Jak řešíte potravinové alergie na laktózu, lepek nebo na jiné potraviny?

klararohlikcz
19. pro 2015

Milé dámy, dnes by mě zajímalo, jak řešíte potravinové alergie na určité složky jako je lepek nebo laktóza. Jak si s nimi v kuchyni poradíte? Kde tyto produkty kupujete?
Dejte nám tip, co vám v sortimentu chybí a mi to moc rádi doplníme 🙂
V našem sortimentu myslíme i na tyto druhy produktů. Nemusíte pro ně tak chodit do speciálních obchodů, u nás najdete zboží bez lepku, laktózy nebo dia.
Máme samozřejmě nejen sekci pro dospělé, ale také zařazujeme do sortimentu speciální dětská mléka. Tyto sekce stále rozšiřujeme, abyste nemuseli řešit, kde tyto produkty koupíte🙂

Mrkněte se na naší sekci speciální produktů🙂
https://www.rohlik.cz/c133331-specialni

Krásnou sobotu přeje Klára

petrasipkova1
19. pro 2015

Já sama žádné potravinové alergie naštěstí nemám, ale v červenci se mi narodila dcerka, která má od narození problémy s trávením i na kůži, minulý týden jí byla zjištěna alergie na vajíčko, další výsledky teprve budou v lednu a já v současné době protože jí zatím kojím, tak držím bezmléčnou, bezlepkovou, bezsojovou a bezvaječnou dietu. bezmléčnou jsem už 4 měsíce držela, to mi nevadilo, ale tato kombinace je vražedná, přijde mi, že nemůžu jíst nic, a ani váš obchod mě nezachrání 🙂, řeším to jednoduchým jídelníčkem maso, rýže, brambory, zelenina. K Vánocům dostanu pekárnu, takže se budu učit péct doma bezalergenní pečivo. Bohužel pokud se její stav nezlepší budu dle lékařky muset přestatž kojit, ale na to teď radši ani nemyslím, protože dcera je prsomil a nevim jak to obě zvládneme, proto radši doufám, že se stane vánoční zázrak.

iw1984
19. pro 2015

@petrasipkova1 přinejhorším zvládnete přestat kojit. Já taky musela přestat když bylo malé 5,5 měsíců. Měla příšernej mokvavej ekzém na pusině. Potvrdili alergii na vejce, BKM, ořechy, psí epitely. Prvně pila Neocate a poté přešla na Nutrilon Allergy Care, na kterém je doteď. Kdybych věděla jak se zlepší, tak bych přestala kojit i dřív. Mrzelo mě to, ale malé se hrozně ulevilo. Držím vám moc pěsti..🙂

petrasipkova1
19. pro 2015

@iw1984 Děkuju za napsání, můžu Vám napsat IP ? Zajímalo by mě pár věcí .... 😉

lucianapolis
19. pro 2015

U nás naštěstí alergie není. Jen když měla dcerka v létě rotaviry, dostávala pár týdnu bezlaktozové umělé mléko a jsem nesmírně ráda, že něco takové existuje. Jinak bych do ní asi nic moc nedostala, protože po sérii kapaček sama pořád moc pít nechtěla.

iw1984
19. pro 2015

@petrasipkova1 určitě můžete. 😉

klararohlikcz
autor
19. pro 2015

Já jsem si tím právě také prošla. Malá měla problém s trávením a báli jsme se, že tam bude nějaké alergie. Naštěstí na testech se na nic nepřišlo a změnili jsme akorát dětské mléko a najednou vše ok. Mrzí mě, že jsme nevyměnili dříve:(

egito
19. pro 2015

dobrý den, prosím Vás o radu, která UM vám způsobovala problémy a která ne? dcera má mokvavý ekzém a já jsem přesvědčená, že jí to dělám já svým jídelníčkem.......přestala jsem jíst mléčné výrobky a ekzém je lepší, ale pořád to není úplně vyhojené
čím jste ošetřovali mokvavý ekzém?

