Nekonečná rýma, zvětšená nosní mandle

te_reza
21. říj 2018

Dcera měla 2,5 roku. V září nastoupila do školky a prakticky pořád má rýmu. Vím, že to je běžný jev, ale ona je dost alergická, měla už 2x zánět středního ucha a na jaře jí pravděpodobně čeká odstranění nosních mandlí. Chrápe jako zbíječka, má neklidné spaní, rýmu má většinou "vzadu" už nevím, čím jí ulevit. Máte někdo typ na opravdu dobré vitamíny pro posílení imunity? Nebo co by pomohlo na to chrápání? Má léky na alergie a večer dýchá ventolin, léto bylo v pohodě, s ochlazením peklo. Myslela jsem, že nástup do školky proběhne líp, je od mala mezi dětma a takhle často rýmu neměla.

zmrzlinka
21. říj 2018

@te_reza ahoj. Syn si tím taky prošel. Pomohlo az odstranění mandle. Jinak za mne určitě sirup Multisanostol, vit. D od Swiss a pořád stříkat do nosu Vincentku nebo mořskou sůl.

leniczka23
21. říj 2018

Konvicka na vyplach nosu a urcite na orl zkontrolovat mandli.

te_reza
autor
21. říj 2018

@leniczka23 s mandli ji ted nic delat nebudou, je na to mala, konvicku zkusim, uz sem o tom slysela

leniczka23
21. říj 2018

@te_reza je fakt ze to chce az tak kolem 4 nejlip no.. ale tak tu konvicki urcite zkuste..me zachranuje od zanetu dutin a malej od ty doby co ji pouziva tak nemel zlutou rymu a max 4 dny ji ma. Pouzivame i preventivne v obdobi kdy jsou vsichni nakrapany..

kittyy17
21. říj 2018

Co zvlhčovač vzduchu? Jestli byla v létě dobrá, tak ji asi vadí topení. Já na to taky trpím, absolvovala jsem všechna možná vyšetření, i alergologii, a závěr je, že mám dědičný sklon k suché sliznici, a potřebuji vyšší vlhkost vzduchu, a do nosu vincentku. Jak začne topná sezóna, mám rýmu až do jara...

te_reza
autor
21. říj 2018

@kittyy17 v ložnici netopím, celý den se tam větrá a vzduch tam zvlhčuju. ale jak má tu zvqtšenou mandli, což je víceméně potvrzeno, dýchá pusou

fandysek_1
21. říj 2018

@te_reza kam chodite na orl? Možná by stálo za to zkusit i jiné dr. Pokud dýchá jen pusou chce to mandli ven. Aerius sirup na sliznice ještě může pomoc.

te_reza
autor
21. říj 2018

@fandysek_1 oni mandle berou až po 3 letech věku a 3 jí budou až v únoru

fandysek_1
21. říj 2018

@te_reza to, už je pár měsíců. Když dýchá jen pusou může se jí měnit horní patro a celkově vzhled pusinky.

te_reza
autor
21. říj 2018

@fandysek_1 stejně s ní teď nic dělat nebudou, na ORL mi doktor řekl, ať příjdem po novém roce

fandysek_1
21. říj 2018

@te_reza tak ještě zkusit ten aerisu, ventolin je spíš vhodný na průdušky a chce to hodně čistit zuby kazí se po něm sklovina

calvac
21. říj 2018

@te_reza Muj syn ma nosni mandli pryc,zelene rymy ma stale dokola. Jen bohuzel zadni rymy,ulevi jen konvicka. U nas trhani mandle bez efektu. Jen si u vas nejsem jista,jesli mala konvicku zvladne. Je fakt jeste mala.

fandysek_1
21. říj 2018

@calvac a má ji dobře odstranenou? Proběhla kontrola kamerou? Většinou to opravdu pomáhá.

calvac
21. říj 2018

@fandysek_1 Ano,kontrola kamerou byla. Syn je od tri let stale nemocen. Bohuzel. Ma astma a neustale zadni rymy a kasel. Je mu jiz osm let a stav se nemeni. Mame odzkousenou i alternativu,lazne,more a dalsi. Kdybych vypisovala,bylo by to fakt obsahle. Je to silene,ani mesic v kuse nevydrzi zdravy.

te_reza
autor
1. říj 2019

@calvac tak to tak pročítám, u nás mandle pryč a efekt taky žádný 😣