Autosedačka Britax Römer dualfix r. 2019. Máte zkušenost?

miaelle90
1. únor 2020

Dobrý den,
Zvažují koupi této autosedačky, líbí se mi ze je obousměrná, trochu mám obavy z manipulace. Uvítám zkušenosti těch, co sedačku vlastní. Dekuji

vendes
1. únor 2020

Máme tuto sedačku z roku 2018. Doporučuji ji zkusit na prodejně i s vaším autem a dítětem. Zabírá celkem dost místa (jako každá protisměrná). Původně jsme měli vybranou protisměrnou od Cybex, Britax měla snadnější polohování a dceři víc seděla. Koupě nelituji, otáčení je praktické, slouží dobře.

emamaira
1. únor 2020

Máme ji, otáčení je velmi praktické, otáčí se jednoduse a pro dítě je pohodlná. Ale je opravdu těžká a velká, pokud máte víc aut a prehazovali byste ji z auta do auta, je manipulace náročná. Jsme s ni spokojeni.

areh
2. únor 2020

Mám z roku 2018, jsem spokojená. Dvouletý syn už většinu času jezdí po směru. Vidí lépe ven. A rozhodně mu nevydrží do 4 let, spíš do 3. Ale podědí ji mladší. V autě se s ní manipuluje dobře. Na předávání z auta do auta není, je těžká,ale to souvisí s větší bezpečností.

vendes
2. únor 2020

Ještě dodám, že dcera ve 2,5 letech pořád v protisměru a místo měla.

barus18
2. únor 2020

Nedam. Na ni dopustit, dcera 2r stale jezdi protismeru a jeste tak z pul roku az rok urcite bude... Ma 84 cm a teprve ted se nohama zacina trochu dotykat sedadla, kdyz sedi v rovne poloze, kdyz spi, tak tim ze ji das do lehu, tak vzniká to misto zase jinak. Z me zkušenosti rvala nebo rve v sedacce proto, ze se nudi a musi byt pripoutana, i z toho protismeru vidi ven krasne, dokonce bych rekla ze lip, jak se ji vsechno tak rychle nemiha... Kolikrat cucim co vsechno hlasi ze vidi. Takze nad temahle argumentama kroutim hlavou (ve vlaku taky lip vidis v protismeru, protoze ti tam ten obraz zustane dyl. Po smeru vidis jenom rozmazane cary) To ze je otocna je naprosto skvela vec, mam ji vzdy nachystanou otocenou ke dverim, pasy zachycene nahore mezi plastovou skorepinu a polystyrenovy polstr, posadim ji tam a nemusim z pod ni ty pasy lovit. Na. Manipulaci v aute zcela bezproblemu, ovsem kdybyste ji chteli prendavat nejak castej, tak budes muset mit po ruce nejakeho chlapa. Teorii zvladam, ale prakticky nedokazu vycvaknout ty pojistky z isofixu, to musi fakt chlap (a to nejsem zadna babovka😁) . Zabira vic mista, ale to skoro kazda protismerna.za me je velke plus, ze je v ni dcera opravdu pekne schovana i z boku, takze mám lepsi pocit, kdyby doslo k nejakemu bocnimu narazu. Rozhodovali jsme se mezi touhle a joie spin 360 a ta prave nemela tolik materialu z boku, dite z ni vic jakoby trci. V britax je jak ve skorapce. Vydrzela by nam do tech 4 let urcite, zatim jsem pasy s hlavovou operkou posouvala jenom jednou a daji se posunout fakt hodně, nicmene cca za rok a pul ji preda mladsi, zatim nenarozene sestre a koupime vetsi.

badyr
2. únor 2020

@miaelle90 také máme, ale kupovali jsme v roce 2018 a jsme velmi spokojení. Syn má 2 roky, cca 88 cm, stále jezdí v protisměru, v létě v ní absolvoval cestu do Chorvatska, krásně se mu v ní spalo. Před koupí jsme si ji nechali dát do našeho auta, je poměrně velká, což určitě doporučuji a jak už bylo zmíněno, na časté předělávání z auta do auta to není, je opravdu těžká. My máme jedno auto, ale kdybychom měli dvě auta, tak ty sedačky koupíme 2. Za nás naprostá spokojenost, určitě doporučuji.

makronka222
3. únor 2020

Manipulace je primitivni, jako u kazde autosedacky, pokud nejsi kopyto a zvladas ridit, tak bys mela zvladnout i zapasat dite a sedacku jednim cudlikem otocit atd. I opice po obrne by to zvladla