Autosedačka - vajíčko pro velké dítě, jaké koupit?

ghata1
19. lis 2016

Dobrý den všem,
prosím pěkně maminky, které máte větší dětičky o radu, jakou autosedačku - vajíčko koupit. Mám doma autosedačku Brevi, ale je strašně úzká, má tedy velmi malý prostor pro dítě. Dcera má 6 měsíců a váží 9 kg, měří 70 cm a nesedí a podle předchozího dítěte bude zřejmě sedět asi až kolem 10. měsíce. Do té doby potřebuji nové vajíčko. Tedy nové kupovat nechci, podívám se na internetu z druhé ruky. Nicméně jaké koupit? Potřebuji poradit, které z těch vajíček je dost široké, tedy co nejširší no a také zároveň větší i na délku. Zatím tedy hlavně ta šířka, protože když dceru obléknu do kombinézy, tak tam chudák sedí celá pokroucená a nemůže se ani pohnout. Možná bych také upřednostnila tu, která je více do lehu. Brevi je spíše do klubíčka, což mi dost vadí, připadá mi, že má hlavičku nalepenou na hrudníku. Moc Vám děkuji za rady.

mira100
19. lis 2016

@ghata1 Já jsem měla podobný problém, kluk mi z normálního vajíčka vyrostl v 4 měs., byl hodně dlouhý... neporadím vajíčko, ale pořídila jsem si sedačku 0-18kg, vypadá to jako normální sedačka, ale jsou trochu drobnější a upínala se do protisměru tak dlouho dokud neseděl (ještě to bylo i nějak na kila), pak když seděl tak se přendala do normálního směru a bylo to v pohodě... Měla jsem jí tedy v autě v zadu... měla výhodu, že dokud byl v proti směru, tak jsem jí mohla trochu položit a když povyrostl, tak spíš seděl... zkuste se na to podívat... jsou různé druhy a chvíli nám vydržela, vždyť to dítě bylo v 6měs. dlouhý jak jiný v roce 🙂

ghata1
autor
19. lis 2016

Děkuji za informace. Taky jsem nad tím uvažovala, ale prý tato kategorie se moc nedoporučuje. Tak jsem právě uvažovala o vajíčku z druhé ruky. Ale možná nakonec koupím tuto sedačku, jen mi přišlo vajíčko pohodlnější na přenášení.

digydigy
19. lis 2016

Máme poděděný Romer babysafe, malý má 14mesicu, kolem 10kg, 80cm a stále se vejde, byť v kombinéze už se pásy hůř zapínají.

katriss
19. lis 2016

My máme vajíčko od Inglesiny, kde dcéra bude ešte veľmi dlho, má 10 mesiacov a syn v nej sedel skoro do 2 rokov a to nebol žiadny drobec. Skutočne je to asi najpriestrannejšie vajíčko aké som videla. Môžem len odporučiť.

klara2606
20. lis 2016

@ghata1 Ano nedoporučuje, ale měla jsem stejný problém. Sedačka romer to vyřešila. Nejezdím s malým žádný dálky tak jsem to přešla. Spíš vidím nevýhodu v tom, že dítě ještě nesedí a když už má tu sedačku (třeba romer) na pevno v autě je těžší s ním někam jít. Třeba na nákup nebo tak. V tom vejci ho má pořád člověk kam položit. Teď jsem to řešila nějaké dktory a musela jsem ještě navíc vozit to vejce, abych tam malého dala jen na pár minut než mě vyšetří.

sara84
20. lis 2016

Ty sedacky - vajicka do 13kg jsou vetsi- sousedka mela starsi Chicco a dost prostorna, my meli Jane Strata a taky byla docela siroka,prostorna!

ghata1
autor
21. lis 2016

@katriss Prosím a jedná se o Inglesinu Huggy? Také jsem o tom slyšela, asi koupím tuto. Moc děkuji.

ghata1
autor
21. lis 2016

@klara2606 Ano, to mne taky právě napadlo, takže spíš zvažuji to vajíčko. Vypadá to, že si koupím tu Inglesinu. Moc děkuji za rady.

ghata1
autor
21. lis 2016

Všem moc děkuji za rady! 🙂 Pěkný večer.

katriss
24. lis 2016

@ghata1 áno máme Inglesinu Huggy, naozaj môžem len odporučiť. Ak ste sa už rozhodli, verím ze budete spokojní 🙂

ghata1
autor
24. lis 2016

Ano, už je objednaná z druhé ruky. Snad bude dobrá.