22měsíční dcera má dlouho kašel, je alergická?

pavlinka65
24. lis 2015

Ahoj holky, tak si jdu zase pro radu. Naše malá, 22 měsíců má již měsíc kašel. Střídá se jí suchý dráždivý a vlhký. Ze začátku léčena Sinecod+Dithiaden, pak Stopkašel+Fenistil, poté antibiotika Zinnat+Pamycon, dále Stoptussin+Fenistil, nyní už jen Fenistil. U dr jsme každý týden, poslech v pořádku,čistý, výtěry nos a krk taky OK, rtg plic taky v pořádku. Zbývá nám Orl a alergologie. Malá kašle hlavně v noci a když je moc aktivní-běh,skákání,atd.. Dr si myslí,že by to mohla byt alergie,bude nás tam posílat. Ale dnes jsme byly na procházce a malá venku v tom mrazu kašlala. Myslíte,že kdyby byla fakt alergická a něco ji dráždilo,že by se to projevovalo i takhle venku? Asi se ptám jako pitomá,ale už vážně nevím co by to mohlo být 😢 Nemáte některá podobnou zkušenost prosím?

patrusa
24. lis 2015

Mam se synem to same, tak jsem zvedava na rady

tulikiss
24. lis 2015

tak my tohle prozivame uz dva mesice a to u obou deti ☹ ale u nas vzdy na par dni kasel prejde a pak zase zacne. zitra jde starsi po tydnu do skolky a mladsi k doktorce, tyden nekaslala a uz je to tu zas.. 😖

denisazoe
24. lis 2015

Taky mame to stejne, dcera zacala chodit do skolky a mela necele 2 mesice kasel, na plicich nic, vyter z krku taky nic, teploty nic, jen kasel, doktorka uz chtela dat ATB , ale to jsme odmitli, tak byla doma a zkouseli jsme ruzne leky jako vy, mazali jsme i psi sadlo, coz me prislo, ze nam pomohlo, nakonec nas poslala na alergologii a dala na imunitu rybomunil, alergologii jdeme az v lednu, tak jsem zvedava, ale jak rikate, kdyz jsme byli venku a zacala trochu behat tak hroznej kasel, takze spis jsme byli doma, ven jen na chvili, on byl u nas zrovna i hodne smog, takze na ten kasel spatny, ale jestli to je alergie nebo proste kasel, ktery se dlouho tahne nevim, do skolky uz zacala chodit a jeste neni uplne bez kasle, sem tam zakasle, ale zatim se drzi, tak doufam, ze to bude brzy v poradku.

konidana
24. lis 2015

Neporadím, jen napíšu, že u nás to bylo stejné. Ale až od nástupu do školky v dceřiných 3 a 3/4 letech. Do té doby byla naprosto zdravá. Za první tři měsíce byla ve školce snad 3 týdny, zbytek prokašlala☹. Suchý dráždivý kašel, záchvaty hlavně ve školce, doma tolik ne. Přes Vánoce se to zlepšilo, ale koncem ledna nanovo. Nepomáhalo nic, sirupy, kapky, nejlépe nám zabíral stoptusin kapky, ale v maximálním přípustném dávkování. Dcera kašlala každý podzim celou školkovou docházku, teď to je už lepší. Vadí jí podle mne hlavně masa dětí(bacilů) a změny teplot prostředí. Ve školce i ve škole podle mne dost přetápí, zatímco my netopíme tolik a hodně jezdíme do přírody. To po návratu z vícedenních výletů také doma v paneláku často kašlala. Byla jsem s ní u dr i na alergologii, ale nic nezjistili. Tak snad z toho časem vyroste úplně.

zuzapra
24. lis 2015

Lekar nejsem,ale proc vsechno hazet na alergie... Malej kdyz zacne kaslat, pokud to nepodchytim vcas, tak taky kasle minimalne mesic(pokud vim alergik neni). Ja zrusila vsechny Sinecody, Stoptussiny....... atd. Davam jen prirodni veci a kdyz zacnu hned,co to zacne, tak mu kasel trva tak tri dny. Davam: Dr. Weiss sirup pro deti stopKasel(rano a vecer) a Kaloba. Nekdy sirup z cibule.

