Antibiotika na angínu v těhotenství

barmo
31. říj 2018

Dobrý den, chci se zeptat. Začínám 5 měsíc a 2.10. Jsem dostala od doktora antibiotika Penicilin protože jsem měla angínu a nic mi nezabralo. Dnes se k němu chystám znovu protože mám to samé jako minule spíš ještě horší. Kašel, rýma, bolení v krku že sotva polknu. Přitom ovoce mám každý den, oblékám se teple. Spíš je to asi z těch teplotních skoků. :( Bojím se, že mi napíše další antb. Nemůže se nic stát? Kamarádka měla v těhu dvoje antibiotika a malý je zdraví ale i tak mám strach.

calvac
31. říj 2018

@barmo PENICILIN JE V TEHU bezpecny.
Doktor by ti mel vzdy napsat lek, ktery v tehu muzes,tudiz se neboj. Pokud to na tobe jeste neni videt,tak u vsech doktoru ve dverich hlas,ze jsi tehu. 🙂 Brzy se uzdrav.

barmo
autor
31. říj 2018

@calvac on to ví, a trochu to na mě vidět už je. Spíš se bojím aby to malýmu nějak neuškodilo když je budu mit po takové chvilce zase😏

leniczka23
31. říj 2018

asi takhle..co myslis ze je horsi? Antibiotika nebo neleceny zanet v tele? Rozhodne zanet v tele..takze se neboj nic. Miminku to.neublizi. At jsi brzy fit..

sudylichozrout
31. říj 2018

@barmo nech si nabrat CRP. Muze to byt virova angina a na tu ATB nemaji smysl. Doktori ATB predepisujou jak na bezicim pasu, pritom by test CRP meli delat vsichni v ordinaci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru