Antidepresiva Elicea a kojení. Bojím se, že se nežádoucí účinky projeví přes kojení na dítěti.
11. únor 2019
Dobrý den,
kojím 10m holčičku a mám nasazený AD Elicea 20mg 1x denně. Probrala jsem moje možnosti s psychiatrem a prý je tento lék možný brát při kojení. Ale přesto se bojím nežádoucích účinků. Můžou se nežádoucí účinky projevit přes kojení na kojenci?
Děkuji
kojím 10m holčičku a mám nasazený AD Elicea 20mg 1x denně. Probrala jsem moje možnosti s psychiatrem a prý je tento lék možný brát při kojení. Ale přesto se bojím nežádoucích účinků. Můžou se nežádoucí účinky projevit přes kojení na kojenci?
Děkuji
Sem začni psát odpověď...

Odešli
Podobné diskuze
Nejnovější otázky z poradny
- 4letý chlapec se při námaze dáví a chce napít. Mohl to způsobit Isoptin 240 u...
- Přihlášení k pediatrovi v Plzni. Mohu poprosit kontakt?
- Může být za řidší stolicí u dítěte jogurt podávaný k jídlu každý den?
- Dcera prodělala zápal plic. Po propuštění z nemocnice ale dost kašle. Je to b...
- Co dělat, když dítě nechce jíst? Syn má ve 4 letech 97cm a 11kg.
- Dcerka nechce v 8mi měsících otevírat pusu na příkrmy. Mléko pije 5x denně. M...
i když je lék zřejmě relativně bezpečný, nějakým způsobem vždy miminko ovlivní. Proto Vám doporučuji dítě odstavit. Od 6. měsíce klesá závislost dítěte na výlučném kojení, v 10. měsíci je již možnost pestré výživy dítěte, jak jsem se již zmiňovala v dřívějších odpovědích.
Přeji Vám krásný zbytek dne.
MUDr. Lenka Emmerová