Výtok u tříleté holčičky, souvisí s antibiotiky?

rajecka
4. bře 2016

Ahoj, mám téměř tříletou holčičku a včera jsem zjistila, že má hnědý výtok. Brala antibiotika na zánět středního ucha, ale ty už dobrala přesně před týdnem. Neškrábe se, nestěžuje si, že by jí to svědilo. Naše doktorka dnes není a k zástupu se mi nechce chodit. Pokud by to trvalo až do pondělí, tak samozřejmě půjdu, jen mě zajímalo, jestli to může souviset s těmi antibiotiky, i když se objevil až týden po jejich dobrání, případně co můžu sama udělat?

lpamela
4. bře 2016

Já bych ji namazala Imazolem. To pomáhá. Holce taky musím někdy mazat.

medved09
4. bře 2016

Dobrý den, já osobně bych tedy Imazol jen tak nedávala - je určen k léčbě plísňových a bakteriálních infekcí kůže - netroufla bych si takto malému dítku diagnostikovat a sama nasadit. Pokud nemá potíže, asi bych počkala do pondělí - kdyby svědilo či bolelo, tak hned k lékaři. Existuje velmi jemný intimní mycí gel Saforelle - ten doporučují i pro velmi malé děti - upravuje přirozené prostředí. Držím palce, ať je vše OK!

lv
4. bře 2016

a jíst probiotika, aby se upravila mikroflora.

pabka
4. bře 2016

@rajecka nedávno jsme řešili stejný problém u trilete dcery, kamarádky mama pediatr nám poradila jednu věc, zabralo téměř hned - udělat co nejsilnější odvar z heřmánku, např. do lavoru a malou do toho několikrát denně posadit (vždy samozřejmě udělat nový, cerstvy). Delali jsme cely vikend, v sobotu cca 5x a v neděli uz byla bez příznaků, ale radši jsme ji v tom ještě cca 4x nechali sedět a uz se to nevratilo. Zkuste, přírodní léčba a zabrala skvěle.

eficenka
4. bře 2016

@rajecka
radím také koupel v heřmánku a plus ji dávat probiotika..

filija
24. lis 2019

koupel v hermánku nebo salvejim řepíku