Jakou vybrat autosedačku?

sarinkaovinka
10. bře 2023

Ahoj potřebovala bych poradit jakou pořídit pokračovací autosedačku.
Máme ještě vajíčko do 12 kg,ale mám pocit že už je to synovi malé(14 měsícu,kolem 10 kg).Už mi bylo doporučováno se poohlédnou na auts. od 0-18 kg nebo 9-18 kg. Moc nemáme kde si to vyzkoušet,jedině je nám nejblíž Hodonín a tam nevím kde je dobrá prodejna zrovna na takové zboží. Mohli by jste mi prosím poradit nebo doporučit s jakými jste spokojeni a zda je lepší pouze uchycení na pásy nebo s isofixem?

Děkuji

andelka
10. bře 2023

My jsme po vajíčku koupili Joie Stages 0-25. Má ji doteď v pohodě, pořád poutame 5 body, byly mu 4 roky. Od 2 jezdí po směru. Máme na pásy,protože jsme ji měli v několika autech. Tehdy byla dost levná, kolem 3,5 tis. Teď myslím zdražili bohužel.

evellin123
10. bře 2023

@sarinkaovinka ahojky ,my máme Britax römer ,nemůžu si vynachválit máme ji po známých nová je dost drahá ,ale dá se sehnat i z druhé ruky a normálně se přidělává jako pás, takže lze snadno vyndat/zandat. A malej v ní krásné spinká ,jezdíme i delší trasy a prostě za máš super 👍

ellyem
10. bře 2023

Taky mame Joie Stages a jsme spoko. Kupovali jsme nekdy v listopadu a stala do 5 tisic.

ada22
10. bře 2023

Koukej na protisměrné, jestli nemáš možnost vyzkoušet v autě, tak doporučuji projít různé recenze na internetu, kde lze dohledat i fotky a zkušenosti uživatelů s určitou autosedačkou v určitém autě. Obecně lepší šanci na to, že ti bude sedět sedačka v autě je u těch co se poutají pásy a fixují o uchycení přední sedačky. Pravděpodobně ti již sedí, takže můžeš hledat i v kategorii 9-25 kg. U těch isofix je někdy problém sklon zadních sedaček a když sedačka neumožňuje dostatečný pololeh, tak pak dítěti padá hlavička při spaní na bradu což je problém.

jolana24
10. bře 2023

Důležitý jsou míry dítěte, typ auta a cenový limit. Jinak sedačka na isofix je stejně bezpečná jako sedačka, která se připevňuje pásy 🤷🏻‍♀️

terkezz
11. bře 2023

Taky máme Joie Stages a jsme spokojeni. Lepší jsme snad koupit nemohli😃 cena je sice vyšší ale rozhodně se vyplatí investovat, měli jsme před tím, levnou autosedačku Lionelo a hrůza

veru181
11. bře 2023

My máme Joie spin 360 a jsme spokojeni. Je obousměrná, při nastupování se dá vytočit do boku, takže se do ní dítě lépe posazuje.

zelenaesmolda
11. bře 2023

@sarinkaovinka
doporucuju obchod Matysek v Prostejove nebo Olomouci.
FB skupina Autosedacky-bezpeci pro deti,tam ti poradi.

@veru181
tu jsme meli taky ale isofix nesedi do kazdeho auta.to otaceni je ale super 🙂

zelenaesmolda
11. bře 2023

@andelka
2 lete dite je na posmer male,doporucuje se do 4 let jezdit v protismeru.

andelka
11. bře 2023

@zelenaesmolda doporučení znám. Syn by takhle nevydržel ani cestu do obchodu.

veru181
11. bře 2023

@zelenaesmolda Zvykla jsem si na to tak, že když teď u druhého dítěte máme zase vajíčko, snažila jsem se i to otočit 😀

sarinkaovinka
autor
11. bře 2023

@zelenaesmolda na nás moc daleko. Už je sem tam přihlášena na a fb. Odřídit bych to musela všechno já, manžel nemá řidičák a s malým deckem tak daleko si to nedokážu představit. Ale je pravda, že by určitě bylo lepší to buď v autě vyzkoušet jak to sedi nebo synovi jak bude sedět sedačka.