Hledám sedačku 9-18 kg pouze protisměr. Máte zkušenost?

slavkaperla
16. led 2020

Dobrý den,
hledam autosedacku,.ktera je pouze do protisměru na 9-18kg, popripade 9-25kg... Bud isofix nebo pásy, to je jedno. Muzete mi, prosim, poradit? Máte někdo takovou sedačku? Budu rada za cely nazev autosedačky a pořizovací cenu. O skupine na fb vím,ale uz par dni cekam na prijeti.
Prohlizim net uz dlouho a ty nazvy a nazory uz me zahltily, je to samy max, izi, isize, dual fix a nemuzu se dohrabat na to,co hledam. Nakonec skoro z kazdyho hledani vyleze,ze sedacka je na 0-18kg a ze od 13 kg ji muzu dat po smeru. Ale to ja vubec nechci..

slavkaperla
autor
16. led 2020

Připadne kdyby tu nekdo mohl sdilet zkusenost s tou velikosti 0-18kg. Davali jste tam deti od narozeni nebo jste prechazeli z vajicka?
Me prijde zbytecny davat penize za sedacku 0-18kg, kdyz je na 2 kategorie a ja vlastne vyuziju uz jen tu vetsi kategorii. Jestli mi rozumite. Proto bych rada primo tu kategorii,kterou vyuziju = od 9 kg. Baby ma 10kg, 10mesicu a uz sedi. Presto bych ho rada vozila polozenyho. A nejvic mi jde o ten protismer.

slavkaperla
autor
16. led 2020

A poslední dotaz. Mate nekdo autosedacku protismernou na prednim sedadle? Je na pasy? Vidite do zrcatka? A pokud jo,tak jaka to je sedacka a pripadne i jake mate auto?
Budu vdecna za odpovedi. Preji pekny den.

surikata131
16. led 2020

@slavkaperla já mám zatím malou ve vajíčku takže osobní zkušenost nemám, ale hodně se tam doporučuje axkid minikid, ta je na pásy, do 25kg, pak tuším stejná kategorie klippan century, dobrá značka je i besafe, na isofix jsou protisměrky do 18 kg kvůli nosnosti isofixu

surikata131
16. led 2020

Hodně tam lidi píšou (fb děti proti směru), že mají britax romer dualfix, pak třeba ještě cybex sirona...ale nejlepší je asi jet do specializované prodejny a vyzkoušet co sedí v autě i dítěti, bývá problém se sklonem sedaček hlavně ve škodovkách, pak dětem padá hlavička když spí...dobré jsou prý prodejny centrum autosedaček (praha, brno)

surikata131
16. led 2020

@slavkaperla jestli už sedí tak by to neměl být problém, jinak pro nesedící děti je nejlepší vajíčko, i když jsou větší sedačky psané jakože od narození, tak to není vhodné dát tam nesedící miminko

juanka
16. led 2020

Britax Romer Dualfix. Je sice otočná, ale aspoň se do ní dítě dobře dává

juanka
16. led 2020

Ještě Klippan triofix

zmatena_prvomatka
16. led 2020

My mame britax römer dualfix isize 0-18kg nebo do 105cm. Syn v ni jezdi od 6 mesicu, jeste nesedel, takze jezdil vleze v protismeru. U tehle autosedacky je nejvetsi vyhoda, ze je otocna o 360 stupnu, takze pri poutani ditete do sedacky clovek nemusi hodit sipku do auta a nejak se tam kroutit. Jinak je to jedna z nejlepsich co se tyce bezpecnosti v tehle kategorii (nebo aspon pred rokem a pul jeste byla). Od cca roka jezdi syn po smeru, uz ho nebavilo koukat do sedacky a chtel videt poradne ven. Myslim, ze tohle prijde casem u kazdyho ditete a pak staci autosedacku jen otocit po smeru a nemusi se kupovat dalsi posmerna.
Ono je pravda, ze v protismeru je to nejbezpecnejsi, ale v praxi neznam zadny dite, ktery by to vydrzelo dele nez do roka...
Dopredu bych si ja osobne dite v autosedacce neposadila, tahle je navic na isofix, takze vyreseno a proste jezdi vzadu.
Ale tohle je na vkusu kazdyho...

surikata131
16. led 2020

v roce je to podle mě strašně brzo jezdit po směru, to má ještě slabé krční svaly, relativně velkou těžkou hlavu...já chci vozit v protisměru minimálně do těch 18 kg, ale malá má ve 2m 6kg, takže těch 18 kg bude mít určitě dřív než ve 4 letech (jak se udává), máme vajíčko cybex s isofix základnou, počítali jsme že pak koupíme na tu základnu pokračující cybex sirona, ale teď si říkám, jestli pak radši nekoupit třeba ten axkid minikid...

