít, 2./ úplně nevím jestli bych takto malému miminku dávala prikrm, byt trochu,nemůže to nedělat paseku? Ale třeba už se muže, to si nejsem jistá.

anngelina
autor
10. črc 2022

@hvezdicka09 děkuji. Vše dělám na radu doktorky, prikrmy jsem tedy úplně nyní omezila. I ta tmavá stolice s hlenem? Zkusím koupit Nutrilon Allergy Care.

hvezdicka09
10. črc 2022

@anngelina měl ji tmavě zelenou a hlen jen trochu, ale dr to svedla na zuby. Cca za půl roku měl prujmovitou stolici, která tak divne zapachala, jakoby nasladle a to byla salmoneloza-kde k ni přišel netuším.

krtikkrtovaty
10. črc 2022

No spíš než mlíko bez laktózy by možná bylo potřeba mléko bez bílkoviny kravského mléka. Pokud něco neukáže ten výtěr. Alergie na laktózu je u dětí extrémně výjimečná, zato na kravskou bílkovinu bohužel častá. Doktoři tomu bohužel moc nerozumí, možná ani někteří nechtějí a hlavně dost často neuznávají. Já teda kojila, ale po vysazení všeho, co obsahovalo bílkovinu kravského mléka, se vše rychle spravilo. Malá měla tmavou až tmavě zelenou stolici, řídkou a opravdu často, prakticky po každém krmení a bolelo ji i bříško.

martulka88
11. črc 2022

@anngelina Zkus ten Nutrilon alergy care. A pokud ani ten, tak pak je Neocate Syneo. U syna - ve 3měs. měl najednou nitky krve, průjmy a doktorka dala podezření na ABKM, přičemž se mu udělal výtěr a odběry krve - toto bylo ok. Vyřadila jsem u sebe co šlo, ale ani po měsíci nebylo zlepšení. Takže nasazení UM Nutrilon AC. Po něm rapidní zhoršení. Tak napsala Neocate (plně štěpená bílkovina) a konečně klid - někdy má tmavě zelenou, někdy vejce - má to v sobě hodně železa + teď mu vylezl první zoubek. Hodně jsem to nesla špatně - chtěla jsem kojit, sama mám crohna a bála jsem se, aby to nebyl crohn, což naštěstí se nestalo.

krtikkrtovaty
11. črc 2022

@martulka88 Vidím to stejně. Hlavně, že to těm prckům uleví.
A teda u Vás ještě štěstí, že to nebyl i ten Crohn, alergie dost často zmizí, ale tohle už je horší. 😢

martulka88
11. črc 2022

@krtikkrtovaty Přesně tak. Crohna by prý tak brzo nemohl mít - řekla mi to pediatra a i gastrouš. Ale i tak mi řekl, že mi dá popřípadě na dětské gastro doporučení - on s nimi spolupracuje právě tak, že když má pacientku s dítětem, tak je odešle k nim a naopak, pokud dítě dospěje, oni ho pošlou k mému gastru. A díky ABKM bude více hlídaný i právě na crohna a jsem ráda, že naše pediatra nic nepodceňuje 🙏

krtikkrtovaty
11. črc 2022

@martulka88 Tak to máte dobrou pediatru, já si taky naštěstí nemůžu stěžovat. Ale kolikrát když slyším ty story, jak pediatr tvrdí, že nic takového neexistuje a nic neporadí... 😢

martulka88
11. črc 2022

@krtikkrtovaty Taky to nechápu. My jsme hodně koukali na "recenze". Jsem původně z malého městečka a tam je též super pediatra, ke které jsem chodila taky - bohužel 60km daleko. Obě jsou si i věkově podobně (okolo 55let a nejedou tabulkově, ale s rozumem). A za to jsem ráda 🙏