Viróza - angína - spála? Bolest v krku, vyrážka

maceek
3. říj 2016

Mate, prosim, nekdo zkusenost s anginou -spalou ?
Syna ve stredu vecer a ve ctvrtek 37.6 a ze ho boli v krku. Jedl ale normalne. V patek jsme byli u dr. (to uz byl bez teploty), ta na prvni pohled (bez steru) diagnostikovala anginu a ATB. Doma jsem mu dala (cca ve 12:00) na zmirneni bolesti v krku Ibalgin, po cca 0.5 hod. bolest ustoupila, syn snedl talir polevky a krajic chleba, hodne pil a na bolest uz si nestezoval, byl zivy a aktivni. kolem 19.00 bolest v krku, zvysena t. 37,2 podala jsem davku Ibalginu a davku Tantum verde, celou noc prospal a rano byl cily, bez teploty. Bolest v krku pry jen malinko, ale cely den normalne jedl, pil... Takze jsem atb nepodala a vyckala jak se to bude vyvijet. V sobotu a v nedeli vecer byl osypany od trisel smerem vzhuru (bricho zada), nohy, ruce a oblicej cisty. Tak se trochu obavam aby to nebyla spala s lehkym prubehem a nepodanim atb mu "nezavarila" na vetsi problem.

mandala
4. říj 2016

Tak spálová angina taky angina... Osobně si myslím, že lékař by anginu měl poznat, to pozná někdy i laik podíváním do krku, takže já osobně bych si nedovolila předepsaná atb. nepodat,pokud máš pochybnosti, navšivte lékaře.

mrazulkav
4. říj 2016

Naše doktorka většinou než napíše atb dělá CRP... angínu taky diagnostikuje podle krku, spálovou angínu jsme měli taky - malá měla "ohýnky" na tvářích.

verka4d
4. říj 2016

@maceek Naše doktorka taky diagnostikuje angínu pohledem do krku,v tom bych jí věřila. Taky jsme měli spálovou angínu,první den jen horečky,druhý se jí osypal hrudníček a třetí po návratu od doktorky rudý obličejík kolem pusinky,nosu a líčka. Pokud dr.předepsala ATB,dávala bych,určitě věděla,proč to dělá. Pokud se Vám osypal,určitě běžte znovu k lékaři.

lenbela
4. říj 2016

Dcera měla stejné příznaky jako u vás, jen zvýšená teplota, osypalo se jí bříško, jinak ok, snad ani v krku ji nijak zvlášť nebolelo. Myslela jsem, že má virózu a na bříšku ekzém (je atopik). No a byla to spálová angína. Potvrzeno z testu. Léčí se ATB a Je třeba i docela dlouhá rekonvalescence.

lamia
4. říj 2016

Jaká dostal antibiotika? Mohla by to byt mononukleoza.

lamia
4. říj 2016

Aha,ted jsem si docetla,ze nedostal antibiotika...

maceek
autor
5. říj 2016

Dostal Ospen, mononukleoza to nebyla, dnes jsme po kontrole a krk je pry krasny, ruzovy. Tak uvidime, zda-li se nam to vrati nebo ne.
Jinak vsem dekuji za komentare a postrehy.

lenbela
5. říj 2016

@maceek Tak hlavně aby se brzy uzdravil 🙂