klararohlikcz
autor
19. pro 2015

@egito u nás to bylo fakt špatně trávení, takže na ekzém určitě Nutrilon Allergy Care. Jinak s tím trávením jsme přešli z běžného Nutrilonu na Hipp

klarinka23
19. pro 2015

U syna máme podezření na alergii na laktózu. Vadí mu mléko, jakmile sní nebo vypije něco mléčného tak má křeče v bříšku a průjem. Na tvářích má ekzém. Vysadila jsem věci které obsahují laktózu a dostává nutrilon low lactose. Když nakupuju, tak čtu pevné etiketu výrobku. Do jídla používáme místo smetany sojového zajíce, nebo přírodní mléko. Na vyšetření jdem až v lednu.. Dietku má syn zavedenou už od května.

qz
19. pro 2015

Ocenila bych rostlinna mleka a vyrobky, ktere lze pouzit do protikvasinkove diety, tedy bez cukru, bez mleka, zitny chleb apod. Mala snad nema a nebude mit to, co ja, bohuzel uz kvuli tomu od mesice nekojim. Jeste by mohly byt v sortimentu ruzna UM a hypoalergenni prikrmy 🙂 tj.i bez mrkve.

heduska82
19. pro 2015

@klararohlikcz Pro ostatni maminky bych ocenila neco bez BKM, protoze to je pak peklo, navic maly ma jeste alergii na vajecny bilek a celou radu ovoce a zeleniny... kdyz jsme zacali bojovat s AE, reagoval temer na vsechno a skoncil na Neocate, NAC nestacil. Nastesi na 18 mesicich jsme s mlekem skoncili, maslo, jogurt snese a mleko na piti proste nedostava, neni to zivotne nutna zalezitost. Ale do minimalne roku to byl des, snesl akorat banan a brokolici s bramborem, jinak na vsechno reagoval. A to jsem propadala zoufalstvi. Jinak se nam v tehle dobe osvedcila snidanova kase od hippu, ktera ovsem u nas neni k dostani(nebo alespon nebyla), pouze v Nemecku. Tak treba neco takoveho.

heduska82
19. pro 2015

@egito pokud je to alergie na bkm, budou vadit vsechna obyc.mleka. zkuste nutrilon allergy care. Jinak na ekzem se nam osvedcila rada od A-derma pro atopiky....myci olej a emoliencni balzam....promazat a na loziska pres tento krem nejaky zinkovy krem.

bledulka84
20. pro 2015

Mě IGg protilátky na kravské mléko zjistili v 15ti letech, mám je doteď, ale v malém množství a příležitostně mi mléčné výrobky nějaký zásadní problém nedělají, ale dcerce bohužel ano, ze začátku ji vadil i bílek (zlomilo se to kolem roku), doteď (14 m) ji vadí taky jablka. V momentě, kdy jsem viděla, že malá má problémy jsem sobě zpřísnila dietu, abych mohla dál kojit a protože jsem i dokrmovala, přešli jsme na Nutrilon Allergy care.
Kojím doteď, z Nutrilonu AC dělám malé jen kaše. Malá je spokojená, bříško nebolí. Sama jsem nedávno objevila Stellu, z které se super peče, z rostlinných "mlék" se mi nejvíce osvědčilo pohankové a kokosové.
Co mi vadí je, že standartně je v obchodech strašně málo oplatků nebo čokolád, ve kterých mléko není a ve zdravých výživách jsou ceny těchto produktů přehnané.
A s ohledem na jablko máme problém s tím, že téměř všechny ovocné přesnídávky mají v sobě jablko, takže to bych určitě ocenila nějakou speciální sekci "bezjablečných přesnídávek".

iw1984
20. pro 2015

@egito Přihlaste se do skupinky tu na koníkovi Poradna pro atopický ekzém, paní Zíková nám hrozně moc pomohla so ce týče stravy..