Vaše zkušenosti s přípravky A-DERMA

konik_testuje6.12.2018

10 maminek šlo na trh s kůží vlastní nebo jejich děťátka, aby úspěšně zatočily s atopickým ekzémem. Pokud vás nebo někoho z vaší rodiny trápí atopický ekzém, přečtěte si zkušenosti našich maminek, které testovaly tyto přípravky EXOMEGA CONTROL od lékárenské dermokosmetické značky A-DERMA, specialisty na suchou a křehkou kůži atopiků celé rodiny:

Zvláčňující mycí olej nejen šetrně myje, ale zmírňuje pocity podráždění a zároveň obnovuje kožní bariéru. Neobsahuje mýdlo, lze jej použít na obličej i tělo a je vhodný jak pro miminka, tak pro děti a dospělé.

Emolienční krém zklidňuje suchou a atopickou kůži a stejně jako olej jej mohou používat i miminka. Dokonce i s jednou aplikací denně docílíte prodloužení fáze klidu a zmírnění pocitu svědění. Neobsahuje parfemaci, a i když má výživnou konzistenci, snadno se roztírá a rychle se vstřebává.

Atopický ekzém trápí 30% světové populace. Z toho je téměř 20% kojenců a malých dětí. U 80% případů se atopický ekzém (atopická dermatitida) začíná projevovat v prvních měsících života. Na atopickou dermatitidu neexistuje lék. V lepším případě v dospělosti vymizí, ale bohužel existují i případy, kdy se s ní pacient potýká po celý život. Atopická dermatitida je chronické, svědivé a zánětlivé onemocnění kůže, které se projevuje červenými ložisky, někdy mokvajícími, velmi suchou kůží a silným svěděním. Klíčem ke zmírnění svědění není pouze užívání kortikoidů předepsaných od lékaře během fází vzplanutí, ale také používání emoliencií a hydratačních dermokosmetických přípravků, které se aplikují každý den.

Již zmíněná dermokosmetická značka A-DERMA, specialista na suchou a křehkou kůži atopiků celé rodiny, pěstuje v srdci Jihozápadní Francie v regionu Tarn jedinečný rostlinný druh, bio oves Rhealba®. Do přípravků řady EXOMEGA CONTROL určených pro suchou a atopickou kůži A-DERMA používá výtažek z mladých výhonků ovsa Rhealba®, neboť právě ty obsahují veškerou sílu budoucí rostliny a mnohem více vzácných aktivních látek, než je obsaženo v zrnech (saponiny a flavonoidy, které snižují podráždění kůže), a naopak neobsahují proteiny, které by mohly vyvolat podráždění. Maximální koncentraci aktivních látek obsahují výhonky ovsa Rhealba® okolo 12. týdne „života“. Jelikož tato koncentrace netrvá věčně, musí se sklizeň uskutečnit co nejrychleji, během 3-4 dní. Přípravky EXOMEGA CONTROL dokáží díky inovovanému chytrému složení „držet kontrolu“ nad atopií, přesněji bojovat i proti mikrozánětu, který v pokožce probíhá i v období fáze klidu.

---

Více o značce naleznete zde: http://www.aderma.cz/

---

A-DERMA atopické kůži pomáhá. Maminky to zjistily v průběhu testování Exomega Zvláčňujícího mycího gelu 2v1 na tělo a vlasy. Tady jsou jejich názory: https://i.modrykonik.sk/recenze_aderma_1

Jak se u nás zabydlela A-DERMA...

Testování výrobků značky A-DERMA k nám přišlo v pravý čas. Jako každou zimu se u dcerky objevil atopický ekzém s příchodem prvních mrazíků. Zkusila jsem štěstí a ono to vyšlo 🙂 Byli jsme vybráni na testování zvláčňujícího mycího oleje a emolienčního krému. S velkým očekáváním jsem přebrala od kurýra balíček a těšila se na testování něčeho nového, námi ještě nevyzkoušeného.

Atopický ekzém se u dcerky objevuje pravidelně na zadní straně nožiček. Velké ložiska bývají v podkolenních jamkách a postupuje až na zadeček. Letos se poprvé přidal ekzém i na ručičkách.Koupání u nás nepřicházelo v úvahu,pouze jsme sprchovali.

S mycím olejem A-DERMA si dcerka konečně začala užívat koupel s napuštěnou vanou plné vody. Olej úžasně voní, nevysušuje a díky tomu, že neobsahuje mýdlo se dá naprosto v pohodě použít i na obličej. K mycímu oleji mám snad jednu jedinou výtku - a to,že by mohl být také s pumpičkou. Naše dítě se rádo myje samo, a tak jsme museli velmi krotit jeho spotřebu 🙂 Jinak nemám jediné mínus - mycí olej je opravdu lehký, nevysušuje, výborná konzistence a ta vůůůně se nedá ani popsat.

Po koupeli následovalo vždy pečlivé natření emolienčním krémem. Krém je krásně hebký, výborně se roztírá, velmi rychle se do pokožky vstřebává a téměř okamžitě po natření přestává pokožka svědit. Velké plus je to, že je v balení s pumpičkou! 🙂 Krém je absolutně bez parfemace. A to je jediná věc, která je mi líto. Preferovala bych stejnou vůní jako u mycího oleje. Jinak naprostá spokojenost.

Z počátku testování jsem pořád kontrolovala, zda jde vidět nějaký pokrok. Vše má ale svůj čas...🙂 Po 1,5 týdnu pravidelného používání se začala ložiska zmenšovat. Po 14 dnech už nastalo opravdu velmi viditelné zlepšení. Nutno podotknout, že jsme testovali v průběhu vánočních svátků, kdy jsme trochu přivřeli oči nad dietou, kterou kvůli atopu dcerka dodržuje. Kupodivu nedošlo k žádnému zhoršení. A-DERMA nás i v tomto "podržela". V současnosti má dcerka pokožku zcela čistou, bez ložisek atopického ekzému. Zatím se žádné ložisko neobjevilo znovu, což byl dříve nás nejčastější problém. Takže to vypadá, že jsme opravdu konečně objevili ten zázrak co jí pomůže.

U výrobků A-DERMA nadále zůstáváme a rozhodně doporučujeme všem, kteří s atopickým ekzémem bojují stejně jako my. Naše oslava třetích narozenin se obešla bez ekzému, svědění a s úsměvem 😃

#test_aderma2

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Říkáme sbohem atopický ekzéme!

Když se loni začala dcerka v necelém roce celá osypávat, nikdo nejdřív netušil, o co jde. Začalo to podezřením na alergii na nějaké jídlo. Jenže jaké? Když jsem se snažila neopakovat možné původce, nezměnilo se nic. Bylo to možná ještě horší. Nela vypadala strašidelně a i přes veškeré testy u dětské lékařky se na nic nepřišlo. Nevěděla si rady už ani ona, takže nás poslala do nemocnice, kde jsme byly týden jak pokusní králíci. Léčba de facto žádná. Fenistil a budeme čekat.

Hypotéz bylo několik. Nakonec kožní lékař vyjádřil hypotézu, že se jedná o atopický ekzém vyvolávaný jako reakce na nějakou potravinu. Napadalo mě několik otázek, ovšem odpovědi byly všelijaké. Jde o alergii na kravskou bílkovinu? "Možná, tak vysaďte vše mléčné." Nebo nějakou jinou potravinu? "Možná, tak vysaďte vše a začněte od znova." Hrozné zjištění, když téměř ročnímu dítku, které už jedlo téměř vše přes maso, ovoce, zeleninu, pečivo, atd. máte jeho běžnou stravu nahradit i novým mlékem a začít úplně od začátku a zjišťovat, kde je problém. Z Nely se tedy opět stalo "miminko-kojenec na UM" a léčba byla definována doktory jako "pokus-omyl". K nekonečnému zkoušení a opětovnému zavádění potravin jsme stáli nad problémem nové dětské kosmetiky. Dostali jsme doporučení od kožního lékaře, od lékařů v nemocnici i od alergoložky. Ale konečný výběr byl na nás. Ne každá kosmetika sedí všem. Díky mé kamarádky, jejíž holčička má s atopickým ekzémem také svou zkušenost, jsem se dozvěděla o značce A-Derma. Pěla na jejich tělový krém samou chválu, když jsem pročítala recenze na internetu, tak ve velkém vedly samé pozitiva, takže volba byla jasná. A jak říká náš "kožař", "musíte maminko mazat, mazat, mazat. Opravdu teď ze začátku několikrát za den, aby se pokožka promazala a dala se do normálu". A měl pravdu. Opravdu po několika dnech už nebyla Nelinka jako struhadlo, ale dostávala se do pomyslného klidového stavu. Na koupání jsem ale zvolila olejíček od Biodermy.

