Stolice u miminka - celý týden nekaká

radecek2018
8. čer 2018

Ahoj maminky 😻 , mám 2 měsíční miminko a jsme na MM a máme problém se stolici .. třeba 7 dni se nemůže vykakat .. měl to taky někdo? A ještě necháváme třeba miminko vyplakat? Kdyz vše má a vynucuje si vztekáni?

zdenkaell
8. čer 2018

Rozhodně ne. To že se tobě zdá ze ma všechno neznamená, že se to zdá i diteti.

zuzangel
8. čer 2018

Ahoj, 2mesicni mimi si urcite nic nevynucuje, urcite mu neco schazi, treba jen pochovat. Nenechat vyplakat nikdy .... zatim nema poneti o tom co to je si neco vynucovat.
Na stolici muzes zkusit treba probioticke kapky Biogaia, nebo hezky po domacku na lzicku svestkovou stavu z kompotu. Ja hodne jedla i vyvary, a nebala jsem se i ji mit trochu vic "okatou" (mastnou)... aby bylo mlicko pekne tucne a promazalo mimcu streva 😉
Jinak treba jeste me napada masirovani briska a cviceni s nozickama ... tak hodne stesti preji ☘

letadylkokane
8. čer 2018

@radecek2018 ahoja, pokud je miminko kojene, nemusi mit stolici klidne deset dnu. Jeho telo zpracuje mlicko stoprocentne a bezezbytku. Nemusi te to desit.

xkalisto
8. čer 2018

Miminka se podle aktuálního know-how nemají nechávat vyplakat. To že přestane znamená akorát že to vzdalo a mohlo by být do budoucna méně komunikativní protože zjistí že na rodiče není spolehnutí. To není dobré pro bonding mezi rodičem-ditětem.

Berte to tak že pláč je jediná forma jeho komunikace. Ono to jinak prostě zatím neumí ale prostě potřebuje na své potřeby nějak upozornit.

letadylkokane
8. čer 2018

@xkalisto je to pravda. Ale clovek nemuze mit miminko v naruci x hodin v kuse. Taky si potrebuje odskocit, udelat jidlo, nabastit se a tak. A treba kdyz varim, nechci mit dcerku v manduce, bojim se. Mohla bych na sebe klidne neco zvrhnout, jsem na tyhle veci expert. Takze jak to udelat, kdyz zacne plakat, jak ji sundam z naruce, protoze v ze je ji samozrejme nejlip?

letadylkokane
8. čer 2018

@xkalisto a jeste dodavam, ze mame k tomu dvoumesicnimu miminku taky dvouletou holcicku, ktera taky potrebuje pozornost, plus musim uklizet tu spoust, kterou prubezne vyrabi. A uprimne, vubec nevim, jak to nekdy resit. Snazim se ji chovat, co to jde, ale nekdy mi holt v te postylce taky chvilku place. Ale ja se proste nemuzu v nekterych situacich rozpulit. Dokonala (internetova) matka by mi rekla, ze nemam nechavat miminko vyrvavat, ze jsem necita, jak ze to mohu tomu uzlicku udelat. Ale ja to nedelam zamerne s tim, ze bych u kompu skladala karticky...
S konstruktivnimi napady sem, budu moc rada.

booobika21
8. čer 2018

Miminko z mm nemusi kakat dokonce az 21 dni,takovy pripad mela moje detska. Mas dobre stravitelne mlicko,tak neres. Pokud mimi nejak nekrouti,muzes pocvicit nozkama a kdyz nic nepujde,proste neni co vykakat. A tak male mimi rozhodne jeste neumi placem vydirat,proste neco potrebuje a plac je jediny zpusob jak ti to dokaze oznamit. Ja mam 10 mesicni a tam uz jd videt rozdil mezi placem a vzteklym placem,nebo kdyz plac prehrava 😂

sell1
8. čer 2018

@letadylkokane co si vzpomínám, tak dvouměsíční miminko je jeste poměrně spave. Takže jak říkáte odskocit si a nabaštit se a další z toho, co jste z Vašich potřeb vypsala, lze zvládnout hravě v době jeho spánku.
Dvouměsíční miminko si přece neumí vyplakavat, ma své potřeby stejne jako jste vypsala Vy ty své - odskocit si, nabaštit se a Vy jako matka pro nej mate byt nonstop k dispozici, protože si samo své potřeby neuspokoji. Vlastně to vychází i ze zákona. ;)
Ale již s jedním dvouletym dítětem byste mela vědět, ze miminko si do půl roka vyplakavat neumí.
Asi je to i o prioritách. Tato zprava ale není jen pro Vás, ale i pro ostatní maminky dvoumesicnich miminek, které nechávají svoji drobotinu vyplakavat..

