Riziko předčasného porodu, nový diagnostický systém

monca_hola
27. črc 2015

Jaký máte názor na nový diagnostický systém v rámci prenatální péče? Jedná se o monitoring děložní činnosti a pohybové aktivity https://www.facebook.com/prencare.cz budoucí maminky. Kontinuální monitorování (i několik hodin) probíhá v domácí péči. Maminka může každý den zaslat naměřená data lékaři z pohodlí domova. Uvítaly byste tokovou možnost, kdyby Vám byla nabídnuta Vaším lékařem????

japona
27. črc 2015

Neznám. Ale moc tomu neverim. Konkretně v mem případě, kdy mi hodně často tvrdlo břicho, si myslím, že by mi k ničemu nebylo. Zjistila bych, že mám kontrakce (což jsem věděla i bez krabičky, že?) a stejne jela na kontrolu, zda to nemá vliv na zkracování čipku.. Spis než pro maminky, mi přijde, že krabička bude pro doktory, aby viděli, že maminka nekecá a tu neschopenku opravdu potřebuje🙂

Takhle domácí uzv, to by byla jina liga!🙂)

hanik73
27. črc 2015

Takovou možnost bych asi neuvítala,i když riziko předčasného porodu u mně je.Po konizaci se mi zkracuje čípek,ale bříško naštěstí netvrdne.

martinamala37
27. črc 2015

Já teda nevím. Hrozil mi také předčasný porod, zkracoval se čípek, tvrdlo břicho a nakonec jsem šupajdila do nemocnice kde mi dali tractocile aby ten porod vůbec oddálili.
Ale pokud to někomu pomůže tak nejsem proti. 🙂

lavinka
27. črc 2015

Nevím k čemu je to dobré. Kontrakce snad pozná každá a pohybovou aktivitu taky ne? A jestli z toho bude lézt záznam jako při monitoru v nemocnici tak tomu stejně většina matek nerozumí... 😒

petunie_2
27. črc 2015

U mě vůbec na monitoru nebyly kontrakce patrné, přesto, že už jsem rodila (27.týden). Tak si říkám, že když to KTG nezaznamenal, tak tato krabička asi taky ne. Přitom já jsem kontrakce cítila.

veruska007
27. črc 2015

Z vlastní zkušenosti, kontrakce a děložní aktivita u mne vůbec nesouvisely s hrozícím předčasným porodem. Dcerka málem umřela ve 30.tt, kdy mi začala odtékat plodovka - ale kontrakce žádné a pohyby normální. Zato u syna jsem měla od 32.tt šílené poslíčky, kdy jsem slzela bolestí a svíjela se, až jsem padala na zem, vrtěl se tak, že křivka na monitoru byla jedna černá čára vedle druhé, v porodnici tvrdili, že se může narodit každou chvíli (ale nehrotili to, byl už dost velký)... a narodil se nakonec jen o dva týdny dřív. Takže za mne - na nic. Může to naprosto zbytečně plašit nebo podcenit jiné podstatné příznaky.

iluss
27. črc 2015

Já rodila obě těhotenství předčasně ( o 1 měsíc dřív) a u obou těhu jsem těsně před porodem byla u doktorky na prohlídce, kde mi dělala monitor a říkala, že na porod to ještě dlouho nevypadá. A já hned na to porodila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru