Formování hlavičky 3 měsíc a očkování na meningokoka

lisu
10. lis 2018

Ahoj holky

Mam prosbu malému jsiu 3 měsíce a neustále spí na levou stranu snažím se ho odmalicka polohovat dávám zabrány ale nic nepomaha má tu stranu již trochu více slezelou dá se s tim ještě něco dělat a zda se to spraví, lékař na 3 mesicni kontrole nic neříkal, a prosim nevím zda mám dát malého očkovat na meningokoka nebo stačí pouze na pneumokoka. Máte s očkováním já meningokoka zkušenost. Děkuji

kackakastanka
10. lis 2018

promin, a ty uz mas naočkovanou první davku hexy? co te vede k uvaze o meningokoovi pro takove malinke miminko? a ještě dotaz, pase hezky konicky? jde mu to? ptala jsi se primo na to polohvani hlavicky lékařky? je třeba ho opravdu polohovat, cvicit..

janari5
11. lis 2018

@lisu zábrany určitě nedávej, tím si posílí levou stranu ještě víc. Stačí jeden cvik z Vojtovy metody. Za pár dní bys měla dosáhnout protažení šíjových svalů a pak bude obě strany střídat.

martiniquest
11. lis 2018

V zadnem pripade bych v nasich zemepisnych sirkach takto malickemu miminu ockovani nedala.

plytvani
11. lis 2018

hlavičku nevím, ale meningokoka jsem ted v týdnu nechala dát synovi (4 roky) a hned, jak se narodí druhý, tak ho nechám taky oočkovat. Sestřička mi říkala, že nejvíc jsou náchylný děti do 4 let. To mě ale neodradilo od očkování prvního synka. Rozhodně je to lepší než se při každé teplotě nervovat, jestli se ráno dítě probudí nebo ne. Zvlášť v zimě při virozách se to spatně rozpozná a během pár hodin je pozdě.

@martiniquest
jak meningokokem souvisí zeměpis?

zelenaesmolda
11. lis 2018

@lisu ja jsem malou davala do zavinovacky a pokladala na bok,oprenou o kojici polstar.
taky mela trosku zplostelou hlavicku ale srovnalo se to jak se zacala vic otacet

martiniquest
11. lis 2018

@plytvani Asi tak, ze v nasi zemi nemam strach, ze by se takto male dite necim nakazilo. Souvisi to s mym zpusobem mysleni a zivota. Naopak vnimam jako velmi nebezpecne ockovat mala miminka.

zelenaesmolda
11. lis 2018

@martiniquest nemas strach,ze by se necim nakazilo?takze nejezdis do obchodu,mhd,proste nechodis mezi lidi?

plytvani
11. lis 2018

@martiniquest neočkuju zbytečně všechno, povinné očkování nebojkotuju, ale meningokok je takový hnus, že naočkuju i miminko, který se nám každým dnem narodí. Právě proto, že nejde rozeznat, jestli je to meningokok nebo obyč horečka a během pár hodin je už pozdě cokoliv dělat. Ročně jsou to desítky případů, kdy umírají maličká miminka do 1 roku... a určitě si to nepřivezli z dovolený

martiniquest
11. lis 2018

@zelenaesmolda Ne, neziju ve strachu.

zelenaesmolda
12. lis 2018

@martiniquest no jestli mas pocit,ze u nas meningokok nehrozi tak jsi na velkem omylu.
a nechat dite ockovat proti nemoci,ktera ho muze zabit behem nekolika hodin neznamena zit ve strachu

radula223
12. lis 2018

S očkováním ti neporadím, ale na tu hlavičku dětskou upozorni, nenech se odbýt. Chce to cvičit, nech si napsat poukaz k dětské fyzio. Jak začne točit hlavičku na obě strany, mělo by se to zlepšit. Pokud to má víc, tak helmicka.