Autosedačky Cybex a přechod pod Čínu

nikcule
20. črc 2016

Zdravím, chtěla bych znát Váš názor, zda jít či nejít do autosedačky Cybex Aura Fix ve váhové kategorii 9-36 kg. Vyhlídla jsem si ji a od začátku je to můj favorit vzhledem k poměru bezpečnosti a ceně. Ale četla jsem, že Cybex přešel pod Čínu a kvalita těchto sedaček šla hodně dolů, takže jsem nyní na vážkách, zda ano či ne. Případně mohli byste doporučit jinou bezpečnou sedačku v této váhové kategorii s přiměřenou cenou? Nejlépe do 4 000 kč? Děkuji.

alisek
1. srp 2016

@nikcule mrkni na nově testovanou autosesačku zn. joie, má také pultík, unás se zatím prý dle dtestu neprodává ale v tstech obstála dobře

Dlouholetí společníci dTest 6/2016)

Vícerozsahové sedačky pro děti od 9 do 36 kg se stanou dlouholetým společníkem vašeho dítěte. Vedle samozřejmých vlastností, jakými jsou dobrá ochrana a pohodlí, by měly být dostatečně prostorné a dobře nastavitelné, aby s ním rostly.

Otestovali jsme dva modely – Joie Transcend a Römer Advansafix II Sict. Oba poskytují srovnatelnou úroveň ochrany, uspokojivou při čelním nárazu a dobrou při bočním, mají výbornou stabilitu na sedadle vozu a dobře řešené vedení pásu. Po stránce obsluhy je na tom Römer hůře. Hrozí u něj vyšší riziko nesprávného připevnění, samotná instalace sedačky a poutání dítěte je komplikovanější. Co se týká ergonomie sedaček, Römer zabírá méně místa, ale není tak prostorný. Poloha dítěte v sedačce není ani v jednom případě ideální. Drobnou vadou na kráse sedačky Joie je nález mírně zvýšeného obsahu nežádoucích látek.