j.a.n.i
16. led 2020

@slavkaperla vsechny protismerne jsou 0-18, takze je nesmysl snazit se hledat protisme 9-18.

lizzie02
16. led 2020

Máme protismernou 0-25kg Axkid Minikid 2018 😊 je na pásy, spokojení jsme moc 😊 jinak doporučuji někam určitě zajet, kde jsou znalci, já mohu doporučit Centrum autosedaček v Praze, ale mají pobočky i jinde 😉 je to lepší, abyste mohla vyzkoušet sedačku přímo do auta 😊

svatuse
16. led 2020

Ted jsme synovi kupovali sedacku joie every stage fx. Je to teda kategorie 0-36, ale do tech 18 kil je protismerna.. za nas spokojenost

nika82
16. led 2020

9-25kg protismerne so svedskym plustestom

Axkid minikid, Axkid move
Besafe Izi Plus
Britax Maxway
Klippan century

elios2
16. led 2020

Máme joie every stage, 0-36 kg, v protisměru myslím do 15 kg, na pásy..taky jsme chtěli co nejdýl v protisměru, malymu bude rok a půl a zatim v pohodě, takže jsou deti co takhle vydrží, koukání do sedačky jsem vyřešila velkou obrázkovou knihou, magnetickou tabulkou ....

wxkatuska
16. led 2020

@slavkaperla a jake mate auto. Urcite to chce vyzkouset. Sedacka musi sednout diteti i do auta. Mame axkid minikid a jsme spokojeni. Premysleli jsme i o klippan century, ale prckovi nesedl.

To ze dite od roka bude chtit jezdit stejne po smeru je individualni. Vetsinou to zavisi na tom, o cem je rodic skutecne presvedceny. Ven dite vidi i z protismerky 😉
Jinak idealne nechat dite co nejdele ve vajicku.

lizzie02
16. led 2020

@slavkaperla máme vzadu za spolujezdcem pasovou Axkid Minikid, ale to už jsem psala. Máme velké zrcátko na které si syn zvykl hned a normálně na sebe koukáme 😉 vpředu jsem ho měla akorát ve vajíčku s vypnutým airbagem, auto máme Fabii, ale budeme teď měnit, jelikož budeme potřebovat dvě sedačky a protismernou za řidiče nedáme tak aby mohl manžel pohodlně řídit 😊 chce to určitě vyzkoušet v tom autě 😊 jinak ještě odpovím na tu předchozí otázku, dávali jsme do té Axkid Minikid, která je od 0-25kg až po vajíčku, určitě je vajíčko i pohodlnější, neumím si představit ho třeba vyndávat, když jsme jeli na nákup 😉 a do velké šel v 9 měsících s klínem pod sedačkou, takže byl položeny dost a stejně jsme klín brzo vyndali 😉

krupka3
17. led 2020

Máme Axkid Minikid z Centra autosedaček (my z Brna), a jsme s ní obzvlášť spokojení, je to TOPka. A navíc v tom centru perfektně poradili, ukázali nám jak ji správně upoutat, atd. Doporučuji!

puhelin
17. led 2020

Urcite bych koupila nejprve vajicko. Male miminko se z bytu do auta lepe nosi ve vajicku, uz svlecene do auta a prikryte dekou, nebo plastenkou. Meli jsme 0-13 kg Cybex Aton 4, pak 0-18 kg Britax First Class Plus (ten nema izofix, ale jediny dceri sedel v 8 kg sedel na vysku i na sirku) a kdyz uz se do ni nevesla s nohama (je stihla, ale oproti trupu ma dlouhe nohy), ma 9-36 kg Klippan Triofix, ve kterem stale jezdi v protismeru.

krupka3
17. led 2020

PS ten Axkid je od 0kg, ale taky doporucuji prvni vajicko, je vzdycky pro novorozence nejbezpecnejsi a nejpohodlnejsi i pro tebe na manipulaci. Novorozene miminko by se ti fakt spatne upinalo do sedacky zvenku do auta, protoze velka sedacka zustava nonstop v aute (obvykle), kdezto do vajicka jej das v klidu doma, a do auta uz jen pricvaknes celou sedacku i s ditetem. Meli jsme Cybex Aton (myslim, ze 5).

kajalka
17. led 2020

Měli jsme romer maxfix, bezpečnostně vycházela úplně nejlíp.

suromana
17. led 2020

@j.a.n.i
Nejsou, Švédi vyrábí i pro větší děti.

j.a.n.i
17. led 2020

@suromana Ano, ale i ty jsou psane drive nez od 9 kg.

misulka28
17. led 2020

@slavkaperla Concord Reverso plus. Je pouze proti směru. Vahove 0-23 kg, nebo 105 cm výškově. Případně ji i v top stavu prodávám.

eithelwing
17. led 2020

Mám Britax romer 9-18, přesný název případně až mrknu do auta. 😊
Spokojenost. Jde do protisměru i po směru, jde lehce polohovat. My ji máme na pásy. Dopředu nejde dát protisměru, neviděla bych do pravého zrcátka. Máme renault scenic.
Dozadu to jde, za spolujezdce, ale pak si podle mě vedle řidiče nikdp nesedne.
My vozime stejně po směru, dcera by proti směru jen rvala.

Sedacka 0-18... Nemám zkušenost, nevybrala jsem ji, protože mám z vajíčka lepší pocit. Ale jde jen o osobní dojem.

krupka3
17. led 2020

@eithelwing V takovem prumerne velkem aute das za spolujezdce protismer a vepredu se jeste sedet da, jen je to mene pohodlne. V prostornejsim aute to bude uplne na pohodu. My mame Focus II a je to ten prvni pripad. Budeme kupovat Octavku v combiku, tam uz se doufam vlezeme lepe.

eithelwing
17. led 2020

@krupka3 Nevím, u nás to prostě nedopadlo, ozkouseno nazivo. 😉 Nemluvím o vajíčku, ale o té sedacce 9-18.
Stejně to nemá smysl, dcera protisměr nesnese. 🤷

slavkaperla
autor
22. led 2020

Dekuji, vsem za pomoc. Vyrazila sem do centra autosedacek. Tam sem to vsechno poresila a chtela sem se na to jeste vyspat,tak sem zadnou sedacku nekoupila. Jen pro jistotu sem si zamluvila sedacku nuna, mely posledni 3ks. Byla to presne sedacka,co bych si i predstavovala, 7 poloh, otocna dokola, to by bylo dobry pri nakladani, bezpecna, i pekne uzavrena hlavova operka, na 0-18 kg. Na isofix, a jeste za akcni doprodejovou cenu 7990,- Dalsi den sem tam prisla, ze teda jeste by bylo lepsi sedacku zkusit v aute. A sedacka vubec nesedla, 7polohovy polohovani nepomohlo, hrozilo,ze kdyz dite usne, bude mu padat hlavicka dopredu.. Takze ejhle.. Fakt bez toho vyzkouseni v aute a s ditetem to nejde..

elencze
22. led 2020

@zmatena_prvomatka u nás 19 měsíců, ve směru jel jednou, v jiném autě se nám sedačka v protisměru nevešla, jinak jezdíme stále protisměr, běžně i dlouhé cesty (200 km k babičce). A takových dětí znám více i dost starších, každé dítě je jiné. Ty jsi to zkusila malé to nesedlo. Ale spousta rodičů, kteří tvrdí, že to nejde, to ani nezkusili a jen tvrdí, že by bylo dítěti špatně, nudilo se, nevidělo..., aniž mají zkušenost. A to pak obraz dost zkresluje.

puhelin
22. led 2020

@zmatena_prvomatka Moje dcera ma temer 3 roky a dokud se ji vejdou nohy, bude v protismeru jezdit. Diva se do zrcatka, z okna. V ruce ma bud panenku, s kterou komentuje cestu, nebo nejakou aktivitu do ruky.
Neznam moc lidi, kteri po vajicku protismer i dal meli, takze z toho usuzuju, ze je to jen jejich domnenka, ze by se jim dite v protismeru nudilo. Ale taky neznam moc lidi, kteri detem v zime sundavaji bundu nebo kombinezu do sedacky. Povazuju to za prostou ignoraci. Jedinym argumentem je, ze nejsou prece biomatky a delaji NATRUC presny opak toho, co ty biomatky.

hany_bany
22. led 2020

@elencze mám kamarádku a její malý v protisměru zvracel, po směru dobré. Moje dcerka nesnášela auto obecně, po směru to bylo trochu lepší. Syn má teď dva roky a v protisměru je úplně v pohodě, a to jel i po směru v jiném autě... Hodně určitě pomohlo zrcátko, vidí tak hezky dopředu a my vidíme na něj 🙂