Když se tady na Modrém koníkovi objevila zpráva s možností testování dalších výrobku od A-Dermy, neváhala jsem a poprvé se zapojila. Už tehdy jsem slyšela o mycí emulzi od A-Dermy, ale díky zásobám Biodermy jsem ještě neměla příležitost vyzkoušet. Když jsem zjistila, že jsem byly s Nelinkou vybrány pro testování, bylo to jako předčasné Vánoce. Nejen, že jsem snad poprvé něco vyhrála, ale věděla jsem, že jsem vyhrála něco, co Nelči může ještě více pomoct. A s velkým nadšením jsem vyhlížela balíček 🙂

Přišel!!! 🙂 A-Derma EXOMEGA CONTROL emolienční balzám a zvláčňující sprchový olej. Testování mohlo začít. Rovnou upřímně přiznávám, že co se týče přípravků na koupání, tak A-Derma u nás 100 % nahradí i do budoucna olej z Biodermy. A proč?

  • Vůně - jemná, čistá, přirozená vůně, která se skvěle hodí pro dětskou pokožku
  • Konzistence - i když se jedná o olej, není vůbec mastný
  • Množství - stačí opravdu kapička a krásně se napění a stačí na celé tělíčko
  • Pěna - lze použít i jako pěnu do koupele a co ocení hlavně děti, neštípe v očích

Pokud bych porovnávala s dosud používanou Biodermou, tak sice taky hezky voní, ale na pokožce zanechává mastný film. Což třeba v létě není zrovna ideální, protože pokožka nemůže volně dýchat.

A balzám? Jak jsem již psala, tak jsme A-Dermu již používaly, ale měla jsem emolienční mléko. Osobně bych tedy nepoznala rozdíl mezi balzámem a mlékem. Ono i samotné balení je velmi podobné. Nicméně předností produktů A-Derma Exomega Control je jejich složení s extraktem z výhonků ovsa Rhealba, který zklidňuje podráždění a zmírňuje pocit pálení pokožky. A jelikož mi dcerka ještě nedokáže říct, jak to sama cítí po namazání, vycházím pouze z toho, jak ji vidím a jak se chová.

  • Konzistence - příjemně se roztírá, rychle se vsákne, nezanechává mastné stopy 
  • Vůně - tady vidím prostor pro zlepšení, protože balzám (ale ani mléko) nevoní, dokonce by někomu mohlo přijít, že spíš trochu smrdí  
  • Množství - stačí malé množství balzámu k namazání tělíčka, díky toho vydrží dlouho 
  • Dávkování - oceňuji pumpičkový dávkovač, díky kterému se s balzámem dobře manipuluje 

Nyní již delší dobu měla Nelča pokožku v klidovém stavu. Takže během testování bylo vše v normálu a nepozorovala jsem žádné extra změny. Nicméně v závěru testování, nejspíš díky dietní chybe, se jí objevilo ložisko ekzému na zádech, kdy se hned začala více škrábat. Během 2 dnů, kdy jsem promazávala 2x-3x denně, ložisko téměř zmizelo a Nela se už nedrbe. A myslím, že i z fotky je vidět patrný rozdíl.