sara84
24. lis 2015

Taky syn uz druhy mesic kasle (na 7 mes!) Dle Mudr. Poslech ok, vyter z krku ok, uzliny ok, jen kasle a kasle..Lidi sr dnes otaceli, ze s takhle "nrmocnym" miminem jdu ven...Mudr.nedala nic, jen ze mam podporovat vykaslavani...Jsem z toho nestastna...Z leku muze jen mucosolvan, ten uz skoro vypil :(

mandala
24. lis 2015

@zuzapra No tak to teda nevím, kašlat měsíc mě nepřijde zas tak normální, to nekašlala dcera ani když měla těžký zápal plic a ležela v nemocnici na JIP.
@pavlinka65 Známá má doma astmatika a mráz ho dráždí, mohlo by to být k alergii. Ale může to být i tím počasím, uvidíte po vyšetření. 😉

zuzapra
24. lis 2015

@mandala nemyslela jsem tim,ze by kaslal ve dne v noci v kuse. Vetsinou to bylo v noci jeden dva kaslajici zachvaty. A byl to mesic, kdyz jsem ho zasobovala leky na vykaslavani jako jsem jiz uvedla, i ten Mucosolvan jsme vyzkouseli. Ted jen to co jsem psala, od te doby 3x zhruba tri dny a to chodi do skolky. A jak rikate,ze to neni normalni, tak dr. tehdy nic nenasla. Mozna vite vic.

barborka09
25. lis 2015

@pavlinka65 Taky jsme kolem dvacátého měsíce života začli mít tyto problémy. Nejhorší byli noci, to se fakt celkem dusila. taky jsme prošli různá vyšetření a rentgen plic kde se nic nezjistilo a tak nás odeslali na alergologii. Tam nám byla zjištěna alergie na řepku, což nesouvisí s naším kašlem, protože ta by se měla projevovat v jinou dobu než na podzim a v zimě. Mimochodem ta potvrzená alergie na řepku probíhá tak, že když je období alergenu řepky, tak malá je naprosto v pohodě, nekašle, nesmrká nic. Dneska celkem uvažuji o tom, jestli jsou ty testy vůbec přesné. Dr. nám napsala Aerius, který jsme ze začátku brali celou zimu, teď v sedmi letech nasazujeme jenom když začíná kašlat a myslím si že zabírá. No a pak jsme dali na různá doporučení - v pokoji kde malá spí žádné kytky, nemáme koberce, závěsy a další pohlcovače prachu. Celkem se nám taky osvědčil inhalátor - opravdu když začla kašlat, tak jsme inhalovali vincentku a taky myslím že nějaké procento spěchů tam je. No a v neposlední řadě jsme pořídili čističku vzduchu. Tam můžu říct že od prvního dne kdy jsme ji začli používat jsem viděla citelné zlepšení nejenom u malé, ale i u manžela který je také alergik. Každý večer ji zapnu tak na hodinku a můžu říct že jako prevence super. Asi to fakt pročistí ty svinstva ve vzduchu a líp se spí. Akorát bacha při pořizování čističky - celkem jsem byla překvapená, že alergoložka nechtěla ať má trvale zabudovaný ionizátor, protože prý pak může dojít k dalšímu podráždění. Přitom když člověk kouká na netu na čističky vzduchu, tak je všude vychvalováno jak je ionizátor přínosný. Je pravda že člověk má pak pocit jako že je čerstvě po dešti, ale jednou když jsem byla sama doma a zapla jsem ho na hodinku, tak už ten ionizovaný vzduch vadil i mě.

sromulenka
25. lis 2015

My jsme také měli s dcerou to samé. Na rtg nic, na alergologii také nic. Před spaním jsme začaly hodně větrat. Dávám dětem do aromalampy Eucaliptus, ten pěkně pročistí místnost a lépe se dýchá třeba i při rýmě. Nám pomohlo psí sádlo a sirup z cibule. Když jde na dceru opět kašel dáváme Stopkašel, jitrocel, a k tomu Claritine sirup. A vlhký stan přes postýlku.

m21elis
26. lis 2015

malé je 1,5 a bojujeme už skoro 2 měsíce, všechna vyšetření ok, vystřídaly sme mnohé kapky a sirupy, ale kašle při divočení a v noci, taky už nevím, co s tím 😒

pavlinka65
autor
26. lis 2015

Holky děkuju. Koukám, že v tom fakt nejsme samy. Kdyby některá narazila na něco, co pomáhá, budu moc ráda, když se o to s námi podělí. Taky uvažuju o tý čističce vzduchu.. O inhalátoru jsem se s dr bavila a bylo mi řečeno, že je to zbytečný, prý je nejlepší čerstvý vzduch..

pavlinka65
autor
26. lis 2015

@m21elis Máme to stejně :-/ na alergologii jste byly?

sofinkajulinka
26. lis 2015

Moje starší dcera strašně dlouho kašlala a nevědělo se z čeho... Trvalo to skoro 2 měsíce a nepřestávalo i po všelijakých lécích... Až nás poslali na alergologii a zjistili ,že má alergii na plísně... 😒 Jinak máme doma čističku v pokoji a čistit vzduch čistí ,ale nijak své rázně to nepomůže od kašle... Inhalátor máme taky a ten pomáhá hlavně mladším při rýmě a vlhkém kašli...A mladší holčičky kašlaly stále dokola dokola dokola myslela jsem ,že se zblázním a potom nám taky zjistili ,že to dělá i počasí a alergie... Doporučuji spíše zajít na alergologii než řešit léky ... u někoho to může být i počasím 🙂

denisazoe
27. lis 2015

Muzu se zeptat jak probiha navsteva alergologie? Ceka nas v lednu a vubec nevim co se bude dit 🙂

sofinkajulinka
27. lis 2015

To je podle toho jak je dítko staré ... Prvně se Vás zeptá zda jste vyloučili všechny alergické věci (formulář) ptá se zda žijete v bytě nebo v domě máte psa, je možnost vyloučení místností s plísní atd.. je toho spousta. No a potom se přistoupí na to ,že dítko zváží změří. potom fouká do takového přístroje kde mu změří jak mu koluje vzduch v plicích. Poslechne si třeba jak kašle. A když neví z čeho to je udělá testy. Byli jsme dříve a dceři to dělali tak ,že na vnitřní stranu ruky jí kápli kapku s roztokem do kterého jí píchli malinkou jehličkou aby se to dostalo pod kůži...a po nějakých 30 minutách zjistí na co ta alergie je neboť to místo zrudne, a poté to měří pravítkem . Potom už jenom doktorka vyhodnotí co se nejlíp hodí za léčbu . Tradá to je vše 🙂

denisazoe
27. lis 2015

@sofinkajulinka dekuji, dceri je 3,5 roku, uvidime snad to zvladneme, je takova citlivka 🙂

sofinkajulinka
27. lis 2015

@denisazoe Já si myslím ,že to bude v pohodě akorát se na to nesmí soustředit a potom je hrozně dlouhé to čekání kdy si na to nesmí šahat... Ono ji to bude i svědět a taky půjde po chvilkách vidět na co je pravděpodobné ,že tu alergii bude mít začne to rudnout ... Nevím naše holky byly asi když měly 3-4 roky ... Tak dejte potom vědět zda ty testy stále platí a jak jste s malinkou dopadla ... Držím palečky 🙂

denisazoe
27. lis 2015

@sofinkajulinka dekuji moc, snad to zvladneme a dam vedet 😉

pavlinka65
autor
30. lis 2015

Tak nás zítra čeká vyšetření na Orl, nevíte na co se připravit? Jak to dělají takhle malým dětem?

loket
30. lis 2015

loket-nejsi v tom sama,moje dcera odmala zhruba do roku byla nachlazená co měsíc.u doktoru jsem nepořídila.vyšetření měla v pořádku.alergik je na seno .dávala jsem ji spávat hodně na čerstvý vzduch i v zimě.pak to nějak přešlo.doufám,že to taky brzo zvládnete.

japona
30. lis 2015

@pavlinka65 Zkuste si doma změřit relativní vlhkost vzduchu. V zimě je doma mnohem sušší vzduch a citlivější děti to může dráždit ke kašli. Pak pomůže namočený ručník večer na topení..