Záhadné pupínky. Co by to mohlo být?

irena1111
16. srp 2019

Holky, řeším u syna záhadné pupínky. Dělají se mu různě po těle, nejčasteji na rukách a nohách, někdy i na čela. Připadá mi to jako beďary (akné) ale to by bylo v necelých 5 letech hodně brzy. Štípance to asi taky nejsou, protože to nemá červenou tečku uprostřed. Jsou to takové bílé, mírně vystouplé pupínky a okolo nich se udělá červený flek, který ale za chvíli zmizí. Minulý týden se mu jich během dne udělalo asi 10 po rukách a nohách a dnes ( po týdnu) tam má stroupky jak si to drbal, protože ho to prý svědí. Nemáte zkušenost, co by to mohlo být?

zelenaesmolda
16. srp 2019

@irena1111
alergie?me se zacaly delat bedary kdyz mi vznikla alergie na mliko

zajule
16. srp 2019

Není to reakce na nějaký mycí přípravek nebo prací prášek či aviváž? Já sama takové mám, trpím atopickým ekzémem a takové pupinky mi vyskáčou po mytí parfémovaným sprchovým gelem.

kuttu
16. srp 2019

Tohle je koprivka,muze byt z cehokoliv...moji dceri se to dela z mlecnych vyrobku kolem pusy.. pomaha fenistil kapky,ale je spis dulezite najit pricinu...muze to byt jidlo,zvire,praci prášek...neco mu proste vadi

jitule_hrachule
16. srp 2019

@irena1111 alergie na nejakou potravinu, prckovi se to udělalo cca v šesti měsících, nafotila jsem doktorce a ukázala při návštěvě střediska, jak rychle mu stejné pupeny vyskákaly, tak rychle zase zmizely, nejdřív jsem si myslela, ze by to mohly být neštovice, sousedovic děti je akorat v tu dobu měly a my se s nimi viděli venku. Víckrát se neobjevily, takže to mel ode mně, kojila jsem ho, a snedla kyselejší ovoce a jeho zažívání na to nebylo připravené.

lnk84
16. srp 2019

@irena1111 nebo mozna svilušky z trávníku..

leniczka23
17. srp 2019

je to alergie..me se to dela na roztoce..ktery jsoz vsude..nebo kdyz si hraju se psem a zapichnu si jeho chlup do ruky..

nanaxx
5. bře 2024

@irena1111 dobrý den, zjistilo se, z čeho to bylo?