Zkušenosti s hypnoporodem

lalusheee
22. led 2019

Ahoj holky. Mohla bych se Vas zeptat zda mate nejake zkusenosti s hypnoporodem? Jake to je? Jestli ma cenu navstivit kurz ci ne? Dekuji moc za informace . Mam termin konec brezna tak nad tim dost uvazuji.

lueur
22. led 2019

@lalusheee ahoj, kurz jsem nenavstivila, ale cetla jsem knizku. Je fakt dobra a hodne uklidnujici a zkousela jsem si ty ruzny cviceni a jiny veci z ty knizky. Myslim, ze i to bylo fajn a pomohlo, byla jsem uplne v klidu a na porod se tesila. Porodila jsem za 2 hodiny od prasknuti vody😁 jinak si myslim, ze uz mas uplne nejvyssi cas, pokud chces na kurz, je to dlouhodoba prace se nektery ty veci naucit.

ejmate
22. led 2019

@lalusheee Mě porod teprve čeká, ale s přítelem jsme na kurzu hypnoporodu byli minulý víkend a bylo to super. Určitě to nejsou vyhozené peníze ani ztráta času. Ale měla bys to stihnout co nejdřív. Dělají se tam i různé relaxace, tak abys je pak stihla dělat i doma před porodem. Doporučují navštívit kurz mezi 20.-34. tt.
Probírá se tam všechno a je to dost otevřený i pro diskuse. Řešili jsme čeho se kdo bojí a co by si kdo přál u porodu, jaké jsou výhody a nevýhody různých zásahů do porodu, co u porodu může dělat partner....Hlavně partner si o tom udělal nějakou představu a teď ví, do čeho jde a že může být v klidu 🙂 A já jsem teda vyklidněná na maximum 😀 Porodu se nebojím, naopak se na něj hrozně těším 😉
Takže za mě kurz určitě ano 😉

olenula87
11. únor 2019

@lalusheee Ahoj, já na kurzu nebyla, ale četla jsem knihu Hypnoporod. Po prvním hrůzostrašném porodu jsem si řekla, že to chci jinak a určitě mi kniha pomohla. Hlavně techniky dýchání. Používála jsem před porodem ještě Anibal a malý, velký :D (4040g) se narodil do 2h od prasknutí vody. A to jsem ho určitě tak půl hodiny držela v sobě :D. Bolesti byly, ale bylo to vše jiné, ten prožitek z toho porodu. Takže doporučuji knihu, klidně i kurz.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru