Autosedačka do protisměru jízdy

hanka_12345
10. říj 2018

Ahojte prosim poradte, chci koupit autosedacku tu 9kg+ (presne nevim)ale chtela bych ktera se da dat do protismeru jizdy, nemuzu zadny najit ale vim ze neco hodne malo se vyrabi

dekuji

masotri
10. říj 2018

@hanka_12345 je jich spousta v různých cenových relacích. Ne každá sedí do každého auta a každému dítěti. Doporučuji na FB skupinku Děti proti směru. Jinak jsou to sedačky Besafe, Klippan, některé Römer, Concord, z levnějších pak Joie stages, every stage, spin 360... Záleží jestli máte isofix nebo by měla být na pásy.... Je tam dost faktorů.

veronikaveronikaveronika
10. říj 2018

My máme be Safe. Jezdili jsme obráceně tyjo skoro do roka a něco tuším, ale abych nekecala.. ale pak jsem musela měnit auto nachvilku a bez Isofixu bohužel obráceně nešla. Takže dcera začala sedět stejně jako my. A už jsme neotaceli když jsem měla zpět své auto. Ale je fajn. Za mě sice drahá ale super sedačka. Dá se celá jednoduše vyprat( potahy) . Má dlouhé pásy takže by měla vydržet a nebudete brzy shánět zase větší sedačku. A hlavně tam má tu jak to nazvat🤔😂 mno že dítě nemá nohy opřené o sedačku a kolena pod bradou. Je tam k ní takový kus železa na který si dítě opře nohy. Tudíž nešpiní sedačku v autě plus si může volně nohy pustit dolů meziprostor sedačky a autosedačky. Kamarádka třeba měla proti ale otáčeli ji brzy právě proto že autosedačka byla hned nalepená na sedačce a její dcera je docela dlouhá takže měla pak kolena pod bradou. A sedačka z auta byla od bot špinavá jako prase. Ale to vám ji nechci cpat. Po jine jsme nekoukali. Takže třeba jich je spousta s touto možností 🙂😉jen přidávám svou zkušenost. A ještě má besafe auto potahy takže se dítě tolik nepotí. Jako při klasickém potahu co jsme měli třeba ve vajíčku. 🙂 Je polohovatelná což teda stejně nevyužíváme zatím 😁a za hlavou ten polštář nebo ochrana jde také vysouvat s tím jak dítě roste.

petrasipkova1
10. říj 2018

@hanka_12345 my máme od maxi-cosi opál, je super, dcera jezdila proti skoro do 2 let.

rebe
10. říj 2018

Doporučuji BeSafe. Na rozdíl od jiných nemají sedák položený přímo na sedadle, ale zvýšený. Díky tomu tam má dítě mnohem více místa na nohy a sedačka může být proti směru déle. Dceři je pět a po směru jsme ji otáčeli před měsícem.

nupta
10. říj 2018

@hanka_12345 Tady jsem čerpala informace, ale vybírala jsem v obchodě a zkoušela sedačku v autě. Máme Concord reverso do 105 cm a 23 kg, ale doporučuju zkusit i s dítětem.
http://protismeru.cz/

nupta
10. říj 2018

@rebe Do kolika cm prosím byla? Nám ta naše do 105 cm vydrží tak do tří let a nemůžeme najít vyšší.

rebe
10. říj 2018

@nupta Dcera má 105 cm, ještě by se tam vešla, ale o moc déle asi ne.

marketa_sob
10. říj 2018

Po vajíčku jsme koupili Concord reverso plus, jinak jak už tu bylo psáno, doporučuji přehled protisměrných autosedaček tady: http://protismeru.cz/ a fb skupinku Děti proti směru

nupta
10. říj 2018

@rebe Díky, ten náš synátor je asi dlouhán😉.

hanka_12345
autor
11. říj 2018

@rebe diky, jaky typ mate, prosim? 🙂

kizii
11. říj 2018

@veronikaveronikaveronika Diky za zkusenost! 🙂

rebe
11. říj 2018

@hanka_12345 BeSafe Izi Combi. A ford mondeo a ford S-max.

eskal
11. říj 2018

@hanka_12345 My teď máme nově Be safe izi Kid, je teda jen protisměrná (cca do 4 let), ale tak jsme to chtěli. Tchýně by totiž ráda vozila po směru, ale je mi jasné, že jak bude malá jednou po-, proti- se jí už líbit nebude. Tahle sedačka je s izofixem, doporučila nám ji paní v prodejně, že pokud budem sedačku přemisťovat z auta do auta, je rychlejší na prodělání ten izofix. Cena teda masakr, ale bezpečnost především. Snad jsme koupili dobře. Radím teda vyzkoušet (jakoukoliv) sedačku v autě, ne každá sedí všude.

marcyb
Odpověď byla odstraněná
Zobraz