Těžké bříško po příkrmu, samotné kojení nestačí 😞

hokrule
13. srp 2016

Prosím o radu.... ☹
mám holčičku 2 měsíce. plně jsme kojili do pátého týden. Po 3 týdnech kojení téměř po hodině a neustálému křiku jsme zkusili příkrm Nutrilonem. příkrm 30ml. Poslední 3 dny jí však trápí bolest bříška. Zkusila jsem na odpoledne a večer vysadit kojení a maličká spokojeně spinká bez buzení i 4 hodiny v kuse. Na jídelníček si dávám velký pozor!
Pokud jen kojíme, nestačí jí to a pokud přikrmím, máme trápení s bříškem..... nadýmání, křik, kroutíme se.

co s tím? Kojení se zbavovat nechci, nevím kudy kam ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

panickatlamicka
13. srp 2016

Jak casto kojis? Misto dokrmu doporucuji zvysit cetnost kojeni a navysit laktaci.

sonja01
13. srp 2016

@hokrule Nutrilon nesedne každému. Synovi také neseděl. Pokud máte možnost, zkuste změnu UM nebo třeba UM s nízkým obsahem laktózy - vede ho i Nutrilon. Hodně štěstí.

hokrule
autor
13. srp 2016

pokud jsem kojila plně, tak co 1-1,5hod, trvalo to cca 20 dní v kuse, než jsem sáhla po příkrmu. Právě, že mléka mám dostatek, takže nechápu v čem je problém ☹ Už mám v mrazáku i zamražené. Zkoušela jsem ji i oblbnout, že jsem nakojila a místo příkrmu dala odstříkané mléko. Efekt tak na 20 minut.
Zajímavé je, že pokud dám samotný Nutrilon, bez kojení, tak problém s bolením bříška není a malá je naprosto spokojená.
Říkala jsem i manželovi, že to zamražené jí dám třeba za měsíc, každý ml bych platila zlatem.

hokrule
autor
13. srp 2016

@sonja01 právě, že první týden s Nutrilonem byl v pohodě.

pampeliska1
13. srp 2016

Poradila bych se s dobrou laktacni poradkyní, nejlepe vyskolenou od Mamily. Www.mamila.sk najdeš tam i poradkyne v čr

panickatlamicka
13. srp 2016

@hokrule pokud mas mleka dost, je blbost davat nutrilon. Kojeni co hodinu je normalni, jen si nech zkontrolovat techniku. Je mozne, ze dite nesaje efektivne.

mialagia
13. srp 2016

@hokrule ahoj taky bych to viděla na špatnou techniku nebo spíš polohu při kojení..zkus tu laktační..když máš mléčka dost tak škoda dávat um, ale jinak mě bylo řečeno, že se nesmí smíchat v bříšku um a mateřské mléko jinak právě hrozí bolení bříška.. Když už tak 1xum a třeba po 3 hodinách jen mateřské střídavě..Ale tak se bude postupně snižovat laktace..škoda..

lv
14. srp 2016

to, že má i po odstříkaném hlad - ano, mat.mléko je tak dobře stravitelné, že se tráví rychle (proto nemusí kojené dítě kakat i 10-14dní, v šestinedělí skoro non stop).
Po um musí tělo zpracovávat hůř stravitelné, víc energie, než do rozvoje a růstu dát do trávícího ústrojí, tělíčko je víc unavené, dítě tedy víc spí.
To, že se kojí tak často je úplně normální, já kojila 8m po 1h45min, píšeš ve 3týdnech - to je růstový spurt, nejspíš a teď prostě koliky, tím prostě děti trpí, dáváš sobě i jí probiotika?
Souhlasím s tím, že mít dost mléka a dávat um je blbost.

lenbela
14. srp 2016

Souhlasím s @lv . Pokud mate dost mléka, nedokrmovala bych ( ztráta mat. mléka). Bolesti bříška vidím taktéž na koliky.

evulina77
14. srp 2016

příkrm je podle mě zbytečný, jen se příjde o mateřský mlíko, né hned, ale tak většinou do měsíce je hotovo. Podívej se na kojeni.net, navíc kolem 3. a 6. týdne a kolem 3. a 6. měsíce dochází k růstovým spurtům a mimčo chce přechodně víc kojit. To je normální, do týdne se to většinou srovná. Je škoda si kazit UM kojení. Pro dítko to není lepší než mateřské mlíčko a taky to zbytečně stojí peníze... Navíc kojení není jen o jídle, ale o kontaktu s mamčou. Mimčo chce pomazlit a místo toho do něj máma narve UM a dítě prostě odpadne...

karlajasmine
14. srp 2016

Taky jsem syna první tři měsíce kojila co hodinu.. Pozvala bych si laktační poradkyni a na UM se vykašlala.

karlajasmine
14. srp 2016

@evulina77 přesně..