Každá z nás má vlastní zkušenosti s jinou kosmetikou, ale všechny se snažíme dělat pro naše poklady to nejlepší. A hlavně dělat vše, abychom jim pomohly. Já jsem moc ráda, že jsem kosmetiku značky A-Derma objevila a vím, že u ni určitě zůstaneme, protože dceři opravdu pomohla. I když cena výrobků je vyšší, tak věřím, že ani vy nebudete litovat, pokud je pořídíte.
A já ještě jednou děkuji Modrému koníkovi za možnost zúčastnit se testování a možnost vyzkoušet další výrobky této značky. Za mě je to TOP pro atopickou pokožku. Takže maminky, vyzkoušejte a budu ráda, když si pak na mě a Nelču vzpomenete a dáte nám vědět, jak jste spokojené vy i vaše dětičky.

#test_aderma2

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

A-Derma - je to kouzlo?

Náš kolotoč začal už po porodu. Šimon se narodil s takzvaným exantémem. Měl pupinky po celém těle. Naštěstí vše po 3 dnech zmizelo s tím, že bude mít citlivější pokožku. Do roka jsme měli klid, až na občasné vyrážky způsobené novou kosmetikou nebo pracím práškem. Nebylo to ale nic, co by se nedalo vychytat a zase napravit.

Zlom nastal po očkování v roce. Po celém jeho tělíčku se mu rozjela veliká virážka. Doktorka diagnostikovala atopický ekzém. Začal kolotoč. Vyzkoušela jsem opravdu všechno a to byla možná ta chyba. Plácala jsem pátý pres devátý. Šimon se mi v noci hrozne drbal, měl křehký spaní. Nejhorší bylo léto, kdy mu nedělal vůbec dobře pot a chlorovaná voda. Zkoušela jsem emolienční dietu, mazat, nemazat, různé mastičky, krémy, koupele v octu, ve vločkách, koupat často, nekoupat skoro vůbec. Jedno nepomohlo, sáhla jsem po druhým a v tom byla ta chyba. Pak jsem si řekla dost, vyrovnala jsem si to ve svém nitru, uklidnila jsem se a ejhle, za 2 týdny byl nejhorší ekzém pryč. Zůstala po něm jen jen ekzémová ložiska, která se ale naštěstí nerozrůstala. Byl to klidový režim, který trval dlouho a pak se mi konečně dostal do ruky A-Derma Exomega CONTROL emolienční krém. Nejdřív jsem nad nim trochu pochybovala a říkala si, že je to jen další předražený krém, vždyť jsem toho zkusila už tolik a nic nepomohlo, tak toto taky ne. Po týdnu mi spadla brada. Ložiská ekzému se zmenšovala, krupička na bříšku zmizela. Dokonce si s ním manžel potají mazal ruce a potom za mnou přišel, co to je za novinku, že má ruce krásně hebké a zahojené. Tímto se tedy omlouvám za mé pochybnosti a děkuji za to, že můj syn může mít pokožku hebkou jako miminko.Další super vychytávka při citlivé pokožce je A-derma Exomega Control zvláčňující mycí gel 2v1. Po každém sprchování je synova pokožka krásně vláčná a vlásky příjemně voňavé. Po umytí vlásku k němu vždy čichám a užívám si tu krásnou vůni. 

Každý je originál a na každého působí něco jiného a tady jsou tipy, co pomohly v boji proti ekzému nám: místo aviváže ocet, nekoupat, ale sprchovat a to obden, zbytečně nepatlat velké množství a druhů krémů na pokožku, upravit stravu, na noc proti škrábání Fenistil a hlavně se hodit do klidu, protože děti to cítí.

#test_aderma2

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Toho jsem se bála nejvíc

O tom, že nějaký atopický ekzém vůbec existuje, jsem se dozvěděla, až když jsem poznala svého současného manžela. V rodině nemáme žádné alergie, astma ani ekzémy, takže jsem se s ničím takovým ještě nesetkala. Manžel trpěl od dětství atopickým ekzémem a do dospělosti mu zůstal na rukou, hlavně mezi prsty. Má období, kdy je ekzém v klidu a kdy nikoli. Už od doby, kdy jsme plánovali založit rodinu, jsem se bála nejvíc toho, aby děti po manželovi nezdědily atopický ekzém. A bohužel u obou dětí se objevil mezi 2. a 3. měsícem po narození.