letadylkokane
8. čer 2018

@sell1 hmm... Tak presne tohle jsem cekala. Precetla jste si poradne, co jsem napsala? Ja nenechavam miminko vyplakat, trha mi srdce, kdyz place. Chovam prakticky porad, protoze v naruci mi usne. Bohuzel, nemam space. Prvni dcerka spala, tahle pres den nespi, usne nejcasteji v ruce ci kocaru. A jak ji dam do postylky, casto se vzbudi a zacne to cele nanovo. A pokud mam kojit, musim jist. Musim taky uklidit a musim si dojit na wc. A taky se musim nekdy mazlit s tou starsi. Takze ji necham par minut treba polozenou na hraci decce, fofrem udelam, co potrebuju. Jim vetsinou na stojaka jak v bufetu s miminem na ruce. Tak se vas ptam, zdali si mam brat miminko i na zachod, kdyz se mi chce na velkou, nebo ho mam nechat v postylce. A podle vas tedy uz vyplakat.
Mi prijde, ze kazda druha tady ma nactenou teorii, ale praxe nulova, pripadne to maji doma stejne, ale na webu, schovane za anonymni prezdivkou, jsou za matky roku.

iulia
8. čer 2018

Pokud kojíš, tak nemusí mít stolici i 14dní. Pokud máš hodně uplakané miminko, tak mu něco schází - bolí ho břicho (to bývá nejčastěji) nebo má hlad (zkus koji častěji). První syn byl takový více uplakaný v raném stádiu a bylo to tím, že ho moc bolelo břicho a tím pádem nejraději spal při jízdě kočárkem - takže jsem jedla za chodu apod. A při spaní doma měl rád bílý šum - vysavač nebo digestoř. Po 4,5měsících to přešlo a byl z něj pohodový mimišák🙂 A ještě teď na tohle období nerada vzpomínám a když jsem čekala dceru, tak jsem se děsila, jaký bude začátek. A byl jiný - víc jsem si to užila.

xkalisto
8. čer 2018

@letadylkokane V pohodě, maminka je taky jenom člověk nejde malou nosit 24/7. Já spíš jenom chtěla odradit od takové té mentality kdy se miminka nechávají schválně vyřvat.

Zkoušeli jste jí pouštět bílý šum? Dá se najít v pohodě třeba i na YouTube Baby White Noise. Jsou aji třeba s deštěm nebo tlukotem srdce apod. Periodické zvuky jsou pro miminka uklidňující.

zelenaesmolda
8. čer 2018

moje mala kakala i nekolikrat denne ale tedka posledni tyden kaka treba obden,kdyz sjem se ptala sestricky tak rikala ze i tyden nemusi miminka kakat ale ji to tam asi tlaci protoze je nespokojena.pomaha strcit teplomer do zadecku,to se pak vykaka.jsme na nutrilonu a mala ma 2 mesice.
a co se vyplakavani tyce tak urcite ne,me mala nekdy rve a nevim proc ale aspon ji chovam,vyrvat bych ji nikdy nenechala i kdyz vim,ze casto se chce opravdu jenom nosit

letadylkokane
8. čer 2018

@xkalisto zatim jsem nezkousela. Ono je to jak kdy, nekdy se chova jako ukazkove mimi, pekne spi a vse je ok, nekdy nespi ani pres den, ani v noci. Je to pak na palici, protoze o to vic pak place. A o to vic ja pak padam na usta. Chuvicka mi dela nejake tyhle zvuky, tak to zkusim zapnout. Uz jsem zapomnela, ze to taky umi... Dekuju za napad 🙂

sell1
8. čer 2018

@letadylkokane moje chyba, prolétla jsem příspěvky letem světem před spaním, odepsala a bota byla na světě. To se omlouvám, únava udělá své.
Každopádně si přesto nemyslím, ze miminko, které ma dva mesice, by se mělo nechat plakat. Ano, já si syna dříve brala sebou i na toaletu. Teď je větší a vymění me na nějakou chvilku za hračky a pohádky. Ve dvou měsících miminko nevi o sobě ani o světě, natož o tom, ze by si mělo chtít neco vyplakavat - například pozornost a naruc 24 hod, to opravdu přijde později. Potom muže přijít na radu vychovana fáze a nechat vyvztekat. Ale pláč a nářek je neco uplne jiného než vztekani. Ale to je teď nějaká novodobá móda. Nejsem zastánce toho mít dítě na sobě 24 hod, můj syn ma vlastní pokojíček, vlastní postýlku, koutek na hraní, kde tráví čas a já ho rozhodne netaham při každém vyjeknutí. Ale nedovedla bych si představit a nikdy bych si to neodpustila, ze bych ho jako maličkého nechala plakat.. riskovat, ze ho bolí bříško a nechat ho samotného.

