Autosedačka Römer King Plus nesedí v autě

jop
5. bře 2012

Zdravím, máme autosedačku Romer King Plus a nejde nám do auta nainstalovat tak, aby se vůbec nehýbala a pásy byly maximálně napnuté. Ve Škodě Octavii to šlo bez problémů, ale v Opelu Corsa jsou ty pásy prostě vždycky volnější a sedačka lehce "plave". Máte někdo podobnou zkušenost?

veruska007
5. bře 2012

My teda máme jinou autosedačku i jiné auto... ale taky nám jedna autosedačka dobře neseděla v autě. Vymontovali jsme pásy a nechali je upravit na potřebnou délku normálně v brašnářství 😉. Teď sedí jak přibitá.

jop
autor
5. bře 2012

@veruska007 aha, no mně se nějak nezdá, že by to mohlo být délkou pásů - to je přece jedno, jak dlouhé jsou pásy, nebo ne?

weri1
5. bře 2012

já si taky myslím, že nezáleží na délce pásů, je to jakoby se připásal člověk, prostě povytáhneš podle potřeby
sedačka by měla být napevno to je jasný, tam bude zrada jinde

veruska007
6. bře 2012

@jop U nás to bylo délkou pásu... byl z jedné strany kratší ... takže jsme ho nechali prodloužit z té strany, co je zabudovaný dole v sedadle (nez té vysouvací) a tím se to vyřešilo a autosedačka sedí krásně. Ale taky to může být vytvarováním sedačky nebo naklopením autosedačky (jestli Romer lze polohovat).

jop
autor
6. bře 2012

@veruska007 díky moc za postřehy

jasekd
6. bře 2012

@jop A kdyz si tam nekdo sedne, tak ma pas napevno? Mne to pripada jako spatne navijeni pasu 😕 Nebo je sedadlo nejak moc vytvarovane a sedacka se na nem kyve? Pak bych zkusila podlozit treba dekou. My prave mame oktavku a tam sedi pekne pevne.

jop
autor
6. bře 2012

@jasekd já mám dojem, že to bude v jiném sklonu sedadla auta. Ale myslím, že podložení dekou z hlediska bezpečnosti není řešení. Zkusím se zeptat ještě nějakého odborníka na sedačky. Romerku jsem zkoušela dát i do Mazdy a tam taky nesedí úplně pevně. Nevím, možná je nějaká vůle povolená, ale my jsme právě zvyklí z té Octavie, že tam to sedělo perfektně.

jasekd
6. bře 2012

@jop to me taky napadlo, myslela jsem spis jen neco do pripadne prohlubne, ne pod celou sedacku, to by pak vadit nemelo. Podle me ale mala vule tam muze byt.