Kondiční jízdy, doporučili byste? 🙂

jajda2011
8. říj 2015

Ahojte už spoustu let mám řidičák,ale bohužel jsem neřídila. Teď jsem na mateřské dovolené, bydlíme na vesnici a já jsem závislá na manželovi,potřebovala bych začít jezdit. Jenže i malé auto je pro mě obří vůbec se strašně bojím a vše už jsem zapomněla. Doporučil by jste mi někdo kondiční jízdy nebo jsou to vyhozené peníze? Mám hrozný strach,ale bez auta je to těžké.

veruska007
8. říj 2015

@jajda2011 Určitě jdi do kondičních jízd, nenech se ukecat, začni jezdit v místech s minimálním provozem a v málo frekventovaných časech, teprve postupně zvyšuj náročnost. Výuka typu "hození do vody" je v tomto případě naprosto nevhodná. Jestli jsi zběhlá v angličtině, v USA je plno i on-line programů, podle kterých se zbavíš strachu při řízeni. Zkus heslo: fear of driving.

saaralota
8. říj 2015

Kondiční jízdy určitě doporučuju, ale hlavně je nutné pak nepřestat a pokračovat v ježdění. Klidně s doprovodem, ale v podstatě denně. Já mám řidičák od osmnácti, pak jsem neřídila...na mateřské jsem si udělala kondiční jízdy, párkrát jezdila (s doprovodem), ale pak přišla zima, sníh, tma...tak jsem to odkládala na lepší počasí, podmínky...a je z toho zase pár let, co jsem k tomu nesedla a mám strach jako poprvé. Takže když už se odhodláš, je potřeba nepřestat a řídit v podstatě kdykoli je příležitost.

jjustyna
8. říj 2015

@jajda2011 já jsem na tom uplně stejně a odhodlávám se ke stejnému kroku. Než se narodily děti trénovala jsem, ale syn pak v autě hrozně řval a nelíbilo se mu tam, tak jsem neřídila, jen se snažila, aby se nezbláznil a zase se bojím. Začíná mi to hrozně vadit, jak jsem nesamostatná, ale niméně se šííííííííííííleně bojím

annaluciapetrzel
8. říj 2015

@jajda2011 rozhodne kondicni jizdy. a s klidem i vice. jsem na tom stejne. a cim driv tim lip. jinak holky viz vyse maj naprostou pravdu ve vsem. Jo a pak, po jizdach - jezdi tak jak se citis. Ja jsem napr. nevyjizdela za provozu, jizdu si dopredu naplanovala (minimum odboceni vlevo hahahahaha) bala jsem se na rychlostni, txem jezdila po okreskach etc etc. Hlavne si k sobe (az budes po kondicnich) nevem nekoho kdo te rozhodi. Me 2 lidi kt se mnou jeli uplne vystresli (nee, co delas, jak jsi odbocila takto ne etc etc) a pak jeden kamos mi desne pomohl - klidas, vse mi rikal, nerval na me. chvalil. Tedka snad jezdim obstojne. Ale respekt mam (uf napsala jsem to trosku zmatene, ale snad chapes 🙂)

palomitacheca
8. říj 2015

@jajda2011 ja mam ridicak od roku 2004, ale hned po autoskole jsem asi 2 roky neridila, nemeli jsme auto. Pak jsme si male auticko poridili a ja s nim jezdila asi dalsi 3 roky. Pak se narodil syn, ja se prestehovala za partnerem a ten mel auto mnohem vetsi, k tomu to byl diesel a ja mela hruzu z jizdy v okoli Prahy, kde bydlime, takze jsem se jen vozila... kdyz se narodila dcera, tak jsme si poridili jine auto v benzinu, abych v budoucnu mohla vozit deti do skolky. K jeho rizeni jsem se odhodlavala asi 2 roky. Kdyz jsem byla s detmi u mych rodicu na Morave, tak mi tam manzel auto nechaval. A ja se jednoho dne rozhodla, ze proste pojedu. Na prvni kratkou jizdu se mnou jel muj tatinek, samotne se mi jet nechtelo. Podruhe uz jsem jela sama a postupne jsem si na auto zvykala na cestach, kde toho tolik nejezdi a ktere jsem znala. U nas v Praze jsem sice mela porad strach, ale musela jsem ho prekonat, kdyz zacal syn chodit do skolky a musela jsem ho tam odvezt... ted uz zase rok ridim, bavi me to a uz si troufam jet i tam, kam bych se jeste pred par mesici bala 🙂
Za me doporucuju to urcite zkusit, bud primo v autoskole, nebo s nekym znamym, ale hlavne jezdit a jezdit 😉

teatime
8. říj 2015

Taky doporučuji kondiční jízdy. Stačilo mi to třikrát s instruktorem a pak jsem začala jezdit sama. Takže když manžel pohlídal dítě, jela jsem třeba nakoupit. Měla jsem asi tři oblíbené trasy, kde jsem se nebála, a postupně jsem jezdila víc a víc a přibrala s sebou i syna. Teď už s tím v podstatě nemám problém, jen ten respekt zůstává, což je asi potřeba.

marton
8. říj 2015

@jajda2011 až si budeš jistá,že chceš a budeš jezdit,tak si zaplať jízdy.Mě to moc pomohlo.Vzala jsem si jich asi 10 a od té doby jezdím.Denně 🙂 .

veroteach
27. říj 2017

Ahoj, no buď požádej manžela/kamarádku, jestli nechtějí jezdit s tebou a usměrňovat tě, ze začátku třeba lehčí úseky, ale pokud to jsou nerváci (:D) a ty se i tak bojíš mít za auto plnou zodpovědnost, kondiční jízdy nejsou žádný ostuda. Začít zase sama jezdit autem za pár tisíc stojí, ne? ;) Autoškol, co kondiční jízdy nabízejí, je plno, doslova se v hledání neaktivních řidičů předhání, což je vidět i na jejich slevách třeba tady: http://www.slevykurzu.cz/kondicni-jizdy
Přeji šťastnou ruku při výběru a ať ti to jezdí! ;)