Koupit 2 různá vajíčka / autosedačky, když máme jedno auto S a druhé BEZ isofixu?

frista
21. črc 2020

Dobrý den, jsem zatím těhotná a bez zkušeností, tak jen googlím a sonduji.
Co jsem tedy pochopila, budu pro mimi kupovat vajíčko, až povyroste tak druhé větší vajíčko a potom klasickou autosedačku. Že?
Ve svém osobním autě mám isofix. Tedy koupím základnu a vajíčko (Maxicosi). Jak to nejpraktičtěji řešit, pokud pojedeme partnerovým transportérem bez iso? Mohu použít stejné vajíčko a přikurtovat to klasicky pásy? Nebo koupit nějaké druhé levnější obyč vajíčko určené na pásy a nechat ho v autě trvale? Základny se kupují pouze pro isofixové sedačky, že ?
Moc děkuji za vaše postřehy!

zavodnice
21. črc 2020

Existují vajíčka, která lze jak umístit na základnu, tak používat i samostatně poutané pásem. Já jsem to tak dělala. V hlavním autě jsem měla základnu, v ostatních jsem poutala na pás. Ale přiznám se, že pokračovací sedačky (od 9 kg) už jsem koupila dvě, protože se s nimi mnohem hůř manipuluje. Jedna je s nohou, tu vyndavat nebudu, druhá bez nohy, obě se dají poutat isofixem i na pás.

jancabr
21. črc 2020

Záleží, jak často budeš s kterým autem jezdit.
Jinak my měli na dcerku vajíčko normální z trojkombinace kočárku, které se poutalo rovnou na sedačku a cca na 11 měsících měla 9 kg a přesunula se do klasické autosedačky (9-18 kg). Jelikož máme starší auto, je jen na pásy bez isofixu. Některé autosedačky jsou i kombinované (iso/normal)

miba10
21. črc 2020

@frista také máme jedno auto s isofixem a druhé bez. Měli jsme klasické vajíčko Maxi cosi, žádnou základnu a jezdila jsem s ním v obou autech. Pak máme už normální autosedačky a ty se dají dát také do obou aut. V jednom připevním pásem a ve druhém na isofix

elesse
21. črc 2020

Zamerne jsem vybirala vajicko (joie igemm), ktere jde poutat jak pasem tam na zakladnu. My mame v aute isofix a zakladnu, ale kdyz potrebuju jen s nekym jinym, tak vajicko pripoutam pasem

frista
autor
21. črc 2020

Moc děkuji, ženy! 🙂

dominika07
21. črc 2020

@frista obyčejné vajíčko, nebo vajíčka z trojkombinací kočárků bych rozhodně nekupovala. Myslím, že na autosedačkách by se šetřit nemělo. Raději budu autosedačku poutat složitě pásem, než dát dítě do obyčejného neatestovaného plastu.

zelenaesmolda
21. črc 2020

@frista
isofix se da dodelat

krupka3
22. črc 2020

My mame Cybex Aton 5 + base. Da se poutat na pasy i isofix. Ale asi ti z toho klepne, jestli to budes prendavat casto.

slunea
1. srp 2020

Vajíčko ti stačí jedno, ty kvalitnější jsou rovnou do 13kg. Mělo by vydržet od narozeni tak do roka a ctvrt. Vetsina se da poutat i pasem, ale je treba si to pri koupi pohlidat. Co se tyce bezpecnosti, tak je jedno jestli je poutane pasem nebo na zakladne, pasem pry i o malinko bezpecnejsi. Jen je to poutani slozitejsi, se zakladnou je rozhodne pohodlnejsi. Myslim, ze existuji i zakladny poutane pasem, pokud bys je chtela mit v obou autech.