Zvrací po umělém mlíčku v 11 měsících. Poraďte

camilca
1. kvě 2012

Maminky, máte některá zkušenosti se zvracením po UM? Vezmu to od začátku. Malá měla od malinka reflux a hodně blinkala. Po příkrmech ublinkávání úplně zmizelo (nicméně po jogurtu si občas ublinkla). Před měsícem jsem přestala kojit a začala s UM. Vždy po něm zvrací, vystřídala jsem už několik značek a efekt stejný. Jednou jsem jí zkusila dát kravské mléko a taky šlo ven. Změnila se i konzistence stoličky - nyní je řidší a kašovitá. Před UM bylo hovinko "pevnější"... Ekzmém nemá. I tak mě ale napadlo, jestli se nemůže jednat o alergii na bílkovinu kravského mléka? Lékařka mi pouze poradila "zkoušejte mléka a jogurty formou pokus-omyl"... Ale mě to blinkání štve, když se ho malá zbavila a teď se to zase objevilo. Byla bych vděčná za jakýkoliv postřeh. Děkuji. 🙂

katyxq
1. kvě 2012

@camilca Alergie na BKM to klidné být může. Na alespoň 2-3 týdny vysaďte vše mléčné ze stravy dcery (jogurty, máslo, skryté mléko ve všech ostatních potravinách, nutno číst složení), v lékárně kupte Nutrilon Allergy care, jde koupit i bez předpisu, jen ho někde nemají skladem a musí ho objednat. Pokud se o alergii jedná, tak by zvracení mělo zmizet a stolice se vrátit do normálu a po znovuzavedení BKM by se příznaky zas objevily.
Upřímně - nechápu, proč dítěti dává dál něco, po čem zvrací 😕. A doktorku bych vyměnila, protože to jsou rady na ránu mezi oči 😠, ignorováním potravinové alergie (pokud se o ni jedná, to zjistíte tím eliminačně-expozičním testem) se jen zakládá na další alergie, hlavně ty inhalační.
Prostudujte tyto články - sice se týkají ekzému, ale sedí i na jiné příznaky potravinové alergie, což zvracení klidně může být:
http://www.proalergiky.cz/aktuality/128.html
http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/clan...

camilca
autor
2. kvě 2012

@katyxq Moc děkuji. Koupila jsem Nutrilon Allergy Care. Dle Vaší rady vynechám veškeré mléko a mléčné výrobky. Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál. Děkuji i za zajímavé odkazy.

katyxq
2. kvě 2012

@camilca A vynechte i hovězí a telecí maso - Řada stejných bílkovin jako v kravském mléce, z důvodu podobnosti bílkovin také mléko ovčí i kozí a výrobky z nich.