letadylkokane
8. čer 2018

@sell1 v pohode, nic se nedeje. Dik za vysvetleni. Treba ted ti pisu a u toho chovam, protoze mala place. Starsi spinka v ohradce. Snazim se ji byt porad nablizku, ale treba na toaletu bych si ji nevzala. Nepripada mi to moc dustojne a navic ani pohodlne... Ale chapu, ze to maminky delaji.

Co jsem ted psala, tak mimi usnulo 🙂

priefi
8. čer 2018

@radecek2018 u plne kojenych deti se muze stat, ze 7 dni nekakaji 😉 2 mesicni mimi si jeste nevynucuje, je prilis malicke

priefi
8. čer 2018

@sell1 dvoumesicni miminko je spave? 😂 ne u nas 😂 ale zase za to mohly urcite zdravotni problemy, takze verim, ze kdyz je ditko zdrave, tak asi spave v te dobe mozna bude 😉

hanka_12345
9. čer 2018

@radecek2018 no me dr radila pokud ze nevykaka dyl jak 3 dny,mam mu do zadecku striknout 2ml MM ale to mi prislo malo davala jsem 5 ale stalo se to asi jen 2x a taky to trvalo asi 20hod nez to vyslo

hanka_12345
9. čer 2018

@radecek2018 jinak neni mu treba horko/zima (v noci otevrene okno atd) nebo netahne na nej odnekud do postylky?my to tak meli ale my mame zimni mimco

petra8707
11. čer 2018

Ahoj, malej měl také problémy se stolici. 14 dni bylo ještě v pohodě. Ale stalo se mi, že neměl stolici i 22 dnu. Nebylo to o tom, že by to strávil, ale prostě to měl v bříšku - měl bříško jako balónek. Takže jsem při každém přebalování masírovala(to mu pomohlo hlavne od prdiku). Pediatr předepsal volně dostupný přírodní projímadlo - ale to stejně nepomohlo. Takže jsem že zoufalství sáhla po rektalnich trubičkach. A řekla bych, že nás to zachránilo. Používala jsem ho zhruba 14 dnu. Přišlo mi, že se tím naučil tlačit. Procetla jsem i spoustu diskuzi a každý Mimi to má prostě jinak. Některý to opravdu stráví. Přeji hodně štěstí!

bayt
11. čer 2018

@hanka_12345 Nas maly aktualne kaka 1x tydne a rozhodne to neni plna plina.

lenicka2323
18. říj 2018

Dobry den, dcerka ma 3,5 měsíce a už týden nekakala je plně kojeni prdi a smrdí o sto šest, bříško ma měkké a neplace ale stejne mě to trochu znervoznuje. Je nějaký způsob jak ji pomoct? Cvičení nožek nepomaha.

priefi
18. říj 2018

@lenicka2323 zkus rektalni rourku 😉

lucie_j
18. říj 2018

My měli i za 3 týdny, ale pak to byla pořádná nálož. U kojených miminek je to normální.

betelgeuzz
18. říj 2018

@lenicka2323 tak jestli vypadá spokojeně, tak pomoct s ničím nepotřebuje 🙂 Jak se píše výš, plně kojené děti kakat nemusí a může se to během kojícího období měnit, že chvíli kaká denně a pak zase delší období ne. Pokud vypadá spokojeně, není důvod to řešit.

lenicka2323
18. říj 2018

@betelgeuzz jo rekla bych ze spokojena je ❤️neplace, smeje se a furt si '' vyklada'' 🤔😊

linee
18. říj 2018

@lenicka2323 tak ji dej jeste cas, je mozne, ze vse spotrebuje. Co pocurane pleny? Prijdou ti v poradku? Kdyby mene curala, bylo by to mozna i mnozstvim tekutin. A proto nemusi i kakat.

linee
18. říj 2018

@lenicka2323 A co ty? KOlik toho vypijes za den?

hankaros
18. říj 2018

Nas malej ma stolici jednou tydne. Vsechno stravi, taky ty bobky podle toho vypadaji, zadny michany vajicka, ale konzistence zlute tempery bez cucku. Proste dobry metabolismus a stravitelne mleko. Nedelejte si hlavu, pokud je jinak mimino spokojene.

lenicka2323
18. říj 2018

@linee plenek počůraných má dost to mi nepřijde že bych ji bylo méně