Bezpečná autosedačka 0-18kg, poraďte

martinakl
8. črc 2013

Ahoj. Asi budem pořizovat sedačku 0-18, protože naše vajíčko není zrovna bezpečné a malý ještě pořádně nesedí a 9kg taky v nedohlednu 🙂 Ale do vejce už se špatně vejde. Problém je, že máme starší auto a asi nemá úchyty na isofix. Existuje nějaká sedačka v této kategorii, která jde připevnit jak pomocí pásů, tak pomocí isofixu (až koupíme nové auto)? A samozřejmě bezpečná (ale to už si pak kdyžtak dohledám 🙂 ). Díky.

zlatelevizeedna
8. črc 2013

Ahoj, taky řeším to samé🙂. Po konzultacích s člověkem z oboru jsem si vyhlídla sedačku firmy Besafe - já budu brát iZi Combi X3 s isofixem. Jde poutat isofixem v protisměru a pak ji lze použít i po směru - tam už se ale poutá pásy. Obecně je to velká a těžká autosedačka, takže asi nebude vhodná, pokud ji chceš často přehazovat mezi auty. Má i neizofixovou verzi, ale ta se prý dost obtížně poutá. Ještě jsem zvažovala Cybex Sirona, ale ta je proti Besafe o dost menší - ani u jedné bych tedy nepočítala s tím, že mi tam dítě vydrží do čtyř let, ale v té iZi Combi by mohlo aspoň chvíli😉.
Ty isofixy si dohledej, možná tě vaše auto překvapí, já jsem taky dlouho myslela, že je nemáme, a jsou tam😀.

zlatelevizeedna
8. črc 2013

Jo a tady odkaz na diskuzi, kde se ptám na sedačku člověka, který je prodává🙂.
http://www.emimino.cz/diskuse/pro-steeveea-besa...

martinakl
autor
8. črc 2013

@zlatelevizeedna Já jsem hledala a našla na anglické diskuzi, že asi opravdu nejsou. Máme Saxo. Jinak já nechci přehazovat mezi auty. Teď by byla připoutaná pásy v Saxu a časem, až pořídíme lepší auto, tak bychom ji přendali s isofixem do něj, aniž bychom museli kupovat novou sedačku... Díky za odkaz, mrknu tam 🙂