Zkoušeli jsme vše možné, všude jsme četli, že léčba defacto neexistuje a vyléčit se úplně nedá. Předepisují se mastičky s kortikoidy, případně Fenistil, aby se zamezilo nesnesitelnému svědění a nutkání se škrábat až do krve. Když budeme mít štěstí, dostaneme ho tzv. pod kontrolu a můžeme doufat, že v dospělosti vymizí. S tím se prostě nehodlám smířit. Od té doby neustále pátráme po příčině (prací prášek, potraviny... apod.) a už jsme domluvení s pediatričkou na odebrání krve, abychom alespoň zjistili, které potraviny dětem ekzém způsobují nebo zhoršují.

Nejsem soutěživý typ a takřka nikdy o nic nesoutěžím, ale když jsem si na koníkovi přečetla, že se hledají maminky a dětičky, které otestují něco na atopický ekzém, moje nesoutěživost šla stranou. Řekla jsem si, že to zkusím alespoň pro mé drobečky, nedělám to přeci pro sebe, ale pro ty nejcennější a nejdůležitější osůbky v mém životě.

A ono to vyšlo! Nemohla jsem se dočkat, až kurýr dermokosmetiku A-DERMA přiveze.

Hned první večer po obdržení balíčku jsme otestovali jak mycí olej, tak emolienční krém.

Dost jsem četla o tom, že je tato dermokosmetika drahá, ale když spočítám, co všechno jsme vyzkoušeli (levnější i dražší produkty), rozhodně se vyplatí!

Kůže se u obou dětí o dost zlepšila – není vysušená a je hladoučká a hydratovaná. V podstatě jsem nenašla žádná negativa, jen plusy.

Moc děkuji za možnost tuto kosmetickou řadu vyzkoušet a určitě u ní zůstaneme.

#test_aderma2 

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Testování s A-Dermou

Náš příběh začal pravděpodobně už po narození dnes skoro 2,5 leté dcery, ale mě to došlo až když jí byl rok...
Narodila se koncem září 2016 a už v říjnu mívala hodně červené tváře, jako kdyby je měla odřené do krve. Vzhledem k tomu, že vůbec v rodině nemáme nikdo atopický ekzém, vůbec mě ani ve snu nenapadlo, že by to mohl být. Vždycky jsem to přisoudila různému otírání plenkou po tvářích, nebo dudlík venku v kočárku, atd.
Dětská lékařka mi na to dala mastičku, že prý to má jen "opruzené". Tak jsme čas od času namazali, někdy to pomohlo, někdy ne.
Když byl dceři rok a čtvrt, jednou po koupání jsem jí šla mazat a koukám, že všude po těle měla takové suché hrubé ostrůvky kůže. Ne a ne to pořádně promazat. Tak jsem hledala na internetu, co by to mohlo být.
Velmi mě překvapilo, že dcera může mít atopický ekzém, když vůbec nikdo u nás v rodině, kam až mi paměť sahá, nemáme.

