Nástup reakce u ABKM u miminka

tinkajk
3. únor 2018

Dobrý den maminky. Chtěla bych poradit. U dcerky (4m) mám podezření na ABKM. Vysadila jsem tedy mléko. A teď jsem před týdnem v pátek a sobotu nasadila pár platů eidamu, v neděli trochu tvarohu, potom omáčku se smetanou, kazdy den něco. včera celý bílý jogurt. S množstvím to nepřeháním, až na ten jogurt. Kdy se to u dítěte projeví, pokud tu alergii opravdu má?
Moc díky 🙂

vendelinka08
3. únor 2018

No myslim ze u kravskeho mleka je to celkem rychly nastup. Chtela jsem se zeptat..ctu spravne ze ma 4 mesice? Protoze pak mi nejde do hlavy ji davat jine potraviny nez mleko. Jsou mleka i bez laktozy. A resila bych to s doktorkou a ne tady. Tvaroh a syry se snad davaji o dost pozdeji. A to nemluvim o omackach.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendelinka08
3. únor 2018

@ttm tak to me nenapadlo..to je fakt. Ale smysl to dava. Prave ze me to zarazilo..ze by to maminka davala tak malemu mimcu. 😆

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
tinkajk
autor
3. únor 2018

@vendelinka08 ale to jim já, kojim, proto to tu řeším.

tinkajk
autor
3. únor 2018

@ttm super, děkuji a můžu se zeptat, jaký priznak se vrátí? Díky 🙂

mamitom
3. únor 2018

Ahoj, u nás se alergie projevila taky ve 4.mesici, ale to jsme právě na zkoušku po poradě s Dr. dali malému trochu mléčné kaše. U nás se to projevilo až po týdnu používání. Osypal se kolem pusinky a na krku, po asi 2 hod.to zmizelo. Jinak kdykoliv jsem si dala nějaký tvaroh, smetanu ad.bolelo ho po kojení bříško a řval bez utišení třeba 2 hoďky, takže bezmlecna dieta nutná. Když jsem ale snědla sem tam jogurt, tak to nebylo tak strašné... Ani jsme to nepoznali. Alergie malému postupně vymizela až teď ve dvou letech po pomalém zařazování mléčných výrobků.

mamitom
3. únor 2018

A zapomněla jsem po půl roce jsme mléčnou kaši zkoušeli znovu a to se zase osypal ale už asi po 3 dnech, a zas byl břichobol.

tinkajk
autor
3. únor 2018

@mamitom aha, takže kde bylo méně bílkoviny, tak to mu tolik nevadilo? Á stalo se vám taky, že to mléko ani nechtěl pít á pořád se pouštěl, kroutila á vztekal?

mamitom
3. únor 2018

@tinkajk no když byl ten jogurt občas, tak to nebylo tak hrozné. A ano, nejhorší jsou mléčné výrobky kde je hodně bílkoviny, tvarohy, smetana, smetanové omáčky. To s tim vztekanim si už moc nepamatuju, byl už pak zčásti na prikrmech, tak se dojedl i jinak...

vendelinka08
3. únor 2018

@tinkajk uz jsem to pochopila....prve me to nenapadlo...😆

priefi
3. únor 2018

@tinkajk Je to individualni, nektere deti maji reakci rychle, nektere pozdeji. Prvne je proces, ze neco snis, pak se Ti to dostane do mlika (stopy zustanou nekolik dni v Tvem mm), pak to mimco vypije a pak stravi a ted tento proces nez se k mimcu dostane, to co snis muze byt par hodin, ale nekdy i den. Reakce muze byt do hodky po nakojeni, ale i viditelna reakce za par dni. Muj maly mel ma abkm a ekzem se neudelal hned. Abys poznala, zda to je mleko, mela bys vysadit min na 14 dni cokoli, co obsahuje mleko a vyrobky z nej (cist slozeni, pozor i na syrovatku). Ale casto vadi i vejce.

evee24
3. únor 2018

Tak u nás byla reakce opravdu rychla. Při dietě stačilo maličko a hned tváře osypane a silene brichaboly. A to sme brečeli obě. Stačilo i máslo v jídlo a reakce. Takže do 3 hodin od snedeni.

mku
3. únor 2018

Tak my jsme sice na UM, ale alergie se projevi hned druhy den prujmem, ktery silene kysele smrdi... a stacila k tomu jen mlecna kase...

tinkajk
autor
3. únor 2018

@evee24 moc děkuji za poznatek. Tu dietu mám za sebou, teď právě zkouším zařadit mléčné výrobky a nevím jen kdy mám čekat nástup reakce 🙂 teda teď už to vím 😉

evee24
4. únor 2018

@tinkajk u nás to bylo takhle. Všichni to tak mit asi nebudou. Ale nerada na to vzpomínám. Skoro nic nemůže člověk snist a když sme to zkoušeli byla to katastrofa. Snad to budete mit v pořádku.

kassandra1
4. únor 2018

My máme UM a zjistila jsem, že když dám synovi normální jogurt, tak ten vadí, nevadí mu jogurt z ovčího/kozího mléka, kupodivu termix a eidam. Nevíte proč eidam nebo termix nevadí? Je tam té bílkoviny třeba méně? Ostatní mléčné výrobky nemám ozkoušené.

priefi
4. únor 2018

@kassandra1 mleko ma ruzne druhy bilkovin, v produktech, ktere vadi mene, je mozna mene bilkovin, ktere vadi. Tezko rici

tinkajk
autor
4. únor 2018

Děkuji všem za názory, myslíte teda, že ta prvotní reakce po znovuzavedení mléka já břichabol?

evee24
4. únor 2018

U
@tinkajk u nás brichaboly a okamzite zrudly tváře a pupínky.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
4. únor 2018

Je to mozne, nekdy se alergie projevuje jen a pouze takto

luciusj
4. únor 2018

Po jak dlouhe dobe diety jste zacali zase pomalu zavadet?? A cim?? Plati u mleka to same jako u vejce , ze vysokou teplotou se ztraci alergeny??

priefi
5. únor 2018

@luciusj Ne, nepati. Ale tepelne opracovane vejce neztraci alergeny, jen je ma snizene 😉

tinkajk
autor
5. únor 2018

@luciusj dobrý dotaz, taky mě zajímalo.

evee24
5. únor 2018

@luciusj meli sme jednou za čas zkusit při dietě snist něco z mléka. Jednou za měsíc sem zkoušela. A v 8 měsících jsem musela akutne dat um a to zvládla. Tak sem mela jist už všechno a byla už ok