Nechce jíst kousky ovoce nebo zeleniny k svačině

nakad
29. únor 2016

Ahoj, jak naučit dítě jíst ovoce a zeleninu z ruky po kouskách? Je mu rok a pořád jedině rozmixované ovoce. V ruce mu to přijde asi jako slizký, studený nebo nevim, ale rýpe do toho nehtem a zahodí to. JInak oběd namačkaný normálně zeleninu jí, nebo namačkaný banán, ale prostě aby si vzal do ruky kousek ovoce či zeleniny to néé. Jinak z ruky třeba sušenky a chleba jí.

domca89
29. únor 2016

Mému synovi je 16m. Ovoce miluje, ale pouze za předpokladu, že ho jí z mé ruky, šklebí se u toho, ale za chvíli přijde a mami ňami a chce znovu kousnout. Prostě do ruky si ho sám nevezme, ať je to ovoce, či zelenina. Říkám si, že to přijde samo. Ani ze lžičky nechtěl dlouho jíst, tak třeba to přijde jednou i s tím ovocem a zeleninou, jako přišla lžička.

krystalka
29. únor 2016

Syn hodně dlouho nesnášel brát "vlhké" jídlo do ruky - rohlík a další suché věci - to bylo v pohodě, ale cokoli, co bylo mokré, mazlavé apod., tak prostě do ruky nevzal......vyřešili jsme to tak, že jsem to nakrájela na kousky a dala k tomu malou dětskou vidličku 🙂 ....dokonce ještě v první třídě nosil do školy na svačinu nakrájené jablko a banán a k tomu v krabičce malou vidličku....teď je ve druhé a už jí kousky jablka normálně rukou....ale jí z ovoce jen to jablko a občas kousek banánu, nic víc, v létě ještě tak meloun a občas malinu.....ze syrové zeleniny jen salátovou okurku, nic víc.....ale je v pohodě, zdravý, dokonce zdravější, než většina jeho spolužáků a kamarádů....takže když jí aspoň ty jablka, tak už to neřeším 🙂