Bylo to těsně před Vánoci, začal dlouhý kolotoč hledání a zkoušení různé kosmetiky, vyřazování potravin z jídelníčku, atd. Ke kožní lékařce jsem nikdy nešla, protože rozhodně co nechci, je cpát dceru kortikoidy. Vyzkoušeli jsme toho mraky, od obyčejné Indulony, až po krémy, masti, oleje a ovesné prášky do koupele, až po kosmetickou řadu určenou pro atopii sahající do tisíců kč měsíčně. Vyřazováním potravin jsem zjistila, že jí nejspíš vadí petržel a celer, cokoliv s mandlemi (nedávno se mi totiž hrabala v kabelce a vytáhla mi lůj na rty a strašně se mi po něm osypala, poté jsem zjistila, že v něm je výtažek z mandlí, stejně tak jako když u mých rodičů sebrala sušenku, která měla příchuť mandlí). Zjistila jsem, že oleje do koupele, byť jsou určené pro atopii, tak jí kůži paradoxně ještě více vysušují. Mazání čím hutnější složení, tím lepší. Samozřejmě každý to má jinak. Dcera přímo zbožňuje koupání, je to kachna schopná sedět v hodně teplé vodě i půl hodiny. To bohužel padlo. Maximálně rychlá sprcha ve vlažné vodě, pouze pokud máme zrovna jak já tomu říkám období klidu, může se jednou za čas vykoupat. To zmíněné období klidu bylo hlavně přes léto, začátkem podzimu a hups, opět je to tu a dcera je zase celá "hrubokožka ". Ještě, že to aspoň v obličeji už nemá. Tedy pokud sní něco na co reaguje, tak tváře na pár hodin zčervenají, ale do rána je vždy zase ok. Testování přišlo v nejvíc vhodnou dobu, takže jsme velmi rádi.

A-DERMA Exomega creme - Emolienční krém:

Krém je velmi hutný, ale dobře se s ním promazává, vůně je taková spíš neutrální. Druhý den ráno, když dceru převlékám z pyžamka, tak je pokožka pořád krásně promazaná, opravdu jí dlouhodobě udržuje vláčnou, nevysušuje se. Ze začátku jsem mazala večer i ráno, ale po pár dnech se hrubá kůže zjemnila a stačilo v pohodě mazat už jen jednou. Přiznám se, že i já si s ním mažu ruce 😀

A-DERMA Exomega CONTROL Zvláč.sprchový olej 500ml:

Sprcháč mi nepřijde jako olej, je sice takový hustší, ale trochu pění, takže ráda využívám při osprchování, když jsme nekoupali. Při napouštění vany se udělala pěna, takže malá měla radost. Poslední dobou se moc nekoupe, tak si pěny a hraček ve vaně neužije ☹

Shrnutí testování: S touto značkou jsem velmi spokojena, asi bych brala větší balení (možná se prodává, ještě jsem nezjišťovala), ale když to vezmu, vydrží docela dlouho. Zhruba polovinu balení od obojí ještě máme. Sice je finančně z těch dražších, ale po této zkušenosti vím, že to za to stojí a budu kupovat 😀

Velmi děkujeme za možnost výrobky otestovat, děkujeme za pomoc s atopem  😀

Lucka a Týnka

#test_aderma2 

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Zázrak jménem A-DERMA

Už jste slyšeli o značce A-Derma? Trpíte ekzémem nebo jinými kožními problémy? Chcete znát zázrak, na který nedáme u nás doma dopustit? Naše recenze na výrobky A-Derma.


Jsem maminka syna, který má spousty potravinových alergií. Kdo mě sleduje, ten ví, kdo ne, tak je zbytečné nimi zatěžovat. Jak se všeobecně ví, když je bordel ve střevech, tak se to především projeví na pokožce. A to u syna platí 100 %. Ekzém nemá jen po dietní chybě, ale i nevhodným prostředím a někdy se mu objeví prostě jen tak. Manžel je atopik a já jsem zaléčený atopik. U mě atopický ekzém vyvolají pouze větší množství určitých potravin a nebo zima/mráz.

Když jsme byli vybrány do testování, a zrovna v zimním období, zajásala jsem. S touto značkou mám již zkušeností z předešlých let. Přivedla mě na ni kamarádka, která má holčičku v podobném věku jako je můj syn. Holčička též trpí potravinovými alergiemi a do toho pořád bojují s ekzémem. Nehledě na to, kamarádky švagrová je vyhledávaná kožní lékařka. Poprvé jsme A-Dermu vyzkoušeli, když malému byl rok a už u nás zůstala. Jako jediný krém u něho prošel bez reakce a co víc, měl pozitivní účinky.
A teď k testovacím přípravkům.
Měli jsme za úkol otestovat přípravky z řady Exomega. Tato řada, jak název napovídá, je právě pro lidi trpící atopickým ekzémem a suchou pokožkou.
Menší ekologické okénko: Tato značka jako první začala využívat účinné složky rostlinného původu ke zklidnění podrážděné a poškozené pokožky. K tomu jsou všechny produkty složeny z minimálního počtu ingrediencí. Neobsahují esenciální oleje, barviva a alkohol.
Určitě jako atopik a nebo maminka atopika, toto oceníte. Protože jak víme, čím víc složek v produktu je, tím víc můžeme očekávat nežádoucích reakcí.
A-Derma Exomega CONTROL Zvláčňující sprchový olej

