Autosedačky 9-18 kg. Máte tip?

innuska123
2. kvě 2022

Ahoj holky, potrebuji vybrat autosedacku do auta pro dceru (od 9-18 kg). Lezim v tom druhy den a porad nevim, ktera je ta nejlepsi. Muzu pozadat o tipy, v cem vozite Vase deti.

zelenaesmolda
2. kvě 2022

Skupina Autosedacky-bezpeci pro deti.
Jinak pokud neuvedes rozmery ditete a jake mate auto tak ti nikdo nic kloudneho neporadi.
Urcite ale vol protismer,je 5x bezpecnejsi nez posmerna sedacka.

pe_tu_ss_ka
3. kvě 2022

@innuska123 také jsem za pritismer, alespoň do 4 let. Pokud nemáš FB, tak hledej autosedačky s označením Plus test. Máme staršího stále v axkid minikid (čistý protisměr do 25kg), a má přes 104cm a kolem 17kg, místo na nohy má pořád pěkný.

zrzinda
3. kvě 2022

My jsme si mysleli, ze koupíme Britax, má ho kazdej.
Ale v obchodě nám pani rekla, ze ho úplně nedoporučuje, ze už jsou další sedacky, které jsou vychytanejsi. V podstatě nám rekla, ze pokud vybereme mezi značkami Nuna, Joie a Maxi-Cosi (tím posledním si ale nejsem stopro jista), ze to bude dobrý. Máme Nunu a je skvela úplně 😊

katule1990
3. kvě 2022

@innuska123 Ono by bylo fakt potreba znat vic parametru, aby ti nekdo dobre poradil. Taky jsem vybirala dlouho a nakonec vybrala Joie Steadi. Chtela jsem do 18 kg (ne do 36 kg), protoze syn je hodne drobny a mame vzadu v aute strasne malo mista, tak aby ta sedacka byla mensi a na pasy, coz je uspornejsi.

michaela666
3. kvě 2022

Máme Joie Steadi pro drobnější dítě a jsem spokojená. Hodně záleží na typu auta a velikosti pasažéra. Vybírala jsem na základě doporučení ze zmiňované skupiny, jela si ji vyzvednou na prodejnu a pán mi ji dal do auta a upravil přímo na dceru.

ada22
3. kvě 2022

Určitě vybírej sedačku v protisměru jízdy je to bezpečnější. Dále je možnost mezi sedačkou čistě protisměrnou a nebo kombinovanou, která jde případně otočit po směru. Dále hodně záleží na typu auta. Některá auta mají natolik sešikmené zadní sedačky, že se nedoporučují isofix autosedačky, protože nedosáhneš optimálního sklonu a dítku pak padá za jízdy hlavička když spí. Sedačky na autopás sedí v autě pevně mají větší nosnost a dosáhneš u nich lépe optimálního pololehu. Už máme velké děti, ale my měli sedačku od be safe na isofix a u druhého auta byl problém se sklonem sedaček a pak nám děti dosáhly 18 kg dříve než bylo vhodné je dát do pokračovací sedačky, kde poutáš již jen autopásem. Takže jsme u druhé pořídili ještě Romer max way plus a jezdila v ní asi do 4 a půl a to rozhodně není drobek. Ta Romer max way mi ve finále přišla lepší než ta Be safe.

innuska123
autor
3. kvě 2022

@ada22 Pocita se, ze sedacka pujde do Skody Kodiak. Dcera neni nejmensi. Patri spise k vetsim detem. Moje predstava byla Joie i-spin 360.

elesse
3. kvě 2022

Meli jsme vybralou joie ispin v centru autosedacek. Ale kdyz jsme do ni syna dali, nemel moc rezervu na nohy, vzali jsme Klippan Triofix. A po cca roce je videt, ze kdyby jsme tu ispin vzali, zase ji menime. U babicky ma otocny britax a nohy uz mu protismerne vubec pohodlne nejsou

pe_tu_ss_ka
3. kvě 2022

@innuska123 jestli je dcera větší, tak bych koukala na autosedačku do 25kg a na pásy, tam se dá regulovat vzdálenost od opěradla a bude místo na nohy. Syn má pak pořád místa hodně, nemusí si krčit.

janule0123
3. kvě 2022

@innuska123 máme be safe izi turn… umí srovnat sklon sedaček a uživatelsky velice příjemná (pokud ji teda nepotřebujete přehazovat z auta do auta.. to je malém na rozvod 😂😂)v britaxacke malá plavala … Nuna byla sympatická, ale malé seděla víc besafe… doporučuji vyzkoušet 🤩je obousměrná .. ale jezdí protisměru a věřím ze dokud ji sedačka bude zůstane v něm 😂😎

zelenaesmolda
4. kvě 2022

@innuska123
spinka ma malo mista na nohy a tusim,ze skodovky maji zkosene sedacky takze na ne isofixove sedacky nejsou vhodne,vyrovnat sklon umi be safe

jolana24
5. kvě 2022

@zelenaesmolda Sklon sedadel ve škodovkách vyrovná i ta i-spin