Častá stolice u 3měsíčního miminka, je to normální?

88market
5. únor 2015

Maminky, potřebuji poradit, jsem trochu vyplašená. Máme 3 měsíčního syna (porodní váha 3,06kg), teď ve třech měsících váží 6,8kg - je plně kojeno. Od začátku hodně pil, měl pořád hlad... do teď pil cca 6-7x denně (v noci po 5 hodinách, ve dne po cca 3 hodinách) ve velkých dávkách. Kvůli špatně tvořícímu MM mám doma váhu a před a po každým kojení vážím, abych věděla zda mléko je nebo není (kolikrát jsem ani prstem z prsu nic nevymáčkla). Dokázal vypít v průměru 180ml každé kojení - někdy i víc 220ml, i 250ml během 5 min - hodně hltá. Kadil cca 1x za 4 dny a hodně, že jsme museli převlékat. Teď najednou ze dne na den kadí po každém kojení cca 8x denně (stolice pořád stejná, nemá jinou barvu). A najednou nechce dlabat....vypije mi najednou při kojení jen 90ml a musím ho nutit. Snažím se proto přikládat už po 2 - 2,5 hodinách. Do toho je zahleněný a má kašel. Dr. nám dala kapky Stoptussin. Jde mi o to, zda je normální, že najednou ze dne na den tak moc kadí a při tom jí méně než před tím? Volala jsem doktorce, zda nemá průjem, že najednou tak moc kadí a ona mi řekla, že u plně kojených dětí to není průjem, že je to úplně normální? Chtěla bych znát Váš názor..... děkuji moc!

zzuzinda
5. únor 2015

Mě jednou řekla moje doktorka - u kojeného dítěte je normální, když kaká 1x za 7 dní i 7x za 1 den 🙂 Že nechce baštit, to bude asi tím kašlem, není mu asi nejlíp. Nabízej mu pít, u těhle miminek se všechno mění rychel, za pár dní to může být úplně jiné 🙂

polaks
5. únor 2015

Je to v pohode,môže to byť aj hlienami,ktoré napoliká...ale pokiaľ nieje dehydrovaný a nemá iné príznaky,tak je to OK

nellygray
5. únor 2015

Podle mě úplně v pořádku. Mění se to. Mně zas naopak malý kakal donedávna po každém kojení, teď kaká x za den.
Pije Ti krásně. I těch 90 ml je v pohodě, když dostává často. Jinak jen na okraj - já taky vymáčknu z rsou sotva kapku, neodstříkám absolutně nic, ani odsávání mi moc nejde, ale mléka mám dost a malý si to vytáhne úplně bez problémů - takže tím se nestresuj. Jak jsi na to vůbec přišla, že se Ti špatně tvoří MM? Mně to podle toho, co píšeš, přijde úplně v pohodě, jak dávky, které si vypije, tak frekvence krmení, i prospívání malého. 😉

janinek
5. únor 2015

@88market Odstrikani vubec neres, dite si vytahne, co potrebuje, aniz bys ty treba neco odstrikala. Ja s prvni nikdy neodstrikala vic jak 40-60ml po hodine dvou snazeni z obou prsou, pritom dcera pribirala a kojila se dobre. Kolik odstrikas neni vubec ukazatel toho, kolik vypije mimco.

Ja bych se vykaslala na vazeni, maximalne jednou tydne.

A ze kaka vic nebo min, to u kojenych je fakt normalni. Jestli je nastydly, tak muze mit mensi hlad, nabziej casteji, treba po hodine a uvidis.

Co je spatne tvorici MM a kdo ti to prosim te diagnostikoval?