O olejích do koupele jsem si myslela své, až do této doby. Vůbec nezanechává mastný filtr na pokožce, hezky se vstřebává a co je nejvíc, může se použít jako sprchový gel a ne pouze jako přísada do koupele.


    + krásně voní
    + rychlé vstřebání
    + nezanechává mastný filtr
    + přísada do koupele
    + lehce pění (z toho mají radost především děti)
    + nádherná vůně
    + stačí malé množství
    -po sloupnutí fólie není na lahvičce psaná česky etiketa - užití
 Naše testovací potápka se hned vrhla na důkladné testování. "Maminko, oni mě neštípou očička, to je super." Ano, oči opravdu neštípou, neobsahuje totiž mýdlo.


Jako velké plus vidím i to, že se dá použít i pro malá miminka. Navíc krásně voní, že se hned do té vůně zamilujete.
Po měsíci testování, kdy ho používal syn denně a my s manželem jednou za čas, tak nám zmizela pouze čtvrtka butelky.

A-derma Control Exomega Emolienční krém 400 ml

Tento krém je především zázračný v tom, že funguje ihned na podrážděnou pokožku, tím pádem pak pokožka nesvědí a nenutí ke škrábaní.


    + působí rychle
    + zklidňuje podrážděnou pokožku
    + zvláčnění pokožky
    + pokožka je jemná 
    - bez parfemace (nemá hezkou vůni)

    - není česká etiketa - dávkování 
Doporučené dávkování by mělo být 1x denně po umytí, ale mazali jsme i dvakrát denně. Syn si ho sám přinesl, že ho svědí ekzém a chce namazat tímto krémem, když jsem se ho optala za pár minut, bylo vše už v pořádku a pokožka nebyla ani trošku zarudlá.


Po pár dnech zmizeli i ložiska ekzému a nový se neobjevili. Jediný, co mi vadilo, že krém vůbec nevoní, spíš naopak, začala mi jeho "nevůně" vadit. Tady se to dá ale pochopit, krém je vyvinut pro opravdu citlivou pokožku a pro miminka. Možná mi vadilo také to, že měl od toho syn načichlé pyžámko a postýlku. Přiznám se, že po dvou týdnech jsme mazali pouze během dne a večer jsme si užívali nádhernou vůni mycího oleje.


Na A-Dermu nedám dopustit, jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet i tyto přípravky a všem je můžu vřele doporučit.
Pokud byste měli jakoukoliv otázku, nebojte se zeptat.

#test_aderma2

#recenze 

#zkusenosti_exomega_control

Když už si myslíte, že to lepší nebude...

Ahoj, všem koníkovkám,

měla jsem tu čest a byla jsem vybrána k testování francouzské kosmetiky A-Derma. Očekávání jsem neměla žádná, protože mi nikdy nic extra nepomohlo. Moje tělo dost reaguje nejen při kontaktu třeba s nevhodným mýdlem, chladem atd., ale i při stresu. A tak mi dovolte, ať vás seznámím s tím, jak moje testování proběhlo. 

K testování byly dodány dva výrobky - olej do sprchy a tělové mléko. 

Začala jsem testovat poctivě hned od prvního dne. Ruce i kůži na těle jsem promazávala několikrát denně. Nutno podotknout, že ekzém na rukou (dlaně, mezi prsty a na prstech) jsem měla celkem rozsáhlý, kůže byla již popraskaná, suchá, svědila, pálila... První dny užívání jsem zaznamenala po aplikaci značnou úlevu. Když se ekzém začal ztrácet, jakoby se něco změnilo a kůže začala být opět citlivá. Po aplikaci lotionu mě začala dráždit, ale po chvíli to přešlo. Po každodenním mazání se mi cca po třech týdnech ekzém vytratil. Zima je ale zákeřná, boj s domácími prostředky také, a tak mám v současnou chvíli opět lézu u jednoho prstu. Lotionu je v tubě dostatek, můžu aspoň mazat dál a dál a dál.

Kdo mohl, testoval se mnou. Manžel testoval zpočátku. Neviděl ale příliš žádné velké výsledky. Přesto, že má kůži citlivější, nezaznamenal úlevu. Na Vánoce přijela má rodina, proto jsem hned zapojila i mamku se sestrou, která má stejně starou holčičku jako je můj chlapeček. Mamce lotion nevyhovoval, byl příliš “mastný”. Sestře připadal neutrální. Ani jedna ale nemá žádné kožní problémy. Synovi a neteři koupel v oleji vyhovovala. Taky tuba s ním se už téměř celá spotřebovala. Beru jej s sebou i na koupání (v bazénu) a myjeme se jím aktuálně oba dva. 

Suma sumárum:

• Lotion

- se rychle vstřebává

- zanechává příjemný film, který nelepí

- není prafemovaný

• Sprchový olej

- má příjemnou citrusovo-cedrovou vůni

- lehce pění

- vypadá spíš gelově, než jako olej

S oběma výrobky jsem byla velmi spokojená. Na začátku jsem si myslela, že využiju hlavně mléko, ale mycí olej mně velice příjemně překvapil a nakonec je tuba opravdu téměř prázdná. Myslím, že i když jsem aktuálně měla největší obtíže s ekzémem na rukou, mohu vřele doporučit A-Dermu ostatním atopikům.

#test_aderma2

#recenze 

#zkusenosti_exomega_control

Vánoce s Adermou

Nemohla jsem uvěřit vlastním očím, když jsem byla vybraná na testování produktů A-Derma. Byla jsem přímo nadšená, protože s atopický ekzémem bojuju od miminka. A vůbec nejhorším obdobím je pro mě zima, hlavně, když mrzne a sněží, můžu se uškrábat. A jelikož žiju na Valašsku, v době, kdy k nám putoval kurýr s A-Dermou, už tady vesele sněžilo.

Po rozbalení testovacího balíčku jsem byla příjemně překvapená velikostí tělového mléka a lehce mě vyděsila velikost lahvičky s koupelovým olejem (moje měsíční spotřeba koupelových prostředků je totiž trošku nadprůměrná😅).
Koupelový olej mě nadchl pro svoji konzistencí. Dále tím, že kůže je po něm hebká, vláčná, ale ne mastná, takže neničí ručníky. Jeho vůně je velmi příjemná (jemná, čistá, miminkovská). Dalším plusem je, že neštípe, což člověk s rukama rozpraskanýma do krve velmi ocení a tím jak hydratuje, nemáte chuť hned po utření skočit do vany s vazelínou. Jediné mínusy, které jsem u něj našla, je poměrně vysoká cena. Vzhledem k velikosti balení a jako dávkování bych uvítala pumpičku.

S tělovou emulzí jsem byla také spokojená, co se účelovosti týká. Je velmi příjemná, kůže je po ní hebká, hydratovaná a velmi rychle se do ní emulze vstřebává. Je navíc skvělým pomocníkem na odstranění šupinek ve vláscích miminka. Za to mu dávám 1 s ***. Jako jedinou výtku mám tu vůni (spíše zápach), nezvykla jsem si ani po měsíci. Nejhorší bylo, jak mi tím načichlo oblečení 🤦‍♀️

Celkově mě testované výrobky příjemně překvapily. Výsledkem byla kůže bez tvoření nových ložisek. A jelikož už nemám mycí emulzi a vrátila jsem se zpět ke své dřívější koupelové kosmetice, můžu potvrdit, že tvorbě ložisek brání, teď mám plno nových.

#test_aderma2 

#recenze 

#zkusenosti_exomega_control