Autosedačka bez auta. Jakou jste pořídily?

marie_nn
15. únor 2022

Ahoj maminky, prosím je tu některá co to měla stejně jak já? Musíme pomalu pořídít pokračovací autosedačku, jenže nemáme auto.. Zatím na to nejsou finance... Ale sem tam s někým jezdíme, minimálně 2x týdně jezdim se známou na plavání, zatím máme vajíčko tak to je ok. Ale co s další sedačkou? Vy co jste neměli auto, a pořizovali jste sedačku.. Tak jen na pás? Bez izofixu.. Když jste jeli občas s někým... Auto určitě chceme ale je to zatím v nedohlednu.. Jsou i sedačky co se můžou poutat, a kdyztak k nim později koupíš ten izofix? Prý je lepší mít ten izofix... Děkuji za rady

pe_tu_ss_ka
15. únor 2022

@marie_nn šla bych do pásové autosedačky a koukala bych na protisměr a také na to, aby měla sedačky Plustest. My máme třeba čistý protisměr do 25kg axkid minikid a sedačka se v autě ani nehne. Malej v ní jezdí od 16m do teď (3 roky) a bude dokud z ní nevyroste.

sirinfirst
15. únor 2022

Máme sedačku, co jde poutat izofixem i pásem.

marie_nn
autor
15. únor 2022

@sirinfirst jakou prosím?

sirinfirst
15. únor 2022

@marie_nn my už máme tu třetí, ale i druhou jsme takovou měli, jen už nevim, co to bylo.. Jen tím chci říct, že takové existují a pro vás asi nejlepší řešení.

mysh_me
15. únor 2022

Ano, auto nemame a jedeme jen obcas s nekym, ted pred vanoci jsme kupovali pokracovaci sedacku, bez isofixu jen na poutani pasem. Radila jsem se i tady a vybrali jsme Joie Stages. Je protismerna do 18kg ale zaroven se da pak i otocit na posmer a da se upravit tak ze vydrzi i na vetsi dite.

kosi_cek
15. únor 2022

My máme takovou tu obyč podsedákovou s opěrkou (ušákem), připoutání na pásy od auta, je lehká, takže se dá dobře přenášet v ruce, což právě ne vždy nás někdo vyzvedne přímo u domu, taky zabere v autě dost málo místa, což je taky důležité, že se vejde i do maličkého, ale plně obsazeného auta. Každopádně ji využíváme spíš 2* ročně, než 2* týdně, ale pro nás bezautové je třeba zohledňovat jistě i právě takové parametry, jako přenosnost, skladnost a velikost sedačky a to docela velkou měrou, jinak jsem to popravdě moc nezkoumala, máme ji už dlouho a plní hlavně účel vedení pásu, nic moc jiného, většinou ji dáváme v autě doprostřed.

sirinfirst
15. únor 2022

@kosi_cek to ale není ta po vajíčku, ale už ta třetí, ne? Ty druhé mají vlastní pásy.

kosi_cek
15. únor 2022

@sirinfirst , jezdíme hodně zřídka, tak přeskakujeme celá období, třeba i celá "vajíčková" období, já vím, že u starších dětí jsem nikdy neměla ani autosedačku vajíčko, protože jsme se autu dokázali úplně vyhnout a nepamatuji si, kdy jely poprvé autem, asi kolem druhého roku? Ale vajíčko se dá taky používat docela dlouho..Vy jezdíte častěji, tak jistě budete muset zohlednit i to.

michelle_01
15. únor 2022

Mam za to, ze jedina pokracovaci sedacka, ktera umi vyrovnat sklon sedadel je Besafe Izi Turn. Napriklad v nasem aute nesla pouzit diky sklonu zadna jina.

michaela666
15. únor 2022

Šla bych do sedačky na pásy. Co teď zjišťuji kvůli sedačce pro dceru, tak sedačky Isofix+ pásy jsou snad 2 a je to dražší investice. Pro vás asi zbytečná pokud jezdíte jednou za čas. Isofix je blbuvzdorny, u sedačky na pás musíš dávat pozor na dobré připoutání. Stejně bezpečné jsou obě varianty. Na fb i je skupina, kde ti poradí s konkrétní sedačkou podle finančního limitu, typu auta a mír dítka.

j.a.n.i
15. únor 2022

No, sice je protismer bezpečnější, ale bez auta bych koupila nejakou relativne jednoduchou posmernou pasovou 9-18, at se ro rychle pouta a nevazi to 15 kilo. My meli Romerku, ale presny typ nevim, pasova odklapeci, odklopis, cvaknes pas, zaklopis, ona tim dopne pas a jedes. Zadne slozite protahovani a podobme.

nazka
15. únor 2022

@marie_nn klippan triofix, mrkni na ni. Jde i do protisměru. Je na isofix a pásy taky

kafr
15. únor 2022

@j.a.n.i myslím, že mluvíš o Britax Romer King.
Chtěla jsem ji taky doporučit.

Pořídili jsme ji jako další po vajíčku (v necelém roce), do druhého auta, dcera bude mít 4 roky a stále je super. Brali jsme ji dokonce z bazaru.
Lehká, jednoduché pasání, dobře polohovatelná.
Jasně, že nejlepší je isofix a protisměr, ale vzhledem k vašim potřebám...
Jen bacha u těch bazarovych na stáří, každý výrobce uvádí životnost sedaček jinou, ony ty plasty dost degradují kvůli výkyvům teplot v autě.

j.a.n.i
16. únor 2022

@kafr Jojo, diky, je to ona, drive se jmenovala Romer King II, ted uz jsou jako Britax vsechny.

jana_zofie
16. únor 2022

My sice auto mame, ale ta Joie Stages co mame je vcelku jednoduse preinstalovatelna a vlezla se i k nasim do jednickove oktavky (kratke pasy, malo prostoru mezi prednimi a zadnimi sedadly...). Jde protismeru i posmer. Nemyslim si, ze je dobre vykaslat se na protismer jen proto, ze je to "jen obcas", jak tu nekteri tvrdili. Nabourat vas muze kdokoli, kdykoli bez ohledu na to, jak casto a s kym jedete. Takze ze zacatku bych opravdu sla do protismeru. Isofix je podle me spis o komfortu uzivatele a manipulaci nez o bezpecnosti.

pajav
16. únor 2022

My jsme měli tento typ, dole je i videonávod. https://www.mall.cz/autosedacky-9-18kg/britax-r...

slunea
16. únor 2022

Na přehazování mi přijde fajn Joie Steadi. Je lehká, jednoduše se poutá, možnost protisměru. O ježdění po směru bych u cca ročního dítěte ani neuvažovala.
Šla by i Joie Stages, ale u hodně aut bývá problém, že na ni mají krátké pásy, to by se muselo ověřit.
Pásovou, co umožňuje protisměr do 25kg, bych nebrala, hodně složitě se poutá, provlékají se tam pásky pod lyžiny přední sedačky. A pokaždé ji poutat v jiném autě, to nechceš.
Isofix v této kategorii vůbec není třeba, co se bezpečnosti týče. Výhoda je, že zacvakneš a víš, že máš připoutáno. Ale ty sedačky jsou těžké, hůře se s nimi manipuluje, trefit se do isofixu a zatlačit tam tu sedačku není hned…

jolana24
16. únor 2022

Po vajíčku pořiďte Joie Steadi nebo Stages. Na to občasný ježdění to stačí. Rozhodně ne posměrnou sedačku.

pinkninja
16. únor 2022

@marie_nn Taky bych byla pro nejakou ze 2 Joie. Myslím, ze BR King byla super sedacka. Před 10 lety. Dnes jsou poznatky o bezpečnosti v aute trochu dal… Ale je to samozrejme na rodiči, jak se k tomu postaví. Stastnou ruku při vyberu.

jana_zofie
16. únor 2022

Omlouvam se, nemame joie stages ale joie steadi. Kdyz ony si jsou dost podobne ..

andelka
17. únor 2022

My máme joie stages a spokojenost. Přehazujeme ji do tří aut. Synovi jsou tři, kupovali jsme ji po vajíčku, v 14 měsících. Akorát že tehdy vyšla úplně skvěle i finančně,teď co jsem se dívala,tak zdražili. Ale jinak super. U jednoho auta nestačily pásy, když byla v protisměru, ale měli jsme prodloužení. Teď už syn jezdí po směru, má 98 cm a přes 17 kg.

veroniquecz
17. únor 2022

@andelka v jakem autě nestačily pásy prosím?

andelka
17. únor 2022

@veroniquecz tuším že ve Fabii. V té se vozil v protisměru. A i v mém Renaultu twingo. To jsou oboje malá auta. Teď už jezdí vzadu po směru a není problém nikde.