V 33tt mám potíže s dýcháním, hlavně když ležím

z_u_z_a_n_a_1988
27. pro 2015

ahoj všem, jsem ve 33.tt těhotenství a asi čtvrtý den mě trápí problémy s dýcháním. Přes den je to celkem vpohodě, ale v noci, ať ležím v jakékoliv poloze, tak se mi strašně špatně dýchá jako kdybych měla ucpaný průdušky, ale žádný kašel nebo něco podobného. Vím, že ke konci těhotenstv jsou určité problémy s dýcháním normální, protože miminko tlačí na bránici, ale asi spíš při nějakém pohybu nebo námaze. Mně se to děje, když ležím. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky moc! 🙂

qz
27. pro 2015

Mela jsem to taky, stava se to. Pridala jsem zelezo a dost mi to pomohlo.

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

železo beru, ale asi zatím 5 dní, tak uvidíme..snad se to zlepší..s potížema s dýcháním jsem si užila už dost, v druhým trimestru jsem měla dvakrát zánět průdušek, tak jsem byla šťastná, když jsem se toho zbavila a teď zas tohle.. 😒

akankeo
27. pro 2015

@z_u_z_a_n_a_1988 vydrz, az v 9. mesici zadne mimco sestupovat, zase se to ulevi. Ten 8. je nejhorsi, do toho casto nizky tlak a anemie. A zkus lezet na levem boku, to deloha nejmin tlaci na aortu

mandala
27. pro 2015

Mě se ulevilo, až jsem porodila a soucítím s tebou 😒

qz
27. pro 2015

@z_u_z_a_n_a_1988 ja to mela taky klidove, nedostavalo se mi vzduchu proste jakoby, at jsem lezela jakkoli. S tim levym bokem je to pravda. Nemohla jsem pomalu ani polosed. Taky bych pridala bilkoviny a vapnik. Z testu ti nic nevyslo? Mne prave anemie. Prejde to.

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

@qz jo teď na poslední kontrole mi doktorka na základě výsledků krevních testů předepsala železo na mírnou chudokrevnost. Beru ho zatím právě ani ne týden. No já to vidím tak, že zkusím spát vsedě, protože ani ten levý bok nedávám..

veruska007
27. pro 2015

Jo, taky jsem to měla v jednom těhotenství, spávala jsem v polosedě ☹. Měla jsem pocit, že mi mimčo zvedlo bránici, takže se plíce nemohly při nádechu pořádně roztahovat a sem tam jsem sotva lapala po dechu.

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

@akankeo jojo s nízkým tlakem se potýkám skoro od začátku těhotenství..vydržím, pro mimčo cokoliv 🙂 , ale občas je to dřina.. ☹

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

@veruska007 tak to jsme na tom podobně..taky plánuju, že zkusím polohu vsedě, abych se aspoň trochu vyspala. Ten pocit, kdy člověk nemůže pořádně dýchat, je hodně nepříjemný.. 😒

veruska007
27. pro 2015

@z_u_z_a_n_a_1988 Jj, já se s malým občas přetahovala o bránici, že jsem ho rukou trošku posunula dolů a silou se nadechla - a šlo to. Takže je mi jasné, že to bylo jen snížením kapacity plic zvýšenou bránicí 😉. Jinak mám astma, to mi k tomu taky nepřidalo.

dezyre
27. pro 2015

@z_u_z_a_n_a_1988 může to být i pálení žáhy. Což by seděli na to, že se ti to děje v leže. Mě když pálí žáha, tak se me svírá hrudník a mám pocit, ze se nemohu nadechnout. Měla jsem to v těhotenství a i teď jako ne těhotná řeším problémy se žaludkem a ten pocit je stejný.

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

@veruska007 no to věřím, ještě astma do toho si nedovedu představit! no jo, co bysme pro miminka nevydržely.. 🙂

z_u_z_a_n_a_1988
autor
27. pro 2015

@dezyre aha..děkuju za názor..přijde mi, že zažívací problémy nemám, ale třeba je tomu jinak..zeptám se doktorky, až půjdu do poradny..

dezyre
27. pro 2015

@z_u_z_a_n_a_1988 v tehotenství pálení žahy ani tak nesouvisí s trávením jako spíš tlakem. Jak miminko tlačí na žaludek, tak hůř funguje klapka a dochází k návratu žaludečních šťáv do jícnu. A právě v tehotenství to způsobuje i poloha v leže, je dobré spát s více polštáři.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru