Autosedačka Cybex, je bezpečná? Máte zkušenost?

barunn
12. kvě 2015

Jakou máte zkušenost s autosedačkou Cybex? Dnes mi v obchodě řekli, že se zjistilo, že není bezpečná, protože při převrácení auta na střechu dítě ze sedačky vypadne. Tato autosedačka se mi moc líbila a byla jsem rozhodnutá ji koupit, ale teď váhám zda nevzít spíše Romer. Děkuji za vaše názory a přeji hezký den

misar91
13. kvě 2015

tak o tom jsem neslyšela a naštěstí se nám nic takového nestalo takže nemůžu posoudit.my u cybex sedačky používáme ještě pultík takže si myslím že vypadnutí nehrozí ale na tohle se teda pozeptám.nicméně,v zimě jsme měli jeden karambol.začali jsme se točit na silnici na ledu,nakonec jsme zadkem narazili do hory sněhu.nebyla to extra rána ale semnou to dost škublo....malej v klídku spinkal a ani o ničem nevěděl 🙂

anetpierowska
13. kvě 2015

My mame sedacku cybex 3,5roku a jsme s ni moc spokojeni. Kdyz je dite vetsi tak roste s nim. Je v ni pripoutany, jako kazdy bez sedacky. Myslim si, ze je to kravina.

eva267
13. kvě 2015

Já mám pocit, že jsem někde četla, že je to fáma. My máme cybex palas 2fix. Máme za sebou teda čelní náraz v 70-ti km rychlosti-ne převrácení na střechu. Já zlomená hrudní kost, dcera nic. Máme teda pultík. Jak je to, když má sedačka pásy, nemají děti tendenci se sami rozepínat? U nás si to nedokážu představit, dcera je šílený kutil.

kamino
13. kvě 2015

Mame Cybex Pallas a asi nejlepsi sedacka,co jsme mohli koupit. Prcek pultik miluje a bezpecna urcite je,nemyslim,ze by dite mohlo vypadnout.. Cybex vyhral veskete testy jak Adac,coz je nemecky autoklub,tak rakousky,je vitez Dtestu, a temto institucim verim. A v druhem aute mame druhou sedacku,neni s pultikem a prcek v ni neni moc spokojeny,kdyz usne,tak je zvykly se opirat t ten pult,v te druhe mu hlava lita ze strany na stranu,kdyz ho poradne neutahnu,coz mu zase neni moc pohodlne,tak si vyndava ruce z pasu... Nastesti tu druhou vyuzivame jen u babicky,coz jsou popojizdky u babicky jednou za dva mesice,tak to musi vydrzet...

alcar
13. kvě 2015

Take mame Pallas 2 a podle me je to kravina. Pokud se dodrzi spravna montaz pultiku, tak tam dite nema zadnou mezeru, kudy by mohlo vypadnout. Stejne to je s pasy, pokud nejsou spravne zapnute a dite je ma na pazich a ne na ramenou nebo volneji utazene (s cimz se setkavam velmi casto 😲 ), tak taky muze vypadnout. Podle me je tohle urcite soucasti testu, kterym se sedacka testuje.

anetpierowska
13. kvě 2015

@eva267 malej se nerozepina a to mu jsou 4. Snazi se to spise zapnot se mnou. My taky mame Cybex Pallas. A vybirali jsme podle testu tu nej. Sice si clovek priplati, ale aspon ochrani dite. Nikdy bych nekoupila sedacku za 1500kc.

kajalka
13. kvě 2015

Kamarád tohle zjistil přes německé zdroje, že při překulení auta pult vyklouzne z pásů. Cybex hodně obchodoval s bezpečností-podplácení testů. Pak nám to víceméně "podpultově" potvrdili i v prodejně.

anetpierowska
13. kvě 2015

Jak muze vyklouznout z pasu? To nechapu.kdyz ten pas se zapina pres pultikhttp://www.kocarky.as/images-admin/Image/pall5.JPG jinak na teto strance to pani ma krasne popsane
http://www.kocarky.as/akce/cybex-pallas

alcar
13. kvě 2015

@kajalka blbost, ale samozrejme si verte, cemu chcete. Vite, jak ten "pult" vubec funguje? 😅

kamino
13. kvě 2015

@kajalka Nechci se hádat, ale technicky to není možné.. ten pás je jakoby zařízlý v pultíku, tudíž by se ten pultík musel jedině rozlomit... viz foto..

kajalka
13. kvě 2015

@kamino Však já se nehádám, tu sedačku jsem viděla, dítě jsem v ní taky měla. Píšu jen zjištění kamaráda. My se pro ní nerozhodli z různých důvodu, jako tisíce jiných spotřebitelů. Tečka.

gepe
13. kvě 2015

@kajalka my mame zase z nezavislehomzdroje, ktery dela odborne posudky i primo crash testy, ze pultikove sedacky jsou nejbezpejsi. Dela i prednasky v ramci bezpecnosti deti v autech. Pokud je pultik dobre usazen, pripoutan, slouzi jako airbag a ano, i proti vypadnuti ditete. Mj. Cybex palass 2fix, kiddy guardian, vysly velmi dobre, nadprumer.
Pres jake nemecke zdroje?

glimmer
13. kvě 2015

my máme cybex skoro 4 roky a naprostá spokojenost ... synkovi je 2,5 roku a má pořád pultík, Anička už jezdí bez pultíku ... naštěstí jsme nikdy s dětmi nebourali, tak to nemohu posoudit z tohoto hlediska, ale na tuto sedačku nedám jinak dopustit.

atinkaa
13. kvě 2015

@barunn uprimne mame cybex a neviem si predstavit ako by slo vypadnut z tej relativne tazkej a dobre zapezpecenej sedacky...za mna je fakt precizna, podla mojich nemeckych zdrojov najlepsia, nejake atesty, ktore by som musela dohladavat, ma ceny i rodicovske teda tych co ju pouzivaju denne.
Ine sedacky pozname tiez z taxikov,..ono to lieta s dietatom len pri zakrute, neviem si ani predstavit co by to urobilo ak sa sliapne na brzdu fakt prudko alebo pri naraze ☹ je to taka pro forma vec, rovnako ako podsedak z ktoreho sa dieta zosmykava, pada.

gepe
13. kvě 2015

Jo a zapomela jsem dodat, mame cybex 2fix a nemenili by jsme.

veronicka89
13. kvě 2015

@barunn nejsi nahodou z ostravy 😀 v ostrave ma jedna pani prodavacka v oblibe toto rikat. Ptz ji tam neprodavaji a asi si mylsi ze jsou lidi blbi , ale sedacka cybex patri - s maxi cosi, romer, kiddy mezi spicku jak v testech tak i u uzivatelu 🙂

kajalka
13. kvě 2015

@gepe Nezlob se, ale kdo chce, nechť si zdroje vyhledá sám, nehodlám ztrácet čas dotazováním kamaráda a ani ho nechci obtěžovat. Svou zkušenost jsem napsala, nikoho tu nepřesvědčuju o opaku. Pokud je to jen fáma, pro uživatele jedině dobře.

alcar
13. kvě 2015

@kajalka Tak clovek ma pravo vstoupit do diskuze a rict vlastni nazor, o tom zadna. Ale musi to byt konstruktivni nazor a ne stek do tmy... Uvedte sve nemecke zdroje a objasnete vasi "podpultovou" informaci z prodejny. Doufam, ze vam to neporadila prodavacka. 🙂

veronicka89
13. kvě 2015

@kajalka ono konkurencni boj je svine ... 😉

gepe
13. kvě 2015

@kajalka ale co jsi psala, to nebyla Tva osobni zkusenost, alespon to jsi nezminila. Psala jsi ze kamarad povidal, v kramech povidali, kdesi kdosi. Proto jsem se zeptala, kde presne to vzal, jelikoz me to zaujalo. Nezlobim se 🙂 a nezlob se Ty na me, ze informaci typu, kamarad povidal vezmu stejne jako kdyby mi napr nase sousedka rekla, ze mame tehotne vchodove dvere 🙂

veronicka89
13. kvě 2015

@alcar prodacka v prodejne kde cybex neprodavaji 😀

kajalka
13. kvě 2015

@gepe Též sem nedáváš o nic důvěryhodnější informaci. Ať každý vybírá podle svého uvážení, já kamarádovi a jeho schopnosti rozeznat relevantní zdroje věřím, Tím to pro mě hasne, nehodlám se zde s někým ubíjet odkazama na naprosto nezávislé studie a zkoušky, protože vše je napadnutelné.

anetpierowska
13. kvě 2015

Ano jak rikas vse je napadnutelne, i on je napadnutelny. Je to kazdeho vec, kterou si vybere, jak pise spousta maminek, co jsem tu cetla,tak jsou. Ni moc spokojeni. Tak at doda, kde to zjistil. Tech testu je spousta a ve vsech vysla vyborne.

alcar
13. kvě 2015

Myslim, ze vsechny by zajimalo, odkud tuhle, troufam si rict naprosto prevratnou (bez ironie), informaci vzal. Protoze to, ze z teto sedacky dite "muze pri nehode vypadnout" je vysoce relevantni informace, na kterou by meli byt zakaznici upozorneni! (Je to stejne, jako kdyz si koupi clovek lampicku v Ikei a ona vybuchuje. Hned je treba upozornit spotrebitele a stahnout ji z prodeje.) Tohle je totiz dost "velka vada na krase" a myslim, ze s tim by i tim nejbanalnejsim testem sedacka v zadnem pripade neprosla!

frantiska85
13. kvě 2015

Nevěřím, že by z pultíkové dobře použité sedačky mohlo dítě vypadnout. Podle mně jsou to lži obchodníků, kteří chtějí prodat jiné modely sedaček.

nkubountova
13. kvě 2015

M teda máme zatím vajíčko od Cybexu, ale vybírali jsme podle hodnocení na d-testu, myslím, že jsou bezpečné 🙂

elu
13. kvě 2015

cybex doporučuji, testu se dělá víc, a nejde všechny podplatit, jinak pokud jde o bezpečnost je dobré mít hlavně bezpečné auto 🙂

alcar
13. kvě 2015

Kdyz vidim takoveto obrazky, tak bych sedacky s pasy snad i zakazala. 😲 😅

elana
13. kvě 2015

hm, mě přijde teda nebezpečnější (lépe řečeno zrádnější) Römer, vzhledem k tomu, že si dítě může nepozorovaně vyvlíct ruce z pásů (ale sedačka zůstává zapasovaná, takže to auto nenabonzuje) a vklídku si tam sedět nechráněné. Zlatý Cybex v kategorii 9-18kg, pominu-li, jak je ta sedačka lehká, snadno manipulovatelná do auta a pohodlná pro dítě (na rozdíl od tvrdýho Römera), tak tohle je pro mě významné plus sedaček s pultíkem.

kat. 15-36kg jsem teda pořídila Römera (Kidfix XP SICT), ale i tak mě nakonec mrzí, že jsem nezůstala u pro mě osvědčené a vyhovující značky, je tvrdý, nepolstrovaný, nepolohovatelný, měla jsem koupit Cybex M-fix...no, co už. Junofix jsem rozhodně neprodala, bude se v něm vozit malá, až vyroste z vajíčka.