Těhotenství a inkubační doba neštovic

iwet211
7. čer 2017

Zdravím potřebovala bych poradit jsem sice už objednaná k doktorovi, ale až na příští týden. Můj syn dostal ve školce neštovice měl je od 4.5. do 15.5 doktorka mi dala potvrzení že už může do školky, ale měla jsem ho ještě týden doma. Já měla MS 3.5-8.5. a 2.6. mi vyšel pozitivní těhotenský test je to problém? Někde jsem četla že je inkubační doma jen od nakažení po první pupínek a někde že od nakažení po poslední pupínek sama jsem je ještě neměla, ale nedostala jsem je ani od sourozenců jako malá ani od malého, ale spíš mi jde o to jestli to nemůže mít vliv na ten plod. Prvního března jsem byla na potratu v 5 měsíci tak doufám, že to nebude zas :( poraďte někdo moc děkuji.

jitulina81
7. čer 2017

Inkubační doba u neštovic může být až 21 dnů. A dítě je prý infekční už dva dny před výsevem prvního pupínku. Pokud byste je dostala, tak by problém mohl nastat, ale myslím, že to špatné období už máte za sebou, že jste se nenakazila, to už by se u vás neštovice projevily, a můžete se těšit.

ulmanka0
7. čer 2017

Jestli jste se ještě neosypala, tak už se zřejmě neosypete, už je to dlouho.

iwet211
autor
7. čer 2017

a plod to nemohlo nějak poškodit?

karlajasmine
7. čer 2017

@iwet211 pokud jsi nestovice nechytla (tzn.nemela jsi ani jeden pupinek), tak to plod rozhodne poskodit nemohlo. Inkubacni doba je max.21 dni, takze i kdyby byl infekcni do 15.5., tak uz od te chvile 21 dni uplynulo, tak muzes byt v klidu.

jitulina81
7. čer 2017

Přesně, plodík bude v pořádku 🙂

iwet211
autor
7. čer 2017

Moc vám děkuji po druhé si to neumím představit :(

karlajasmine
7. čer 2017

@iwet211 je mi to moc lito a verim, ze smulu sis vybrala a ze ted bude vsechno v poradku! Nestovic se kazdopadne bat nemusis.

iwet211
autor
7. čer 2017

snad jo 🙂 v úterý jdu k doktorovi tak jsem zvědavá co on na to

apollena
9. čer 2017

@iwet211
Urcite to bude v poradku, moc vam drzim palce!
Mohu se zeptat, co se stalo, ze az v 5. mesici? :(

iwet211
autor
10. čer 2017

no snad to dobře dopadne děkuji všem za rady už jsem klidnější 🙂 ... no nejdřív jsem byla na genetice klasicky ve 3 měsíci byla jsem tam dlouho protože nemohly najít žaludek tak jsem musela chodit pít a něco sníst, ale stále nic pak mě poslali dom došla jsem v 5 měsíci jak jsem měla a zjistili, že naše malá má nefunkční ledviny tudíž byla bez plodové vody protože si ji nevytvořila celkově měřila 20 cm a ledviny měla něco málo přes 4 takže přes celou břišní dutinu. Rizika byla mohla ohrozit mě už tak jsem trpěla 2 měsíce boleli mě celé bedra nebo jak to popsat krev si čistila přes moje ledviny ... a kdybych ji nějakým zázrakem donosila tak by byla pokroucená nebo by se ji nevyvinuli plíce a ostatní orgány a i kdyby toto přežila tak dětství na dialíze nebo tak nějak mi to popisovali doktoři. :( Jsem celkově proti potratům pokud to ovšem není nutné. Tak jsem ji byla už porodit a bych to neměla ještě tak lehké tak jsem porodila sama na WC. Omlouvám se za slohovku

apollena
10. čer 2017

@iwet211
teda ty sis vytrpěla ☹ přeji Ti, abys už byla jen šťastná a měla zdravé miminko!!

iwet211
autor
10. čer 2017

děkuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru